Искате ли Оставка на Правителството?

Искате ли Правителството да подаде Оставка

• Общо гласове
    89
От: Искате ли Оставка на Правителството?

На мъжа ми приятел се завърна с инженерна диплома от Германия и на всички конкурси, на които се яви вземаха по-ниско квалифицирани от него с оправданието, че той бил ПРЕКАЛЕНО КВАЛИФИЦИРАН за работата, която предлагат??? Друг приятел си криеше дипломата за висше образование за да го вземат да работи в един завод, защото като видели хора с дипломи и не ги вземат, а семейството му трябва да яде!

нека позная! учил е за млад меринджей
:-o

нека позная! учил е за млад меринджей
:-o
Е то, човек, всички учим за това. Никой не учи, за да стигне до едно ниво и да зацикли там. :)

Най ме кефят селяците като започнат да ти обясняват, че не могат да ти предложат добри пари, защото било криза, а в другата си ръка върти телефон за мин. 800 лева. И то служебен. На такива им мацаш един среден пръст и да си намерят някой, който ще им се върже. Но и те са си прави за себе си - за твоето място чакат много хора, може би не твоето ниво, но са ОК да бачкат и на половината на това, което са предложили на теб. И ето, имаме свободна и "кадърна" кадрова селекция. :)

Ако някой е гледам По приятелски, мацето Мила Кунис играеш хед-хънтър, който преживяваше от комисионни при уреждането на даден специалист в някоя компания. Тук това на практика не може да просъществува, дори не може да се помисли за нещо такова. Явно пазара на кадърните не е тук. :) Не, че и те са великите мозъчни тръстове, но тук количеството на качествени започва застрашително да се стапя. :)

Трия си мненията от темата, защото полза няма, преливаме от пусто в празно само.

Последно редактирано:

...............

Последно редактирано:

Вярно е, мачкат начетените и умни деца, но то повечето родители си нямат грам хабер от възпитание. Важното е момичетата да са чалга подобия, а момчетата колкото се може по-мутрафони...

На Запад наистина се търсят талантливите хора, там от малки ги вкарват по разни програми за надарени деца, талантливи по някакъв начин, защото ги е еня за развитието на собствената си страна. Тук талантливите или за вече зад граница или се опитват да оцелеят, но с едното око към терминал 2

На запад хората са разбрали, че за да се развива една държава икономически, технологично и прочие, е нужно да се използват главите на хората. И то да се използват умно. Не се прави от добри чувства и християнско милосърдие, а от чисто прагматични цели. Макар че в живота винаги има баланс, тук се раждат едни от най-големите таланти на планетата, не го казвам от шовинизъм, просто срещам чужденци, които забелязват това. Не си мислете, че и на Запад нямат своята чалга, и нямат своите пороци и така нататък. Там имат проблеми от друго естество. Въпросът е че тук може да имаме една уникална страна, а ние имаме една уникална пародия. Османското иго ни е ощетило изключително сериозно и народа в голямата си цялост е изгубил своя блясък, своето величие от миналото. Но не са ни виновни политиците, че сме на този хал, виновни сме ние. Защото все пак тези политици идват от народа, те са една извадка от народните маси...

Последно редактирано:

На запад образованието е пълна трагедия не се заблуждавайте - Там нещата са изпуснати тотално - Учителите не смеят да се скарат камо ли да ошляпат някое лигаво келеме.

Нивото на образованието в БГ спадна катастрофално за последните 20 години но въпреки това е на по високо ниво от западното.

Проблемите на БГ са глобални - Високият стандарт в западните страни се дължи на изсмукването на капитали и ресурси от страните от третият свят където попадаме ние.

България беше на път да се измъкне от този кенеф - 2009г. Фискалният резерв покриваше външният дълг на държавата и за първи път от 20 години ние бяхме на път да се превърнем в независима държава.
Бяха взети спешни мерки за това на пожар ни докараха пожарникар който с неговата команда успя за 4 години да ни върне в 97- година България вече няма шанс да води независима политика. Необходими са поне 10 години работа в правилната посока за да се заличат щетите нанесени от ГРОБ.

