Какво мислите за казармата?

Re: От: Какво мислите за казармата?

Абе аз съм ходил и и медузи не съм ял, ни ме облъчваха с нещо. За 1.5 години единственото упойващо вещество дето видяхме беше алкохола който си внасяхме. Нито съм стрелял по 3 патрона, а по 3 пълнителя. Стрелял съм със всичко възможно офицерските пистолети, АК - 47, карабина Манлихер, Драгунов, РПГ, СПГ, ЗУ. Мога да обслужвам 3те вида минохвъргачки в БГ армията до като съм накипрен с 40 кг желязо + 3 снаряда за РПГ на гърба.
Мога да карам МТЛБ. Да органирам тактика на взвод за атака или защита в градски или полеви условия. Да поставям мини и да обезвреждам някой модели. И тук хора дето достъпа до казрама им е пияния старшина от съседния блок ще ми обясняват, че нямало нужда от нея.....

е 3-4 пъти по 10 патрона е от последните години на казармата след 2000 най мекото което може да се каже взимаха посредсвени хора (всякакви), обучаваха ги посредствено (евтино), и резлултата нямаше как да не е посредствен - само ангария с мотиката

а тарикатите въобще бяха отеб**и в София от трима повикани един се явявил в последните набори

@RabinГрешиш винаги имаш избор дори и в казармата имаше право на избор, въпроса е дали ти стиска да го направиш:).

@coolice между другото вече "бате" не е модерно вече се казва "братле":wink:, Куката май наложи този стандарт:), а за ръката и маслото представи си колко отчаяни си бали тези момчета за да предприемат подобни стъпки, но в крайна сметка никои не знае на какво е способен човек ако се окаже на тясно, как беше онзи сериал където си режеха крайниците с трион за да избегнат смъртта, а сетих се "Обииствен пъзел", за някои казармата е по-лошо от смъртта да знаиш, но всичко е въздух под налягане казарма като казарма и в нея беше пълно със сдуханяци както и в живота ква е разликата, ако там не можеш да ги сложиш на мястото им на вън как ше го направиш

Ще го имам на предвид тов за куката :) и пак ще кажа да няма сърдити.... За маслото ми е прекалено и явно говори за психически проблеми но нали са гонили бройка наборници - няма проблем :), но за ръката ще разтягам локуми, от всички който сте били там в този момент се очаквало при война всеки един да е способен да даде живота си за да изпълни мисията... е как като само един е готов да направи минимална жертва - счупена ръка за да си изпълни мисията - вън от казармата :) този го броя за най подготвен, обучението му трябвало да се концетрира върху това да е способен да го направи сам

Всички професионални войници трябва да се обучават на това :) Е така се прави боеспособна армия трябва и малко промивка на психическо ниво но границата е много тънка :)

От: От: Какво мислите за казармата?

В БгТатко има една срамна анкета, оня ден Бареков омайва лелите със същите говна, и има учудващо сериозна подкрепа.

Капута лъже, но не е виновен, че има идиоти които му се връзват
положението няма да се оправи дори да се върне казармата..освен това ще отиват много пари (сега няма пари за керосин, вие за казарма ми говорите)
дори да спечели изборите и да е политическа сила Н1 - казармата няма да се върне.
говорете каквото искате, но реалността е такава.

Само трябва да решим, подобни недоразумения като бареков капута който злоупотребява със сериозни теми, трябва ли да бъдат дори обсъждани.
Темата "казарма" е дъвка, защо като сериозни хора, продължавате да я дъвчете?

@coolice, не може да сравняваш самоубиец със вълк. Единия се спасява, другия се осакатява.

Аз написах че границата е много тънка но и двамата се спасяват с цената на някаква саможертва :) само му трябвало малко обучение да може да го направи сам :) и щеше да е на ултимат ниво...

Тествано е и във вековете - Якудза и рязането малкото пръстче...

Нямах пари, тогава, да подкупвам доктори. Двойно по-дълга пацифистична служба обществено-полезен труд - пак не е решение. Само-осакатяване - също. Подсети ме за разумен избор, че нещо затънах.
По-скоро защитниците на безсмисления плен - дали имат разумно основание да ми набутват това нещо в живота? В момента сме в разумно решение, премахната е. Вие сте в активна позиция да я връщате. Питах имате ли идея какво вършите? В БгТатко има една срамна анкета, оня ден Бареков омайва лелите със същите говна, и има учудващо сериозна подкрепа. Хич не е майтап тая работа.

