Какво мислите за казармата?

От: Re: От: От: От: Какво мислите за казармата?

Аз пък смятам че трябва да се дават години затвор за тормоз :) Само така държавата ще се управи, като всеки не мислещ тарикат опитал се налага на другите полежи стабилно и ако има казрма точно това трябва да пречупва :D

тормоз над тормозещите

А за да се научат всички да командват нали било и затова казармата, командването в отделенията да е на ротационен принцип :) и всеки един да командва :) да видим тогава какво ще стане
Във всяка една структура си има йерархия. В армията е същото, за това ще ти цитирам баща ми "Имаш право да проявяваш креативност как да изпълниш заповедта по-добре" ;) А последното е възможно най-голямата простотия, която някой скоро ми е казвал. Сигурно искаш в училищата учениците да се въртят на ротационен принцип да преподават. Ей това либерализмът наистина е болестно състояние.

От: Какво мислите за казармата?

Аз не мага да разбера това, че го имате за прекалено голяма жертва, това да служиш за родината си година и половина или година или шест месеца
Ей ще ви се скъси живота без няколко месеца дискотеки, ама на колко други неща ще се научите и колко истински приятелства ще създадете, защото само в трудности може да се опознае характера на човека.

Според мен не трябва да пращат децата си против волята им на училище. То домашно, бягане по физическо, въобще терор. Ако не са си научили уроците, унижения пред общността, психически травми. Според мен не е редно, ако не са ги попитали да действат пряко волята им :lol:

Понеже се позагуби ще чакам някой привърженик на казармата и мобилизацията при защита :)

Като си вънем казармата и въоръжим една камара хора с автомати как ще спрем такава кампания

Ако сме без сюзници

Кампанията ще протече по следния начин, приемаме че не познават терена и пво... макар че стационарните неща се виждат даже на гугъл мапс и бинг /нокиа масп... Разузнаване... засичане на нашите радари.. При наличие на самолети стелт се пращат да ги унищожат, ако няма такива ниско летящи следващи терена бомабрдировачи ще проникнат така че да са под ъгъл в който радара не може да ги засече... и ще стрелят с ракети който се насочват към него (чупят антените) веднага след тях ще повторят и от високо за да уинщожат и физически пво ракетите, следваща цел хангари на ввс, дори и да вдгинем самолетите имаме само 4 ако приеме че ни напада враг с 400 да кажем свалямв 8 и си губим самолетите

Ние си мобилизираме 100 000 и ги окопаваме (в това е имало смисъл преди умните оръжия) Ирак имаше третата в света армия от над три милиона души а загуби войната от 350 000 си мисля...

Те си седят окопани а варгът има въздушно превъзходство... Тук вече войната е загубена само е въпрос на време...

Пускат старото поколение дрони за да минат евтино (вместо умна ракета е по евтино да пускаш бомба по цел осветена с лазер такива бомби в пъти са по евтини)... дроните летят бавно и само святка с лазера каквото е военна цел (нашите военни си личат по автоматичното оръжие в ръцете им) а на термо камерите се виждат и окопани... (бомбите падат вътре в окопа и правят войниците на супа) Операторите на дрони почват да се бъзикат дали ако наборното войниче с каска като е осветен от невидим лазер по каската бомбата хвълена от високо ще му падне точо на главата....

в следващите няколко седмици теренът е методично прочистен от войската...

и вече зависи колко жестоко искат да го направят... но да кажем не искат избиват директно цивилно население с масирано бомбардиране... Пуска се пропаганда как правителсвото е корумпирано, как е вкарало страната в тази война и как хората трябва да ги махнат а войниците да сложат оръжие

С цел натиск върху цивилното население следват бомабардировки по складове за храна, по транспортни средсва вкарващи такава... ако е сезон на жътва по комбаини в полето, корабчета в морето, ако е зима прекъсват газопроводите и софия остава на студено... настава глад, изяждат се уличните кучета и котки... на черната борса цените са няколкостотин процена по високи... малките деца умират особено на семеиствата който не може, хората свалят правителсвото... Следва предаване и приемане безусловно на мирните условия...

Тежка по-бъза версия правят се удари и по магазините за храна така че докато още я има да не смеят хората да излязат да си я купят...

