Какво мислите за казармата?

От: Какво мислите за казармата?

4. Америка бе, Америка няма наборна армия, как съществува пустата му държава?
Ще ми кажеш ли, колко войни са спечелили Американците от втората световна война насам?

Ще ми кажеш ли, колко войни са спечелили Американците от втората световна война насам?
Ами кого ли не натупаха... Саддам, Кадафи, ся по Сирия кви ги вършат не ми е много ясно... Загубена война нямат, и дали се сещаш, че са най-мощната армия в момента? Виетнам не е точно загубена за тях, просто в един момент им писва, и освен това не е на тяхна територия, а са в ролята на нападател.

От: От: Какво мислите за казармата?

Ами кого ли не натупаха... Саддам, Кадафи, ся по Сирия кви ги вършат не ми е много ясно... Загубена война нямат, и дали се сещаш, че са най-мощната армия в момента? Виетнам не е точно загубена за тях, просто в един момент им писва, и освен това не е на тяхна територия, а са в ролята на нападател.
Ами като са най-мощната армия, ти що си против и ние да имаме мощна армия? Ти знаеш ли защо се записват американците в армията въобще?

От: От: От: Какво мислите за казармата?

Ами като са най-мощната армия, ти що си против и ние да имаме мощна армия? Ти знаеш ли защо се записват американците в армията въобще?
Против задължителната служба съм, а не против поддържане на доброволна платена армия.

1. Дядо ми, майка ми са имали дете на тая възраст. Аз служих след висше.
2. Верно ли, като старо куче ли влезе направо?
3. Какво точно ми изградиха на мен, освен засилване на негативизма към шапкаджиите, и към нещото, дето му плащам данъци - и нищо насреща?
4. Америка бе, Америка няма наборна армия, как съществува пустата му държава?

Прадядо ми е бил царски офицер, дядо ми е служил 6 години. 3 редовно и после още 3 запас окопационни войски. Между двете се е оженил. Гледма не им е попречила армията да си изградят семейството.

Пустата Америка дори и да няма наборна,но трябва само президента им да каже: Трябвате ми! и са на линия поне 50% от мъжкото население и няма да се оплакват. А си имат и Националната гвардия

От: От: От: От: Какво мислите за казармата?

...Трябвате ми! и са на линия поне 50% от мъжкото население и няма да се оплакват. А си имат и Националната гвардия
Не смесвай военно време с мирно. Освен това не може да осъдиш американец, че не се е явил на повиквателна.

От: От: От: От: От: Какво мислите за казармата?

Не смесвай военно време с мирно. Освен това не може да осъдиш американец, че не се е явил на повиквателна.

Но пък има достатъчно други неща за които могат да го осъдят ако не иска да прави каквото му кажат. Армията и в мирно време е необходима. Нкякаво обучение трябва да им то задължително дори и пдо формата на учебни часове при среднтот образование.

А не като някога мой колега не ходил в казарма видя плъх и подскочи 3 метра качи се на една пейка и пищя : Мъже къде сте.... Хващаш плъха със зъби и му прегзваш врата :twisted:

От: Re: От: От: Какво мислите за казармата?

...

да шиеш те учат в седми клас по трудово, да пиеш не трябва да е повод за гордост (а и като написах в доста постове в последните години казармата - те научаваха и да друсаш (и двете са еднакво забранени вътре значи трябва да еднакво приемливи навън) , да лъжеш и да се скатаваш - бич за обществото...

И, научи ли се да шиеш в седми клас? Защото аз имам други спомени... на кой часовете бяха по шиене и готварство и на кой по дървообработване и нещо си на стругове. Отделно, че сега не знам да има такива аванти в училище и в часовете на учениците, освен, ако не си в някакъв специализиран техникум по това.