Говоря за тогава когато си набутан в дадена ситуация не по твое желание в случая за който говорим това е казармата, а живота по принцип е една казарма защото постоянно те набутва в такива ситуации мамка му и живот гаден според мен най-добре да го отменят и него,това в границите на шегата разбира се да не се засегнеш:) шегувам се просто.

Та в конкретния пример с казармата ситуацията е следната:
Един избира да се осакати за да се измъкне защото толкова му е акъла.
Друг си плаща за диагноза защото такива са му възможностите.
Трети търпи защото мисли, че няма избор.
Четвърти се нагажда към ситуацията, тук има няколко варианта:
5. Лижеш задници и я караш добре уреждаш отпуска когато ти трябва скатаваш демек не те сдухват толкова.
6. Бунтар си, не ти пука от никой и нищо истинско перде, много хора ги е страх дори да те погледнат, познавах и познавам такива хора не знам как го правят, но е факт, резултата е живееш си като цар, па макар и в кафез.
7. Всеки те юрка и те прави на г*з-тва е най-лошия случай, но какво да се прави това се получава защото по принцип и на мравката път правиш, но в казармата се оказва,че стадо слонове се опитва да мине през теб:), което утежнява ситуацията
Има и още варианти...
Всичко това не е ли поредица от избори, цял пакет:)?

Ето за това право на избор говоря, в живота ситуацията е подобна не съм ли прав?

Много се разфилософствах и аз абе свиркайте си нали вече няма казарма.

Последно редактирано:
От: От: От: Какво мислите за казармата?

...
Темата "казарма" е дъвка, защо като сериозни хора, продължавате да я дъвчете?
...
У форума на БгЛигльо (пардон, БгТатко) има анкета. Ще се смаеш! Подкокоросват тия, дето само са слушали за нея, и като нищо ще издигнат този, който обещае казарма като "лекарство срещу всичко". Домакини, прехвърлили средна възраст - ще дават мнение, също!

coolice, в Сибир са оставяли героите от войната да бъдат мачкани от криминални престъпници. Армейските порядки възпитават най-долното в човека, а мислещите се възприемат за враг. Има една зона в мозъка на ниско ниво (Reptile zone), наследена от гущерско време. Отговорна е за безпрекословното подчинение и йерархията.

От: От: От: От: Какво мислите за казармата?

У форума на БгЛигльо (пардон, БгТатко) има анкета. Ще се смаеш! Подкокоросват тия, дето само са слушали за нея, и като нищо ще издигнат този, който обещае казарма като "лекарство срещу всичко". Домакини, прехвърлили средна възраст - ще дават мнение, също!

Прост народ - слаба държава, братле(да сме модерни:mrgreen:)!

От: Какво мислите за казармата?

За пръв път чувам, че има такъв форум "братлета" колко съм задръстен:lol:, трябва да го разгледам рецепти за мусака има ли?

Re: От: От: Какво мислите за казармата?

Говоря за тогава когато си набутан в дадена ситуация не по твое желание в случая за който говорим това е казармата, а живота по принцип е една казарма защото постоянно те набутва в такива ситуации мамка му и живот гаден според мен най-добре да го отменят и него,това в границите на шегата разбира се да не се засегнеш:) шегувам се просто.

Та в конкретния пример с казармата ситуацията е следната:
Един избира да се осакати за да се измъкне защото толкова му е акъла.
Друг си плаща за диагноза защото такива са му възможностите.
Трети търпи защото мисли, че няма избор.
Четвърти се нагажда към ситуацията, тук има няколко варианта:
5. Лижеш задници и я караш добре уреждаш отпуска когато ти трябва скатаваш демек не те сдухват толкова.
6. Бунтар си, не ти пука от никой и нищо истинско перде, много хора ги е страх дори да те погледнат, познавах и познавам такива хора не знам как го правят, но е факт, резултата е живееш си като цар, па макар и в кафез.
7. Всеки те юрка и те прави на г*з-тва е най-лошия случай, но какво да се прави това се получава защото по принцип и на мравката път правиш, но в казармата се оказва,че стадо слонове се опитва да мине през теб:), което утежнява ситуацията
Има и още варианти...