За тези на които не им се чака изходът е само един - Аерогара София

Винаги ми е било "интересно" да чета размисли за политика и икономика от хора, дето съзнателния им живот е в рамките на последните едно-две правителства. Както и техните категорични изводи... :D

Манта, стига с тая бесепарска агитация - кадърните да напуснат България, та на избори да е лесно на БСП да манипулира останалите и вечно да е на власт и да стриже овцете.

Да се махат неставащите, не кадърните. Лошото е, че хората не си отиват, защото така искат и има по-добра оферта (то има де, ама пак е трудно да се добереш до нея), но просто се случва, защото нямат поле за изява, или още по-тъжното - нямат условия за развитие.

Има такива, които учат и такива, които не учат. Както тук, така и там. И определено се гордея с факта, че сме един от най-креативните и изобретателни народи. А това с образованието винаги е било така. По мое време всеки учеше, защото гонеше чужбина или висока позиция някъде тук, в голяма фирма. Сега мотивацията е повече от никаква и разбираемо. Криза, не знам си какво, некъдерен управляващ, малко пари, никакви социални бенефтс, нищо. То за какво да учиш, си казват повечето. Много пъти съм го казвал, така и на едно интервю, преди време, получаваш това, за което плащаш. Не очаквай да наемеш някой за 800 лева, а да очакваш да има знания, опит, квалификация, сертификати, ясна преценка и др. на специалист за 1500-2000 лева. Винаги съм се кефил, когато някой работодател уж минава тънко и взима или някой идиот или човек, който не се раздава на 100%. :) Има го този момент то е често явление, гледайки заплатите, хората и работата, която тече. :)

Аз пък не мога да разбера, кво сте се хванали с тоя фискален резерв? Щом е резерв - значи е резерв. Не се бара. И в случая няма значение колко е, щом (повтарям) не се бара.
Въпроса е да не свърши точно когато си е*е мамата.

Та малка аналогия: Манта с какво ще се подобри състоянието ти (икономическо, физическо и морално) ако имаш 100к евра под дюшека но не ги бараш никога? Освен, че като един чичо Скрудж ще си ги броиш и ще им се радваш?

Да бяха изплатили дълга, като са толко добри били комунягите 2009.

Затова днес съжалявам, че преди 20 години не си взех шапката и не заминах някъде в чужбина. Сега уча английски и живот и здраве догодина ще се ориентирам към UK. За съжаление над 4000 зрелостници, включително и моя син заминават да учат наесен в чужбина. Какво да правят тука? Да ходят по конкурси и да гледат как вземат на работа някой, който няма и наполовина от техните знания и квалификация? На мъжа ми приятел се завърна с инженерна диплома от Германия и на всички конкурси, на които се яви вземаха по-ниско квалифицирани от него с оправданието, че той бил ПРЕКАЛЕНО КВАЛИФИЦИРАН за работата, която предлагат??? Друг приятел си криеше дипломата за висше образование за да го вземат да работи в един завод, защото като видели хора с дипломи и не ги вземат, а семейството му трябва да яде! Оф, така ми е писнало, че нямам думи.....След време ще остане тука само лошия човешки материал, както ни нарича Бойко, ама вече наистина човешкия материал ще е лош, защото това правят от 20 години - целенасочено затъпяват поколението, да е просто, да не учи, да се дрогира. Тъпа маса народ лесно се управлява, ама така си мислят само. Тия дето идват са свръх мързеливи, егоисти и не им пука от нищо. Освен това са жестоки. Предпочитат да убиват, вместо да работят, да си напънат задника нещо да направят. Така че не след дълго ще видим истинска кръв и то не на площада, а по улиците, в къщите - ей така ще убиват, за едното нищо, за кеф... и то обикновените хора, а не недосегаемите политици...айде да не говоря за апокалипсис, но не виждам светлина в тунела.

Ей такива мнения ме ВБЕСЯВАТ. Какво си мислиш, че в UK?! Там където някой психопат ислямист ще ти отреже главата насред улицата или някой ще те взрви в метрото? Или цигани ще ти се настанят в къщата докато и на почивка без да можеш да ги изгониш?И кво си мислиш, че англичаните не се друсат и не пият като луди ли? Нямаш си идея за каква деградация става въпрос.