много голяма глупост - тогава се формира личността и какъв ще станеш - мозъка се научава да работи, и и се изграждат синаптичните връзки в съответните зони на мозъка - от това зависи какъв ще станеш и как ще протече живота ти ( аз затова много държа на частното училище - защото знам че детето ще го карат учи и учителите, са заинтересовани да го накарат да е така и ще в среда с други такива ученици и ще му се даде най голям шанс за после)

Представите ти и очакванията ти за "частните училища" са много ... наивни. Само на теория си мислиш, че специално внимание ще обръщат на детето ти и ще го научат на нещо. Моето беше в частно училище за месец и малко и познай? Беше изостанал с почти година от материала. Самите учителки признаваха че е по-напред с материала от обучението му в държавно училище. Но другите няма как да го настигнат. Защото се оказа, че е по-скоро училище за изостанали деца с дислексия, които са записани в частното, за да не им се подиграват в държавното. И за четвърти клас бяха още на таблицата за умножение с Пет. Моето се чувстваше страшно некомфортно. Защото таблицата я беше научило още във втори клас. Така че, много го обмисли дали да даваш детето си в частно училище!
Но свързано с казармата там щат-не щат всички влизат "равни". Без определени знания и със спорни нива на дисциплина, досега обгрижвани от мама и тате.
Това пиша и се опитвам да обясня, че се учат на самостоятелност и отговорност.
Ако човека по-горе не бяха го юрнали да отпушва канали и му се запуши в къщи, какво? майстор ще извика, нали?! А друг ще си спести парите и ще го свърши сам.
Слагам в това число и жените, защото не са по-малко недисциплинирани и неориентирани.
На мен преди време нещо ми се счупи пералнята. Не върти. Едва ли не ще ми пращат пари да си купувам нова. Викам майстор обаче все пак, ако не е нещо фатално. И само за да ми отвори филтъра и да ми изкара един заседнал чорап ми взе 20 кинта. Чиста работа. Можех спокойно аз да си я свърша и да си спестя кинтите за бутилка ром. Ако бях ходила в казарма - практичното ми мислене щеше да е по-развито и щях да се сетя, без да съм инженер.

Нкякаво обучение трябва да им то задължително дори и пдо формата на учебни часове при среднтот образование.
Обучение е едно, 6 месеца пандизчийстване - друго!

От: От: От: От: Какво мислите за казармата?

Против задължителната служба съм, а не против поддържане на доброволна платена армия.
Кое и е доброволното на тая армия? Ти знаеш ли, че повечето американци се записват да служат, защото иначе не могат да си позволят да влязат в университет? Падаш от небето ми се струва.

Що пък трябва да гледаме други страни как е военното обучение
За България е добре да има казарма
Не трябва да се правят аналогии и да се прекопира всичко от старата казарма
Такива, дето ще си изкарват службата като царчета не трябва да има
Не трябва да пускат и разни неуравновесени типове, гейове, наркомани и пацифисти, щото извращенията се получават най вече заради това

аз затова много държа на частното училище - защото знам че детето ще го карат учи и учителите, са заинтересовани да го накарат да е така и ще в среда с други такива ученици и ще му се даде най голям шанс за после
Я да те питам, ти в частно училище ли си учил?

Re: От: Какво мислите за казармата?

Ей Рабине, ти си човешки отпадък. Благодарение на тия дето наричаш "фуражки" я има държавата, живота са си давали хората, за да може твоите баби и дядовци да дадат живот на родителите ти, а те на теб. Прояви малко уважение!

И какво ще научиш децата си? Как се стреля с оръжие? Как се борави с нож? Българите едно време са ги знаели тия неща, те са били готови войници обучавани от малки. А момчетата сега са демократо-либерални шунди, които си скубят веждите и си бръснат краката. Или се друсат и се мислят за безсмъртни. Съмнява ме ти да можеш да оцелееш или да знаеш как да предпазиш семейството си при екстремни ситуации, с една дума не си войн. И аз не съм, макар да полагам усилия в тая насока. Ако обаче бях ходил войник, щях да знам доста неща, които сега мога да науча като дам сума ти и пари и време, за да тренирам при някой.

Значи първо ще отговоря, на часта за Рабин (уважение само за тези преди 44г. ) Избити в последствие Мир на прахът им... Армията след 44 г до края на комунизма е била ползвана за българо-убииства и е изпълнявала това със сляпо подчинение (визирам това да се убиват сънродници по границите който се опиват да избягат от изтезанията на престъпния комунистически режим) Ако наистина бранеше българскят народ трябваше при първите такива заповеди да се вдигнат и да изметът престъпния режим... не са го направили значи са го подкрепяли... Армията може да тръгне да печели отново уважението на хората - когато и последния свързан с предишния престъпен режим се махне ... А ние трябва да се погрижим да имаме защитни бушони в законит да не може никой да злоупотреби с това (вчера писах)