Защо е този сценарии... за да се види че може да се предадем без сухопътна войска на врага даже да е стъпила на наша територия....

Вече след предаването ако искат да ни окупират територията и да ни контролират трябва да пратят сухопътна войска преди това трябва само да осъществят въздушно превъзходство за да ни накарат да се предадем... а вие пак за казарма глупости си пишете, вместо да мислите как ние да имаме такова.... / защита от такова (не става с казарма) ще въвеждаме казарма и ще раздаваме оръжие като през първата световна, от втората световна насам въздушното превъзходство е номер едно по време на втората световна ги е спасявало само лошото време и ниската точност на бомбите хвърени от въздуха вече не

Кампанията мога да я направя и по nasty ...

не само прекъсване от въздуха на електрическата и газовата мрежа, не само ами например да добавя и случайно уцелване на стената на язовир искър да видим какво ще стане със софия :) и как миналите казарма и мобилизирани ще го предодвратят

това не са ви сухопътните битки от първата световна... и авиацията която не е летяла при лошо време през втората световна и тогавашното бомбомятане (макар че тогава са направлили първия аналогов балистичен компютър) :)

Не съм служил, щото либерастите махнахте казармата. Какво да направя?
Платената служба не е същата простотия, дума за сравнение не може да става. Ходи на мисия, дето се воюва.

Re: От: Какво мислите за казармата?

Според мен не трябва да пращат децата си против волята им на училище. То домашно, бягане по физическо, въобще терор. Ако не са си научили уроците, унижения пред общността, психически травми. Според мен не е редно, ако не са ги попитали да действат пряко волята им :lol:
Ами не трябва :) нали ги видя тези който си учат вкъщи по чужди дистанционни програми - покрай случая с който едно дете не беше допуснато на държавана олимпиада но спечелило световна... Гледали тяхната пресконференция по канал 3 ? Дете не ходи на училище, а печели състезания по информатика http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=2883593 Бяха от слоя богати Българи работодатели - почти всичи бяха вишисти и надъвкаха много журналистите (направо си умрях от кеф) че даже една от програмите по която учеха децата им даваше директен достъп на децата до унивеситет в топ 20 на световната класация :) само че един родител трябва да сие вкъщи да се занимава нон стоп с обучение

От: Re: От: Какво мислите за казармата?

Ами не трябва :) нали ги видя тези който си учат вкъщи по чужди дистанционни програми - покрай случая с който едно дете не беше допуснато на държавана олимпиада но спечелило световна... Гледали тяхната пресконференция по канал 3 ? Дете не ходи на училище, а печели състезания по информатика http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=2883593 Бяха от слоя богати Българи работодатели - почти всичи бяха вишисти и надъвкаха много журналистите (направо си умрях от кеф) че даже една от програмите по която учеха децата им даваше директен достъп на децата до унивеситет в топ 20 на световната класация :) само че един родител трябва да сие вкъщи да се занимава нон стоп с обучение
За това дете ли искаш да си говорим, защото много съм спорил по темата и съм подготвен ;) Точно с такива властни родители психари, като дебелата му майка програмистка, която се изживява като диктатор и сигурно ще му направи и сефтето. Айде, моля ти се. Твоите разбирания за живота са анархистки и утопични, неприложими и хипотетични. Ти си против йерархичността и против естествения ред в природата. Грешиш обаче дълбоко.

Re: От: Re: От: От: От: Какво мислите за казармата?

Във всяка една структура си има йерархия. В армията е същото, за това ще ти цитирам баща ми "Имаш право да проявяваш креативност как да изпълниш заповедта по-добре" ;) А последното е възможно най-голямата простотия, която някой скоро ми е казвал. Сигурно искаш в училищата учениците да се въртят на ротационен принцип да преподават. Ей това либерализмът наистина е болестно състояние.
Значи някой си дава повече от половинат пари, трябва да си изпратят децата да ги командват кога ще е много :) и защо да са длъжни да се починяват Поне научи какво е отделение :) защо пък един от 8 те войници да не се учи да го команда и да се ротират (при война ще извадят списъците и най добре команвалия ще командва наистина.... ако няма сержанти :) Като е нямало казарма можеше да идеш професионален войник никой не ти е забранил ...