Трия си мненията от темата, защото полза няма, преливаме от пусто в празно само.

Последно редактирано:

Ей такива мнения ме ВБЕСЯВАТ. Какво си мислиш, че в UK?! Там където някой психопат ислямист ще ти отреже главата насред улицата или някой ще те взрви в метрото? Или цигани ще ти се настанят в къщата докато и на почивка без да можеш да ги изгониш?И кво си мислиш, че англичаните не се друсат и не пият като луди ли? Нямаш си идея за каква деградация става въпрос.
Аз никога не съм искал да заминавам където и да е. Винаги съм се дразнил на това, че реално кофти материала трябва да си ходи, а не този, който става. И като ме питат, винаги казвам, че няма да съм емигрант на някакви лайнари, защото тук е кофти атмосфера. То и там не е кой знае какво, пак е по-добре, ама като сметна плюсове минуси - не бих си хванал багажа. Всички знаем къде вършеят нашите роми. :) Нали? :)

Единственото убаво на хората на вън е, че може би не са толкова сдухани като тукашните. Говоря за техните, нашите са си едни и същи навсякъде. :)

Твоето мнение напълно потвърждава моето, писано по-горе, че когато някой тука каже, че нещо ще прави и веднага му скачат с подобни контрааргументи. Теб специално ще те помоля да не коментираш моите постове, защото открай време се знае, че сме с коренно различни възгледи за всички сфери на живота.

Ти никога няма да го направиш, защото не ти стиска ;) А и да ме молиш и да не ме молиш, ще правя каквото си искам и специално твоите постове ще коментирам, защото с тях можеш да повлияеш на някоя заблудена душа. Ясно е, че нямаш представа от реалността, но защо заради обърканите мисли в твоята глава да трябва да страдат и други?

@Блинки, повечето хора се махат заради парите. Ама пари могат да се изкарват и онлайн.

Да се махат неставащите, не кадърните. Лошото е, че хората не си отиват, защото така искат и има по-добра оферта (то има де, ама пак е трудно да се добереш до нея), но просто се случва, защото нямат поле за изява, или още по-тъжното - нямат условия за развитие.

Има такива, които учат и такива, които не учат. Както тук, така и там. И определено се гордея с факта, че сме един от най-креативните и изобретателни народи. А това с образованието винаги е било така. По мое време всеки учеше, защото гонеше чужбина или висока позиция някъде тук, в голяма фирма. Сега мотивацията е повече от никаква и разбираемо. Криза, не знам си какво, некъдерен управляващ, малко пари, никакви социални бенефтс, нищо. То за какво да учиш, си казват повечето. Много пъти съм го казвал, така и на едно интервю, преди време, получаваш това, за което плащаш. Не очаквай да наемеш някой за 800 лева, а да очакваш да има знания, опит, квалификация, сертификати, ясна преценка и др. на специалист за 1500-2000 лева. Винаги съм се кефил, когато някой работодател уж минава тънко и взима или някой идиот или човек, който не се раздава на 100%. :) Има го този момент то е често явление, гледайки заплатите, хората и работата, която тече. :)

Сега ще те налазят бесепарите и ще ти обяснят какъв възход е имало образованието по време на правителството, чийто патрон бе Ахмед Доган.
В кучи г@з ще те наврат - как преди 5-8 години студентите са обучавани перфектно, имали са стажове и практики, и за всички е имало работа по специалността!

Сега ще те налазят бесепарите и ще ти обяснят какъв възход е имало образованието по време на правителството, чийто патрон бе Ахмед Доган.
В кучи г@з ще те наврат - как преди 5-8 години студентите са обучавани перфектно, имали са стажове и практики, и за всички е имало работа по специалността!
Нека, ама и да пообиколят фирмите и да видя пресни факти. Какви хубави програми имат - практика йок. :)

От едно време ги гледам и какви минават през форума. Висшист, диплома, не знам си какво и оп, стане ли нещо по-така да зависи всичко от него....ама аз ще си намеря нещо друго. Иначе имало само няколко големи ВУЗове, другите не ставали. Материалът, който излиза не става, а това е ясно, че е до човек. Познавам хора завършили такива измислени университети, но не можеш да ги пипнеш в областта им и такива, които идват от големите ама чеп за зелен не става от тях. Така, че тези бариери са за идиоти и хора с бавна мисловна дейност. Логиката е повече от смешна.