Мога да науча децата си как се стреля ако се наложи, мога да стрелям доста добре с пистолет, бащами ме е водил на стрелбища, и съм стрелял повече отколкото се стреляло в казармата (3 по 10 патрона в периода 2000-2006) но с съвсем малко желание като познавам основните принципи мога да се науча и за други модели.... стрелял съм само по мишени ама и те в армията само така стрелят по мишени освен ако не служили на границата през комунизма и им се налагало да стрелят по бягащи българи... (нямам фетиш към големи оръжия, казват че бил като фетиша към големите коли :) и обратната му пропорционалност с определени мъжки размери)

Работа с нож - НЕ мога да убивам с нож от разстояние не съм го и тренирал, но мога да си служа с такъв като помощно средство, мога да одера животно със загуби (не съм професионалист помагал съм на дядо ми при дране) ама те в армията май не са драли много животни също освен ако не са били в такова поделение

Ръкопашен бой - ВЪОБЩЕ НЕ СЕ ПИША ГОЛЯМ БОЕЦ - ходил съм на карате година и малко за по два часа седмично играх ката за жълт колан, но не мисля че в казармата се научава повече за 40 дни комплексна подготовка... Пътя го загубихме когато на едно приятелче помощник инструктора по карате с кафяв колан - щеше да взима черен го бяха набили - извода може и 10 години да си тренирал но като те нападнат няколко души в дискотеката и един те издебнет из отдзад ще ядеш бой :) .... При ръкопашни схватки вярвам в тактическото предимство - видял съм го с очите си какъв е резултата да се забие бутилка Флирт в главата на 120 килограмова мутра и как същата се свлече и никой не посмя да каже и копче на човека който го направи... (може да лежиш в затвора за убийство впоследствие)... затова ако ще изпадам в такива ситуации искам да имам един електрошок (писах в една друга тема колко са ефикасни) или газово оръжие са много приемливи и биха дали исканото предимство за да се измъкна невредим от схватката ... (навици от училище - нали споменах че съм учил в гетото - там се научава много)

Лов - нямам опит - в казармата също не се придобива такъв- в България, правото за лов е монополно на членове ловно рибарския съюз. Най- много съжалявам че за разлика от САЩ - ловът с късоцевно оръжие (пистолет) и арбалети (стрелял съм с арбалет) е забранен. По спомен и ловът с капани както го правят по предаванията за оцеляване е забранен и ако заведеш детето си планината с цел да го научиш да оцелява заложите капани и ви спипа горският и не го корумпирате ще получите обвинения в бракониерство

Риболов - едно от хобитата ми - возя си въдици и столче в баганжика - даже въдици на приятел возих, мога да връзвам - ловил съм на плувка, дъно, пружина, блесна, и гола кука :) торен червей, бял, хляб с олио, кюспе с качамак, - каракуда, шаран, сомчета, мрена, уклей, пъстърва и на гола бяла кука слънчевки покрай брега самоя въртиш да блести и се връзват... не стават много за ядене ама за супа ако оцеляваш са най лесната риба

Плуване - като малък тренирах на Славия почти три години, когато станах 9 годишен - на морето с бащата илизахме с водното колело зад шамандурите (плажът на свети Константин и Елена - преди се казваше Дружба) и се гмурках с плавници и очила за раци (и вадех раци а малката ми сестра ги хвърляше обратно) не ми е страст но ще се справя ако се наложи с армеиски норматив (не всички май плуват в казармата) някой си излизат не научени...

Първа помощ - в семеистовото от няколко поколения има медицински персонал една от любимите ми книжки като малък беше за една продълговата за първа помощ за пионерчета в червения кръст или нещо подобно - но не ми се налагало да си ползвам спомените досега - незнам как ще се справя

Относно оцеляването - харсевам градските условия но съм къмпингувал и съм запознат с основните принципи за подслон, огън, вода и храна, вярвам че основното е предварителната подготовка

(обожавам да шофирам по тъмно когато има дълбок сняг, през планински проходи и няма други коли, а най любимо ми е и да вали нов сняг особено ако е на парцали)... поставям се сам в ситуация в която ако стане фал- ще ми се наложи да измина 20 километра пеша (не смятам да се движа при фал мисля да остана в колата да я ползва за подлон само ще си запаля огън за да се топля - като тръгна на път гледам да имам винаги по две запалки в мен (пушач съм) купувам си по няколко литра вода, аптчека на колата която съм модифицирал с термо одеяло от майлар мулти тул и още една запалка