Ето за това право на избор говоря, в живота ситуацията е подобна не съм ли прав?

Много се разфилософствах и аз абе свиркайте си нали вече няма казарма.

5,6 и 7 са проблема на нашето общество :) и това че 5 и 6 се е окуражава а 7 се мачка

Излиза от казармата почва работа в държавната администрация, знае че ако лиже задници ще напредне, знае че ако е корумпиран тарикат и мачака фирмаджиите за да цоца пари от от тях, знае че ако хрисим изпълнява си здълженията, старае се вингаи да помогне на човека срещу него и е добър човек ще го мачкатат...
Видяно от първа ръка в казармата и добре тренирано :)

Можеб и обществото и държаванта администрация ще се пооправи когато и последния ходил в казарма се пенсионира или най рано когато станат пренебрежително малцинство

http://bgtatko.bg/28279/tryabva-li-da-varnem-kazarmata-da-ili-ne/

Дъвка? Да, реална, предизборна, разтягат я в момента.

в горния пост като разгънеш защитника на казармата го доказва че точно тя е създала проблема на обществото :)
Придобиваш основни, фундаментални качества и умения – да шиеш, да пиеш, да лъжеш, да се скатаваш... изобщо, все безценни, жизнено необходими умения:)

да шиеш те учат в седми клас по трудово, да пиеш не трябва да е повод за гордост (а и като написах в доста постове в последните години казармата - те научаваха и да друсаш (и двете са еднакво забранени вътре значи трябва да еднакво приемливи навън) , да лъжеш и да се скатаваш - бич за обществото...

В общи линии, от училище излизаш след около 11 години, в които са ти пълнили главата с куп безполезни глупости, които да ти потрябват най-много на кандидатстудентски изпити... и дотук.

много голяма глупост - тогава се формира личността и какъв ще станеш - мозъка се научава да работи, и и се изграждат синаптичните връзки в съответните зони на мозъка - от това зависи какъв ще станеш и как ще протече живота ти ( аз затова много държа на частното училище - защото знам че детето ще го карат учи и учителите, са заинтересовани да го накарат да е така и ще в среда с други такива ученици и ще му се даде най голям шанс за после)

Казармата ти взема немалко неща, но ти дава най-важното – прави те мъж. Нещо, което иначе сам много трудно можеш да постигнеш и то само с цената на много повече болка и лишения.

Казарма е имало в българия за период от около 130 години, този човечец доктор Костов значи твърди че през останалите 1300+ години в България не е имало мъже... защо тогава като си говорим за мъжество и героизъм (дори и в тази тема) най често се сещаме за хора не ходили в задължителна казармата, като Левски и Ботев...

В училище не биха и могли да те научат на нещо - особено ако си момче/мъж, защото лелките, каките и бабките, преобладаващо преподаващи там, не могат да те науча да бъдеш това, което те самите не са. Липсва им пенис, да, ако ще търсим под Фройд теле. Липсват им обаче и мъжки топки, което е далеч по-важно, защото не толкова пенисът те дефинира физиологически като мъж, колкото го правят топките като символ на мъжки характер и поведение.

Който го напише и очавка в училище или казармата да му научат детето да бъде мъж, ЗНАЧИ Е СЛАБ РОДИТЕЛ ЗА КОЙТО Е НЕВЪЗМОЖНО ДА ВЪЗПИТАВА ДЕЦАТА СИ МЪЖЕСТВО... ЛИПСВАТ МУ ТОПКИ КАКТО САМ КАЗВА...

Последно редактирано от модератор:
От: Re: От: От: Какво мислите за казармата?

Казарма е имало в българия за период от около 130 години, този човечец доктор Костов значи твърди че през останалите 1300+ години в България не е имало мъже... защо тогава като си говорим за мъжество и героизъм (дори и в тази тема) най често се сещаме за хора не ходили в задължителна казармата, като Левски и Ботев...

