Какво мислите за казармата?

От: Какво мислите за казармата?

Дрони, мрони, ако погледнем историята най голями военни успехи държим с българския кашик
Всички в кашимерията и това Е

И теб те питам същия въпрос па дано получа отговор:

Как "българския кашик" спира 20 самолета и 10 бомбардировача - има 12 часа докато дойдат?

Ето от тук тръгват проблемите belejnik.jpg

Малкотот йкалъфче му се набива в главата кривата форма на демокрация и си мисли, че е хванало Моисей за кайсиите. Казарамата е адски необходима на нашето загнило общество.

Да ви дам един демократичен пример от това лято. Понеже само от такъв пример можете да ме разберете, някой хора. Ако от тея "млади, умни, красиви и Ентелегентни" хора дето се пенехе цяло ляот на улиците поне 50% бяха ходили в казарма правителството щеше да падне. А от хора без дисциплина и самосъзнание не може да очакваш резултати

Re: От: От: От: Re: От: Какво мислите за казармата?

Не си ме разбрала не съм пацифист и уважавам българската армия и военни. Не съм против армията, а против 1 година копане на градинки във военен пандиз.

Обясни ми като по веща как наборници ще се справят с 20 самолета и 10 бомбардировача. Обявена ни е война след 12 часа навлизат в нашето въздушно пространство как ги спират наборниците?

@stoineff въври кой те спира, че па те и ограничава:

ми няма да ги спрат ще им служат за мишени, а най-лошото че подвеждат другите вместо да имаме някаква защита ще изхарчим парите за безмислена казарма ...

Ето от тук тръгват проблемите Виж файлът 9132

Малкотот йкалъфче му се набива в главата кривата форма на демокрация и си мисли, че е хванало Моисей за кайсиите. Казарамата е адски необходима на нашето загнило общество.

Да ви дам един демократичен пример от това лято. Понеже само от такъв пример можете да ме разберете, някой хора. Ако от тея "млади, умни, красиви и Ентелегентни" хора дето се пенехе цяло ляот на улиците поне 50% бяха ходили в казарма правителството щеше да падне. А от хора без дисциплина и самосъзнание не може да очакваш резултати

И аз ти давам пример от това лято - парк пълно с майки с деца. Крясъци, викове, гюрултия - ще кажеш деца са все пак нормално. Да ама крясъците бяха на майките като на състезание за пъдари - обиждат ги идиот ела тук, ще ти забърша два шамара, врещят и им се карат.

Е, ти се дръж с него като с добитък, направи го дебил па чекай мотиката в казармата да го оправи след това.

ПП: Чекай, че ми стана интересно я обясни как щеше да падне правителството ако бяха ходили в казарма. И от къде знаеш, че не е имало ходили 2007 я закриха?

Re: От: Какво мислите за казармата?

Кое от , не е ясно. Това е мое убеждение. А всички вие които се пишете на големи демократи и фенове на свободата ми твърдите, че нямам право на него :) ... Ви е сте по - големи диктатори по душа от Хитлер, Сталини и Мао на куп. Не само, че не знаете смисъла на думата демокрация, а ми я развявате като сплескан Уй..

ЕнтеУигенция и сега е по моУовете... Лошото е, че за орките нема казарма

Смисъла го знаем всеки свободен си дотам докато не почнеш да ограничава свободата на някой друг...

Никой не ти нарушава свободата да идеш (даже ако си под 40 годишен (не съм много сигурен за възрастта но мисля че толкова беше) когато синът ти стане на 18 може да се запишета да изкарате един срок в армията заедно - никой не ти нарушава тази свобода нито неговата

от друга страна ти ни оганичаваш нашата свобода да не ни ходят децата ако не искат :)

От: Re: От: Какво мислите за казармата?

Както бълагрите са бягали (ако не ги хванат / разстрелят на границата - нашата граница) през югославия - през италия през откритата им граница с швейцария и там са се предавали за бежанци и са искали убежище (някой в италия са се предавали)

Изненадваш ме, сериозно пак изака някаква глупост. Политическите бегълци са съвсем различно от бежанците от военен конфликт. Нито един от тия, които са тука, не бяга от държавата си, щото е заплашен от репресии и не иска политическо убежище. Казах ти, прочети закона.

От: От: Какво мислите за казармата?