Ясно осъзнавам че не достатъчно да бие комерсиален комплект за оцеляване http://www.stayaliveshop.com/list.php?id=40 и все се каня да да си допълня личния комплекта със сламка за пречистване на вода и таблетки ама се каня от де години - това мие слабото място ще трябва да си преварявам вода което е бавно и трудоемко ако се наложи

- знам и за правилоо на офроудъжиите макар че не се броя за такъв (харевсам сняг не офроуд) - колкото ти по проходима колата толкова по дълго ще се наложи да вървиш пеша за да повикаш трактор да те извади :)

Ориентиране
Мога да се ориентирам по карта и да се движа по азимут с компаса... Бащами ме научи - тои е печелил награди на състезания, но си падам по гпсите... света се мени

Любимата ми играчка за оцеляване която бих си купил
http://www.stayaliveshop.com/SPOT-Персонален-Тракер

абонамента е 99 евро на година .... ще кажете каква ползва в България ами има допълнителна международна застраховка ЛЛоидс Лондон важи за всяка точка на покритието на спот включително и България :)

http://www.findmespot.eu/en/index.php?cid=104

Why Should I Upgrade?
The GEOS Member Benefit, including the Search and Rescue Insurance, underwritten by Lloyds of London, is available to all SPOT subscribers for only €15. The GEOS benefits provides up to $50,000 USD per occurrence in reimbursement for any SAR expenses for which you are held responsible up to two (2) events per year. The GEOS Member benefit also provide additional SAR coordination– including arranging private aircraft/helicopter charter, private search teams—if required to get you to safety. See full terms and conditions available at www.findmespot.com or www.geosalliance.com/sar

и после кажи че не съм подготвен да оцелея :) че даже съм фен и на Doomsday Preppers :) а този блог го изчетох целия преди около две години и си го следя от време на време... http://xenos-bushcraft.com/blog/

Мога да науча детето си на всичко това :) че те даже и на половината неща няма да го научат в казармата... само ще го научат как да ближе задници и да скатава мазни или ще се гъбаркат с него ако добър човек...

КАТО ТИ СРТУВА ПАРИ ДА СЕ НАУЧИШ НЕ КАЗВАЙ ЧЕ ТРЯБВА ВСИЧКИ ДА ХОДЯТ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО В КАЗАРМА ЗА ДА СЕ НАУЧАТ ЗАПИШИ СЕ ДОБРОВОЛНО И ЩЕ ТИ ПЛАЩАТ

:D

Риболова е особено важен при оцеляване ... или не дай си Боже военни действия ...

А танк можеш ли да подкараш, за да спасиш бедстващи? Да скочиш с парашут ... при нужда без да си строшиш краката?

8)

От: От: Какво мислите за казармата?

:D

Риболова е особено важен при оцеляване ... или не дай си Боже военни действия ...

А танк можеш ли да подкараш, за да спасиш бедстващи? Да скочиш с парашут ... при нужда без да си строшиш краката?

8)

Сега за казарма ли ще говорим или за спец части
Хептен ще уплашиш някои хора :mrgreen: като Рабин

Re: От: От: От: Какво мислите за казармата?

Прадядо ми е бил царски офицер, дядо ми е служил 6 години. 3 редовно и после още 3 запас окопационни войски. Между двете се е оженил. Гледма не им е попречила армията да си изградят семейството.

Пустата Америка дори и да няма наборна,но трябва само президента им да каже: Трябвате ми! и са на линия поне 50% от мъжкото население и няма да се оплакват. А си имат и Националната гвардия

Президена нищо не може да им каже - демокрация и конституция... едни биха слушали президент демократ, други републиканец, ако не е техния президент ниокй няма да го слуша... даже ще пробват всички законни методи ако не е от тяхната партия да му блокират усилията с цел го изкарат, некадърен да спечели другата партия...