Аз съм го рекъл 1000 страници по-назад, че е пропаганда за баламосване на простолюдието и да затвори устите на противниците на военният пандиз. :)

"Казарма е имало в българия за период от около 130 години, този човечец доктор Костов значи твърди че през останалите 1300+ години в България не е имало мъже... защо тогава като си говорим за мъжество и героизъм (дори и в тази тема) най често се сещаме за хора не ходили в задължителна казармата, като Левски и Ботев..."

Преди това освен че са орали и копали българите са си били войници по принцип. Не е имало нужда от казарма. Казва болярина, княза или царя трябва те ми и захвърлят мотиката и хващат копието. Който не отиде бесило. След това е дошла " цивилизацията" и се е наложило да има задължителна казарма за да станат хора. Та и сега така.

Нека няма казарма 2 години, но 6 месеца задължително трябва да има някакво обучение. Може на веднъж, може на курсове, но трябва да има. На всеки 3-5 години запас за 2-3 седмици. И като се получи повикавателна и не отидеш 6-12 месеца обществено полезен труд

"Казарма е имало в българия за период от около 130 години, този човечец доктор Костов значи твърди че през останалите 1300+ години в България не е имало мъже... защо тогава като си говорим за мъжество и героизъм (дори и в тази тема) най често се сещаме за хора не ходили в задължителна казармата, като Левски и Ботев..."

Преди това освен че са орали и копали българите са си били войници по принцип. Не е имало нужда от казарма. Казва болярина, княза или царя трябва те ми и захвърлят мотиката и хващат копието. Който не отиде бесило. След това е дошла " цивилизацията" и се е наложило да има задължителна казарма за да станат хора. Та и сега така.

Нека няма казарма 2 години, но 6 месеца задължително трябва да има някакво обучение. Може на веднъж, може на курсове, но трябва да има. На всеки 3-5 години запас за 2-3 седмици. И като се получи повикавателна и не отидеш 6-12 месеца обществено полезен труд

Не съм напълно сигурен за този период от историята че е било точно така понеже съм учил по комунистическите учебници (там каквото и да е не комунистическо / пролетариатско мъжество беше по спестено или променено)... Но пак ще повторя най големи примери за мъжество даваме с Левски и Ботев който не са ходили в казарма и не имало задължително да хващаш копието понеже княза / царя казал... (вероятно бащите им са ги научили какво е да си мъж)

Аз съм мъж и се смятам за напълно способен един ден да науча сина си какво е да си мъж...Не смятам че му трябва казарма

Всеки който твърди че неговите деца им трябва казарма... Значи не е мъж щом се смята че не може да ги научи на мъжество - не може да си научиш детето на нещо което незнаеш - факт... и дори да е ходил в казармата, тя не го е направила такъв

Освен това не смятам че някой сержант който се издигнал с лизане не задници (лизането на задници не равно на мъжество) като предава светлия си пример на децата ще ги направи мъже (най много да ги научи да са гъзоблизци като него) :)

Някой ще каже а какво ще правим с децата на тези НЕмъже който не могат да си ги научат сами, ми не всеки трябва да е мъж а и те като родители НЕМЪЖЕ все пак могат по мъжки да признаят че са слаби мъже -родители могат да ги запишат доброволно в армията да им ги научат

Последно редактирано от модератор:

крумов каза:
но 6 месеца задължително трябва да има някакво обучение.
Хубаво са ти промили мозъка, еваларка им. При 10 тона доводи, че няма файда - оно си знае и си повтаря, щото няма да ходи да служи лично. Цели 6 месеца нинджи ли ще стават, ядрена физика ли, какво? Някой друг да ходи да мъжавее, нали, Крумов? Прецакан ли се чувстваш, че теб са те сдухвали, а сегашните си градят живота и семейството? За 2 години и 3 месеца какво е за една жена да остане сама, баш когато децата са малки, и има нужда от помощ?
Фуражката си е фуражка, мисъл няма!
При прекалена власт дори не се свенят да разкостват сънародниците си за резервни части, прочети малко за Фалун Гонг. Те ти "дисциплина" (терор, облечен във власт и закон).

Последно редактирано:

Ей Рабине, ти си човешки отпадък. Благодарение на тия дето наричаш "фуражки" я има държавата, живота са си давали хората, за да може твоите баби и дядовци да дадат живот на родителите ти, а те на теб. Прояви малко уважение!