Re: От: Re: От: Какво мислите за казармата?

За това дете ли искаш да си говорим, защото много съм спорил по темата и съм подготвен ;) Точно с такива властни родители психари, като дебелата му майка програмистка, която се изживява като диктатор и сигурно ще му направи и сефтето. Айде, моля ти се. Твоите разбирания за живота са анархистки и утопични, неприложими и хипотетични. Ти си против йерархичността и против естествения ред в природата. Грешиш обаче дълбоко.
не за това конкретно а че хората трябва да са свободни да избират какво искат за децата си... може и така да е както казваш ама защо му взеха наградата ? Второ трябва ли да го пратим в казармата да го юркат и да се гаврят с него И когато един ден кибер войната се случи ние да си имаме малоумни шапкари с калашници :)

От: От: Re: От: Какво мислите за казармата?

Твоите разбирания за живота са анархистки и утопични, неприложими и хипотетични. Ти си против йерархичността и против естествения ред в природата. Грешиш обаче дълбоко.
Дивия шапкаджия ли ми е естествения ред в природата? Дето не са го приели в нормално висше, че и сержанти бол! Образованието е подобен шит, ама да не мешаме, че и без това стана мазало.

От: От: От: Re: От: Какво мислите за казармата?

Дивия шапкаджия ли ми е естествения ред в природата? Дето не са го приели в нормално висше, че и сержанти бол! Образованието е подобен шит, ама да не мешаме, че и без това стана мазало.
Не, йерархията е естествения ред в природата. Ти какво висше имаш между другото, че така пренебрежително говорих за военната академия?

От: Re: От: Re: От: Какво мислите за казармата?

не за това конкретно а че хората трябва да са свободни да избират какво искат за децата си... може и така да е както казваш ама защо му взеха наградата ? Второ трябва ли да го пратим в казармата да го юркат и да се гаврят с него И когато един ден кибер войната се случи ние да си имаме малоумни шапкари с калашници :)
Защото не е в системата и въобще не е трябвало да го допускат. Все едно да нямаш лична карта и да мрънкаш що не можеш да гласуваш.

А за кибер войната, като гледам последните събития в света и войните в арабския свят, все си мисля, че нещо сънуваш.

Re: От: Re: От: Какво мислите за казармата?

Твоите разбирания за живота са анархистки и утопични, неприложими и хипотетични. Ти си против йерархичността и против естествения ред в природата. Грешиш обаче дълбоко.

свободния избор е най голямото постижение на човечеството :) може да видиш там където го имат и където го нямат или са го нямали за един период от време какви са разликите :) Източна и Западна Германия , Северна Южна корея

Командват хората който плащат (данъци) тези който получават пари от тях независимо каква вътрешна йерархия имат са там за да им служат...

не ми се вижда грам анархистко утопично или неприложимо, по богатата част от света така живее

свободния избор е най голямото постижение на човечеството :) може да видиш там където го имат и където го нямат или са го нямали за един период от време какви са разликите :) Източна и Западна Германия , Северна Южна корея

Командват хората който плащат (данъци) тези който получават пари от тях независимо каква вътрешна йерархия имат са там за да им служат...

не ми се вижда грам анархистко утопично или неприложимо, по богатата част от света така живее
Всички здрави мъже над 20 години в Южна Корея подлежат на наборна военна служба за срок от 24 до 28 месеца.

redrum каза:
Не, йерархията е естествения ред в природата. Ти какво висше имаш между другото, че така пренебрежително говорих за военната академия?
Да питам по друг начин. Шапкаджията с какво е повече от всички останали специалности? Старшинката дори и толкова не е учил.

Няма такова нещо като свободен избор извън дома а дори и там е относително. Винаги има условности възоснова на които правиш избора си. Обществени, социални, държавани, морални. И всичките са външен фактор подчиняващ така наречения "свободен избор".

Re: От: Re: От: Re: От: Какво мислите за казармата?

Защото не е в системата и въобще не е трябвало да го допускат. Все едно да нямаш лична карта и да мрънкаш що не можеш да гласуваш. А за кибер войната, като гледам последните събития в света и войните в арабския свят, все си мисля, че нещо сънуваш.