И теб те питам същия въпрос па дано получа отговор:

Как "българския кашик" спира 20 самолета и 10 бомбардировача - има 12 часа докато дойдат?
Кашикът е основата, душата на българската армия, без него нямаше да имаме такива подвизи, като превземането на Одрин
А ако ме питаш за техниката, която нарязахме на скрап или подарихме на македонците, за това не мога да ти отговоря
Армията е била силна и боеспособна, имала е самолети, танкове, ракети.
Как ще си затрием собствената армия, аз това не мога да разбера
Ако можеш ти, обясни ми, моля те

Не ние, НАТО я затриха, а ние им ръкопляскахме, щото сме много големи еврогейци.

От: Re: От: От: От: Re: От: Какво мислите за казармата?

ми няма да ги спрат ще им служат за мишени, а най-лошото че подвеждат другите вместо да имаме някаква защита ще изхарчим парите за безмислена казарма ...

Чакай много бързаш нали казармата ще спаси света все трябва някак наборниците да ги спрат. Те ще ни обяснят аз си чекам отговора от тях. :mrgreen:

И аз ти давам пример от това лято - парк пълно с майки с деца. Крясъци, викове, гюрултия - ще кажеш деца са все пак нормално. Да ама крясъците бяха на майките като на състезание за пъдари - обиждат ги идиот ела тук, ще ти забърша два шамара, врещят и им се карат.

Е, ти се дръж с него като с добитък, направи го дебил па чекай мотиката в казармата да го оправи след това.

ПП: Чекай, че ми стана интересно я обясни как щеше да падне правителството ако бяха ходили в казарма. И от къде знаеш, че не е имало ходили 2007 я закриха?

Ами пред парламента тея дето се бутаха с ченгетта не бяха на повече от 18-20 години. А другите протестиращи дето се разхождаха след работа до 19:00 тях не ги броя за нищо. Те бяха за кеф там

От: От: От: Какво мислите за казармата?

Кашикът е основата, душата на българската армия, без него нямаше да имаме такива подвизи, като превземането на Одрин
А ако ме питаш за техниката, която нарязахме на скрап или подарихме на македонците, за това не мога да ти отговоря
Армията е била силна и боеспособна, имала е самолети, танкове, ракети.

Да ама вие не искате да си дадем парите за техника ами за наборници. Ето имаме наборници как ще спрат самолетите?

Ами тия излагации с флаш мобовете... лелеееее...
:oops: срам ме е...

От: От: Re: От: От: От: Re: От: Какво мислите за казармата?

Чакай много бързаш нали казармата ще спаси света все трябва някак наборниците да ги спрат. Те ще ни обяснят аз си чекам отговора от тях. :mrgreen:

Недей и ти като Рабина да се правиш на 3 лв на цяло. Казваме през цялото време, че не става дума за наборна амрия от 2 години. Просто всеки калъф трябва да мине задължително военно обучение. Учебни часове в гимназията, школа, лагери или 3-6 месечна наборна служба. Паралелно с платената армия която да е минимум 80-100 хиляди. И в случай на нужда хоп ето ти 200 хиляди войска + техниката и другите ала бала

От: От: От: Re: От: От: От: Re: От: Какво мислите за казармата?

Недей и ти каот Рабина да се правиш на 3 лв на цяло. Казваме през цялотот време, че не става дума за наборна амрия от 2 огидни. Просот всеки калъф трябва да мине задължително военно обучение. Учебни часове в гимназията, школа, лагери или 3-6 месечна наборна служба. Паралелно с платената армия която да е минимум 80-100 хиляди. И в случай на нужда хоп ето ти 200 хиляди войска + техниката и другите ала бала

Там е проблема, че не става много ясно за какво претендирате един път за казарма, друг път за военно обучение.

ПП: Как се разписахме, Блинки слагай барбекюто подгонихме 1 млн. поста.:mrgreen:

Re: От: Re: От: Какво мислите за казармата?

Изненадваш ме, сериозно пак изака някаква глупост. Политическите бегълци са съвсем различно от бежанците от военен конфликт. Нито един от тия, които са тука, не бяга от държавата си, щото е заплашен от репресии и не иска политическо убежище. Казах ти, прочети закона.