Не съм напълно сигурен за този период от историята че е било точно така понеже съм учил по комунистическите учебници (там каквото и да е не комунистическо / пролетариатско мъжество беше по спестено или променено)... Но пак ще повторя най големи примери за мъжество даваме с Левски и Ботев който не са ходили в казарма и не имало задължително да хващаш копието понеже княза / царя казал... (вероятно бащите им са ги научили какво е да си мъж)

Аз съм мъж и се смятам за напълно способен един ден да науча сина си какво е да си мъж...Не смятам че му трябва казарма

Всеки който твърди че неговите деца им трябва казарма... Значи не е мъж щом се смята че не може да ги научи на мъжество - не може да си научиш детето на нещо което незнаеш - факт... и дори да е ходил в казармата, тя не го е направила такъв

Освен това не смятам че някой сержант който се издигнал с лизане не задници (лизането на задници не равно на мъжество) като предава светлия си пример на децата ще ги направи мъже (най много да ги научи да са гъзоблизци като него)

Някой ще каже а какво ще правим с децата на тези НЕмъже който не могат да си ги научат сами, ми не всеки трябва да е мъж а и те като родители НЕМЪЖЕ все пак могат по мъжки да признаят че са слаби мъже -родители могат да ги запишат доброволно в армията да им ги научат
И какво ще научиш децата си? Как се стреля с оръжие? Как се борави с нож? Българите едно време са ги знаели тия неща, те са били готови войници обучавани от малки. А момчетата сега са демократо-либерални шунди, които си скубят веждите и си бръснат краката. Или се друсат и се мислят за безсмъртни. Съмнява ме ти да можеш да оцелееш или да знаеш как да предпазиш семейството си при екстремни ситуации, с една дума не си войн. И аз не съм, макар да полагам усилия в тая насока. Ако обаче бях ходил войник, щях да знам доста неща, които сега мога да науча като дам сума ти и пари и време, за да тренирам при някой.

Като се замисля трябва да направя блог за казармата, толкова много истории ми изплуваха в главата покрай тази тема и то такива поучителни, то човек цял живот се учи де, но казармата толкова идиотщини ти се случват на куп, че поуките се извличат една след друга:) , та от тази гледна точка казармата беше полезна.
Къде другаде можеш да срещнеш толкова идиоти на куп, освен в училище де, ама в казармата се налага да им гледаш муцуните нон стоп и да им дишаш пръдните както се вика.

Ето още една забавана история и спирам до тук, защото може би ставам досаден:):

Един хубав слънчев майски ден се бяхме излегнали в спалното помещение след обилен обяд да ни поулегне храната и да изпушим по един фас, но нещеш ли ни хвана дежурния офицер които си нямаше мозък по рождение, като ни видя побесня и ни постави задчка да отпушим запушените тоалетни на третия етаж иначе заминаваме директно в ареста при следствените в Челопечане.
Аз понеже бях вече там един път направо ми се изправиха косите като знам каква свинеферма е и как съм спал на вестник държащ се за веригата на спуснатия нар(дървено легло спуснато с вериги от стената).
Направо изхвърчах за кенефите и по пътя набарах един железен лост с които бях твърдо решен да отпуша тези тръби дори някой да беше изхождал бетон:), и така и стана в ентусиазма си разбих всички тръби и всичко буквално се стече на главите на изхождащите се на долния етаж и когато някой ходеше на третия етаж винаги викаше да няма някой от долу, е но есе пак отървахме ареста де:), защото никои не ни издаде поне известно време:)
Офицера даже се учуди как сме се справили толкова бързо, защото много се бяха опитвали да ги отпушат преди нас, но никои не беше успявал хаха
Сори на някой историята може да се стори гнусна за което се извинявам.
Има ли поуки тук, ами не знам вие преценете:)
Целта оправдава ли средствата в този случай?:)
А вие готови ли сте на всичко за да се отървете от неприятности?