Дати кажа ли как мина практиката на един пич от ТУ София, този велик университет. ;) Отиде е един сервиз, подписаха му едно листче и това беше. А един познат сега какви практики прави от НБУ в съдебната палата. От 9 до 5 часа, нема лабаво. После да си пишат глупавите статии. Не стига, че образованието ни изкара калпави продукти, пък и тръгнали да ги класифицират. Днес нали и такава тема имаме. :)

Последно редактирано:

Нека, ама и да пообиколят фирмите и да видя пресни факти. Какви хубави програми имат - практика йок. :)

От едно време ги гледам и какви минават през форума. Висшист, диплома, не знам си какво и оп, стане ли нещо по-така да зависи всичко от него....ама аз ще си намеря нещо друго. Иначе имало само няколко големи ВУЗове, другите не ставали. Материалът, който излиза не става, а това е ясно, че е до човек. Познавам хора завършили такива измислени университети, но не можеш да ги пипнеш в областта им и такива, които идват от големите ама чеп за зелен не става от тях. Така, че тези бариери са за идиоти и хора с бавна мисловна дейност. Логиката е повече от смешна.

Дати кажа ли как мина практиката на един пич от ТУ София, този велик университет. ;) Отиде е един сервиз, подписаха му едно листче и това беше. А един познат сега какви практики прави от НБУ в съдебната палата. От 9 до 5 часа, нема лабаво. После да си пишат глупавите статии. Не стига, че образованието ни изкара калпави продукти, пък и тръгнали да ги класифицират. Днес нали и такава тема имаме. :)
Дялан камък - където и да го сложиш винаги пасва.
Кадърния винаги ще се справи, независимо къде е.
Онази статия е статистика - не може да се избяга от нея. Реалния живот се вижда точно в статистическите данни.

Като ученик в техникума имахме задължителни стажове през лятото. За 1,20 лв на ден плата. Винаги намирах начин да изклинча и да ида на истинска работа с истинска плата. Бележки за стаж и тогава се уреждаха - имаше по някой, дето ходеше до завода само да си вземе бележката. Работех по специалността. Хем знания трупах, хем опит - и по професията, и житейски. Вместо да се мотая 6 часа на "стаж" в някой завод, дето работниците се чудеха какво да правят със стажантите.

@Блинки, повечето хора се махат заради парите. Ама пари могат да се изкарват и онлайн.

Това се опитваме на пропагандираме толкова години наред. Аз даже се учудих, че преди време имаше толкова много лесни начини, то и сега не са малко да, но е идея по-трудно, и в същото време никакъв интерес. Не защото им се виждаше много трудно, а то не е, определено, а защото не им се занимава с нещо, което ще ги ангажира. Ако може лесно, бързо и от вчера да почне. И тук могат да се правят пари. Даже имаш не лоши условия, говоря за онлайн, но никой не си прави труда даже и да се образова. Не говоря за хората тук, а за тези, които минават, гледат и викат "това не е за мен". Не е за теб, ама утре като отидат за малко пари да го правят на някой друг, той ще взима парите, а те ще си вършат това, което реално щяха да правят за себе си.

Явно поговорката е вярна за българина, ако не ти се случи, не вярваш. :) Аз съм ги изпитвал няколко пъти и ако можех да бъда по-убедителен в думите си и да ги карам да пробват, ще го направя. ;)

@Вискяр Бг, може на всякъде на успее кадърния, но защо не го направи от тук? А и да си говорим в прав текст, ако не отидеш с покана или някоя фирма да има нужда от теб, а просто ей така - на късмет и каквото стане, нещата не изглеждат толкова добре. ;)

Горе