Не мога да съм сигурен за какво казват че бягат човек, знам че този брата на някакъв режисьор дето даваха по медиите точно е бил репресиран от тайната полиция на асад - някакви такива ги даваха така че може да е поискал политическо убежище знам ли

Ето черно на бяло за лицемерието, и бруталното потъпкване на Устава. Едно бойно другарче не се беше къпало цял месец, че няма къде! Армията писмено гарантира човешки условия в мирно време, а се слави с точно обратното! За чистото спално бельо на караула - чак се задавих от хил!
Чл. 72. За провеждане на дейности по психологичното осигуряване,
специалистите по психично здраве са длъжни:
1. да организират и провеждат системна работа по поддържане и
повишаване психическата устойчивост на военнослужещите;
2. да организират и провеждат дейности по превенция на рисково
поведение и антикризисна работа;
3. да организират и провеждат практическа работа по контрол на
професионалния и боен стрес;
4. да анализират състоянието на психологическия климат в ротите
(батареите, звената) и предприемат мерки за неговото оптимизиране.
Чл. 73. (1) Командирите (началниците) са длъжни да изискват
поддържането на лична хигиена от военнослужещите и да осигуряват
необходимите условия за това.

...
Чл. 74. (1) На военнослужещите, застъпващи в денонощно дежурство,
задължително се осигурява чисто спално бельо.

..
Чл. 109. (1) Военнослужещите при изпълнение на задълженията си по
военната служба и в обществения си живот се ръководят от етични норми на
поведение, включващи морални ценности, норми и правила на лично
поведение.
(2) Етичните норми на поведение са задължителни за всички
военнослужещи, независимо от техните пол, длъжност, звание и място за
изпълнение на военната служба.
Чл. 110. При изпълнение на служебните си задължения военнослужещите
се ръководят от следните морални ценности:
1. да приемат чувството за дълг като водещо, при изпълнение на
функционалните си задължения;
2. да поставят мисиите, операциите и задачите на войсковата единица
пред собствените си интереси;
3. да проявяват смелост и храброст при изпълнението на поставените
задачи, като оценяват реално степента на риска в своята дейност;
4. да проявяват отговорност, дисциплинираност и самодисциплина, като
се подчиняват на всички законно отдадени заповеди и разпореждания;
5. да проявяват творчество и инициатива за качествено изпълнение на
поставените им задачи;
6. да уважават своите колеги и да се стремят заедно да изпълняват
задачите си като проявяват колективност и другарство;
7. да са прями в отношенията си, да са нетърпими към лъжата и да се
стремят честно, искрено, с достойнство и чест да преодоляват собствените си
грешки и тези на колегите си;
8. да проявяват нетърпимост към всички прояви, уронващи престижа на
армията и военната професия, като израз на лоялността им към въоръжените
сили.
Чл. 111. Военнослужещите са длъжни да спазват следните норми на
поведение:
1. животът и здравето на всеки отделен човек (личност) е тяхна
неотменна грижа;
35
2. при осъществяването на воинската дейност високо да ценят живота и
здравето на колегите си, както и собствения си живот;

3. готовността за саможертва като висша проява на воинския дълг;
4. зачитане на човешките права и свободи на всички граждани и
недопускане на дискриминационно поведение във взаимоотношенията;
5. уважение и вежливост към всеки и към всички;
6. преклонение пред паметта на загиналите и пострадалите при
изпълнение на войнския им дълг и грижа за техните семейства;
7. развиване на военните традиции и издигане престижа на родината и
въоръжените сили;
8. уважение към държавните символи и институции;
9. недопускане на корупция, корупционни практики и злоупотреба с
власт и служебно положение.
Чл. 112. Във взаимоотношенията си военнослужещите са длъжни да
спазват следните правила на лично поведение, произтичащи от военната
професионална етика:
1. да проявяват уважение към длъжността, званието и отговорностите на
командирите (началниците) и колегите си, и да не отправят публична критика
към тях;
2. да уважават и да ценят стремежа към самоусъвършенстване;
3. да не се ръководят от доноси, клевети и интриги и да съдействат за
разрешаването на проблеми или конфликтни ситуации между отделните
военнослужещи и войсковите колективи;
4. да зачитат правото на личен живот на колегите си и да проявяват
толерантност към различните по раса, етнос, религия, пол и убеждения
личности (общности);
5. да не допускат словесен, психически, физически или сексуален тормоз,
заплашване, малтретиране или сексуално посегателство;

6. да спазват утвърдените правила за действие, при участие в мисии,
операции и учения на територията на други държави и да се съобразяват със
специфичните аспекти на историята, културата, обществено-политическото и
религиозното устройство на съответната страна.
http://www.md.government.bg/bg/doc/ustavi/20130111_USTAV_VoiskovaSlujba.pdf

От: От: От: От: Какво мислите за казармата?

Да ма вие не искате да си дадем парите за техника ами за наборници. Ето имаме наборни как ще спрат самолетите?