Ше си кажете тоя защо ги пише тея истории сякаш не сме чували секви изцепки от казармата?
Точно за това ги пиша за да стане ясно на всички които не са били колко безумна беше цялата работа и как не те учеха да ставаш мъж, но те учеха обаче да се измъкваш от ситуациите, учеха те да понасяш унижение, учеха те, че живота може да бъде и гаден, учеха те да се оправяш сам, не че са искали, ама така се получаваше.
Улицата също учи де и за това няма спор, но казармата все пак имаше няква дисциплина някви порядки някъв режим.
Аз примерно така и не стрелях с автомат в тая казарма имахме едно учение и аз го пропуснах:), научих се да стрелям чак след казармата на дядо ми с пушката

Последно редактирано:

Ей Рабине, ти си човешки отпадък. Благодарение на тия дето наричаш "фуражки" я има държавата, живота са си давали хората, за да може твоите баби и дядовци да дадат живот на родителите ти, а те на теб. Прояви малко уважение!
И какво ще научиш децата си? Как се стреля с оръжие? Как се борави с нож? Българите едно време са ги знаели тия неща, те са били готови войници обучавани от малки. А момчетата сега са демократо-либерални шунди, които си скубят веждите и си бръснат краката. Или се друсат и се мислят за безсмъртни. Съмнява ме ти да можеш да оцелееш или да знаеш как да предпазиш семейството си при екстремни ситуации, с една дума не си войн. И аз не съм, макар да полагам усилия в тая насока. Ако обаче бях ходил войник, щях да знам доста неща, които сега мога да науча като дам сума ти и пари и време, за да тренирам при някой.
Цяла Америка са отпадъци по твоята логика, щото нямат наборна служба!
Мали, как обичам някой дето не го е виждал да ми обяснява за нещо, в което съм бил!
Ако помислиш малко, дали това дето ми го обясняваш - не важи за теб?
Ако докарат швейцарския модел - аз ще гласувам с 2 ръце и 2 крака за него. По въпроса за пацифизма. Оръжието за мен е като религия.

Хубаво са ти промили мозъка, еваларка им. При 10 тона доводи, че няма файда - оно си знае и си повтаря, щото няма да ходи да служи лично. Цели 6 месеца нинджи ли ще стават, ядрена физика ли, какво? Някой друг да ходи да мъжавее, нали, Крумов? Прецакан ли се чувстваш, че теб са те сдухвали, а сегашните си градят живота и семейството? За 2 години и 3 месеца какво е за една жена да остане сама, баш когато децата са малки, и има нужда от помощ?
Фуражката си е фуражка, мисъл няма!
При прекалена власт дори не се свенят да разкостват сънародниците си за резервни части, прочети малко за Фалун Гонг. Те ти "дисциплина" (терор, облечен във власт и закон).

Хахаха човек каква жена какви деца ще има някой дрисльо на 18. Той не знае пикае ли му се или му се е...е. Кой гради семейство и живот на 18 години?!?

Не съм прецакан грам. И не сдухваха мен, а сдухвах аз мамините синчета. Живота се изгражда бързо и лесно. За този който го може разбира се.

Сина ми е на 4 години и може да стреля с арбалет и без да е ходил в казарма. Но при първа възможност ще отиде. Нито ти, нито Кулайс схващате смисъла. Мъж ставаш сам никой не може да те научи на това. Ни баща, ни казарма. Но казармата е мястото където попадаш в ситуации изграждащи характера ти.

И както каза колегата без армия държава не може да съществува

1. Хахаха човек каква жена какви деца ще има някой дрисльо на 18. Той не знае пикае ли му се или му се е...е. Кой гради семейство и живот на 18 години?!?

2. Не съм прецакан грам. И не сдухваха мен, а сдухвах аз мамините синчета. Живота се изгражда бързо и лесно. За този който го може разбира се.

3. ...Но казармата е мястото където попадаш в ситуации изграждащи характера ти.

4. И както каза колегата без армия държава не може да съществува
1. Дядо ми, майка ми са имали дете на тая възраст. Аз служих след висше.
2. Верно ли, като старо куче ли влезе направо?
3. Какво точно ми изградиха на мен, освен засилване на негативизма към шапкаджиите, и към нещото, дето му плащам данъци - и нищо насреща?
4. Америка бе, Америка няма наборна армия, как съществува пустата му държава?

Горе