Пиша по спомен от нещо коеот съм чел бегло може да не е 100% вярно - националната гвардия е доброволна и е подчинена на губернатора на щата като главнокомандващ... американската армия няма право да оперира на американска територия (дори военна полиция няма право да разследва а имат цивилен отдел нает да върши полицеиската работа свързана със военнослужещите извън базите)

Единсвеното нещо за което си длъжен пред държавата е да плащаш данъци и да се явиш на излушване пред Голямото жури ако те призоват ОБАЧЕ на това изслушване може да се позоваваш през цялото време на петата поправка - правото да си мълчиш - отговаряш: Позовавам се на петата поправка...

Сега за казарма ли ще говорим или за спец части
Хептен ще уплашиш някои хора :mrgreen: като Рабин

А, той хич не се плаши. Цикли си едно и също и въобще не може да му пробиеш ... закостенялата (не) промита ... "аура".

И не става въпрос за "спец-части". Голяма част от приятелите ми, са си взели шофьорски книжки в казармата, а не от съмнителните курсчета по месец, където те учат последния ден за десет минути да паркираш. После що не си можел да паркираш.

Отделно, че нещата, които е изброил ... Кулицър е чудесно, че има самочувствие, че ги умее, но товане е гаранция, че може да научи дори и децата си на тях.

Баща ми е о.з офицер- може да прави много неща- вкл. да плува, което не е било условие и не го е научил във военното училище. Но мен нито ме е научил да плувам- само да разглобявам и сглобявам пистолет и два пъти съм стреляла...мега-зле и лаишки, нито на ръкопашен бой или морзовата поне, щото е точно свързочник. Брат ми също е военен. Но той си научи неща като си влезе във военното. И даже имаше мазохизма да продължи да е в армията и да стане и доктор на техническите(т.е. защити някаква докторантура шапкаря му с шапкар!) и да преподава на корсантите. Като беше войната със Сърбия не е спал по три денонощия дежурен ... да не ни обърка някой приятелски натовски самолет. И така. Ама какво да го правиш. Глупак, да се занимава с глупости.
Можеше да си стане едно инженерче и по цял ден да си дреме пред компа за 2К, нали! Прецака се човекът!

От: От: Re: От: От: Какво мислите за казармата?

Можех спокойно аз да си я свърша и да си спестя кинтите за бутилка ром. Ако бях ходила в казарма - практичното ми мислене щеше да е по-развито и щях да се сетя, без да съм инженер.

Дам, ако беше ходила в казарма освен как се вади чорап от пералня с помощта на развитото ти "практично мислене" щеше да можеше и летяща чиния да конструираш ама на...ахаха:lol:

Много забавна взела да става темата.

Сина ми е на 4 години и може да стреля с арбалет и без да е ходил в казарма. Но при първа възможност ще отиде.

А дали иска не е важно.

Не му обръщай внимание на Рабин, само като го видя как пише за военните, става ясно колко му е акъла.

А, той хич не се плаши. Цикли си едно и също и въобще не може да му пробиеш ... закостенялата (не) промита ... "аура".

И не става въпрос за "спец-части". Голяма част от приятелите ми, са си взели шофьорски книжки в казармата, а не от съмнителните курсчета по месец, където те учат последния ден за десет минути да паркираш. После що не си можел да паркираш.

Отделно, че нещата, които е изброил ... Кулицър е чудесно, че има самочувствие, че ги умее, но товане е гаранция, че може да научи дори и децата си на тях.

Баща ми е о.з офицер- може да прави много неща- вкл. да плува, което не е било условие и не го е научил във военното училище. Но мен нито ме е научил да плувам- само да разглобявам и сглобявам пистолет и два пъти съм стреляла...мега-зле и лаишки, нито на ръкопашен бой или морзовата поне, щото е точно свързочник. Брат ми също е военен. Но той си научи неща като си влезе във военното. И даже имаше мазохизма да продължи да е в армията и да стане и доктор на техническите(т.е. защити някаква докторантура шапкаря му с шапкар!) и да преподава на корсантите. Като беше войната със Сърбия не е спал по три денонощия дежурен ... да не ни обърка някой приятелски натовски самолет. И така. Ама какво да го правиш. Глупак, да се занимава с глупости.
Можеше да си стане едно инженерче и по цял ден да си дреме пред компа за 2К, нали! Прецака се човекът!

Даа, ама ако Рабин грабне на табла баща ти и сигурно ще му разкаже играта :lol:

Горе