Викаш няма да пускаме умните да се състезават за да не изглеждат нашите глупави :)

Ако нямаш лична карта може да си вземеш удостоверение за гласуване, нали все пак е български гражданин (а парите за това дете което техните са платили като данъци системата ги е изхарчила) да обучава другите - как се справила е друг въпрос

Много ти се чудя човек за теб няма начин системата да е грешна, за мен всяка система която ограничава свободата в рамките на допустимото от обществото (що пък да не е свободен да участва на олимпиада) е грешна!!! Доказано с практика

За кибер атакакта :) Нали си фен на Швейцарците :) Точно за тях го четох онзиден че се чудят как да привлечат най умните в различни областти на информатиката за са изградят и такава защита :) срещу удар в транспортната им мрежа...

Re: От: Re: От: Re: От: Какво мислите за казармата?

Няма такова нещо като свободен избор извън дома а дори и там е относително. Винаги има условности възоснова на които правиш избора си. Обществени, социални, държавани, морални. И всичките са външен фактор подчиняващ така наречения "свободен избор".

Имаго :) част от правото на свободен избор е например ако не ми харесва освен че ми взимат 53% като данъци искат и да си пращам детето да служи

Да избера да се махна и да плащам на друго място докато системата тук не се промени... ограничаване на свободния избор щеше да е да наредиш на наборни войници на границата да ме спрат или разстрелят заедно със семеиството докато се оптивам да упражнявам моя без да преча на другите

Концепцията имащ свобода да правиш това което не нарушава свободата на другите... и работи

От: Re: От: Re: От: Re: От: Какво мислите за казармата?

Викаш няма да пускаме умните да се състезават за да не изглеждат нашите глупави :) Ако нямаш лична карта може да си вземеш удостоверение за гласуване, нали все пак е български гражданин (а парите за това дете което техните са платили като данъци системата ги е изхарчила) Много ти се чудя човек за теб няма начин системата да е грешна, за мен всяка система която ограничава свободата в рамките на допустимото от обществото (що пък да не е свободен да участва на олимпиада) е грешна!!! Доказано с практика За кибер атакакта :) Нали си фен на Швейцарците :) Точно за тях го четох онзиден че се чудят как да привлечат най умните в различни областти на информатиката за са изградят и такава защита :) срещу удар в транспортната им мрежа...

Умен е условност, все пак това е някакво пишлеме, което най-вероятно е отебало всички други предмети и учи само по информатика. Майка му е избрала да не е в системата, а после иска да и се доказва? Не знам за удостоверението, ама ако нямаш свидетелство за раждане, не съществуваш за държавата и институциите. В случая системата не е грешна, грешна е своеволната родителка, която диктаторски решава какво ще става с пишлемето и му отнема правото на избор. За това и прилича на сериен убиец с девствен мустак.

За другото, може някой ден да стане, ама винаги ще има неща, които не се поддават на кибератаки. И тогава могат да излязат на мода пак старите оръжия, като калашника.

От: Re: От: Re: От: Re: От: Какво мислите за казармата?

Имаго :) част от правото на свободен избор е например ако не ми харесва освен че ми взимат 53% като данъци искат и да си пращам детето да служи

Да избера да се махна и да плащам на друго място докато системата тук не се промени... ограничаване на свободния избор щеше да е да наредиш на наборни войници на границата да ме спрат или разстрелят заедно със семеиството докато се оптивам да упражнявам моя без да преча на другите

Концепцията имащ свобода да правиш това което не нарушава свободата на другите... и работи
Абе, къде работи тая твоя концепция? Те ти казват какви крушки да използваш и колко да са ти криви краставиците, ти ми говориш за някакви измислени свободи. Ти в щатите живял ли си да видиш за какви регулации става въпрос, гащите си не можеш да простреш на терасата. Твоето е само дървени философии без връзка с реалността. Свободният ти пазар е точно като свободният ти избор - предопределен от някой. Дори нещата, които сега ги говориш, са политическите мантри на цяло поколение демокради и най-вероятно са ти набити в главата от родителите ти. Това ли е свободния ти избор?

Цитирам колегата:

Винаги има условности възоснова на които правиш избора си.

Горе