Май ти нещо не разбираш демокритическата политическа тинденция. Ако ти харесва, че задължителната военна служба е премахната, защото е демократично и така получаваме по голяма лична свобода, значи те кефи и отслабването на българската армия като цяло, защото виновните за нарязването на ракетите са същите демократи и лицемерни борци за световен мир, ама трябва да гледаш в панорама, а не в една точка като малоумник
Как да купим дрони, мрони или някакво друго модерно въоръжаване, като ни биха шута на българската армия, кой ще ти позволи, като са те продали като роб на демокретичния властелин. Рабина стига се хойка, че служил щабарче и се чувствал роб. Аз се чувствам роб сега и ако можеше да се върне казармата пак щях да си ям от войнишкото канче, пак щях да изпълнявам заповеди на "глупавите шапкари" и пак нямаше да питам колко километра трябва да бягам с пълно бойно саряжение, но разбира се това е моето мнение на един изперкал кашик

Съжалявам, че го пиша... и наистина е тролене, но ... в момента някакво говедо ми тропа по тавана с магнитут 10 по скалата на Рихтер от два часа!(да не пропусна причината, че имам куче, което го буди в седем сутринта. Съжалявам, че кучетата лаят както хората ... тропат и говорят)
Детето ми утре е на училище. Не може да заспи. Звъннах до 4 РПУ. Още не са дошли, но и да дойдат какво?
Сега ако бях минала служба и имах законно притежавано оръжие ...
А ме е страх и рева... защото не знам какво да правя.
Да изляза на хотел?
Все тая.

Във връзка с темата, надявам се тоя олигофрен, да се беше научил на повече толерантност... в казармата.

Съжалявам, че го пиша... и наистина е тролене, но ... в момента някакво говедо ми тропа по тавана с магнитут 10 по скалата на Рихтер от два часа!(да не пропусна причината, че имам куче, което го буди в седем сутринта. Съжалявам, че кучетата лаят както хората ... тропат и говорят)
Детето ми утре е на училище. Не може да заспи. Звъннах до 4 РПУ. Още не са дошли, но и да дойдат какво?
Сега ако бях минала служба и имах законно притежавано оръжие ...
А ме е страх и рева... защото не знам какво да правя.
Да изляза на хотел?
Все тая.
Мъж нямаш ли?

Редник, еле пък господин редник не съм чувал от шапкаджия. Само от дежурния фатмак на вечерна проверка, понякога, като чете поменика. Поне да си бяха прочели Устава, една книга е дявол го взел. Аз съм прочел цяла библиотека, за да работя.
Чл. 114. Военнослужещият е длъжен:
12. да цени военното другарство и с личен пример, с думи и дела, да
предпазва колегите си от недостойни постъпки;
4. (Изм. - ДВ, бр. 38 от 2012 г.) да докладва на непосредствения си
началник за всичко, което му се е случило при изпълнение на служебните
задължения, за неуставни взаимоотношения и направените му забележки от по-старши, за забелязани закононарушения и издадените разпореждания до него от
органите на служба „Военна полиция”, както и за допуснатите от него
инциденти в извънслужебно време.

Раздел III
Правила за военна вежливост, поведение и отдаване на чест:
(3) Началникът (старшият) е длъжен да се обръща към подчинен
(младши), като назовава военното му звание, например: „Господин (госпожо)
редник” или „Редник Петров (Петрова)”.

Нещо не намирам за неприкосновеността при караул, за почивка и бодра смяна имам предвид. Не се спазва винаги.

Сега ако бях минала служба и имах законно притежавано оръжие ... Във връзка с темата, надявам се тоя олигофрен, да се беше научил на повече толерантност... в казармата.
Много е вероятно да е служил. И кво, ще го застреляш ли? Аз като съм служил що нямам оръжие?
Това, че и пес си гледаш ми дава допълнително инфо за теб!

п.с. Лицемерие до лъжа, ей на това ни учат вътре!
Чл. 150. Военнослужещият не може да бъде преследван заради подаден
рапорт, предложение, сигнал или жалба.
...
Общи задължения на командирите (началниците)
Чл. 152. (1) Командирите (началниците) отговарят за цялостното
състояние на подчинените им формирования и са длъжни:
1. да знаят своите функционални задължения;
8. да бъдат взискателни, принципни и непримирими към нарушенията;
17. да зачитат честта и достойнството на подчинените си;
18. да не допускат грубости във взаимоотношенията;

26. да изискват от подчинените си да спазват законите и военните устави
и да изпълняват служебните си задължения и заповедите (разпорежданията);
30. да разкриват и отстраняват причините, които пораждат условия за
извършване на престъпления и инциденти от подчинените им;
31. да контролират редовното получаване от подчинените им на
полагащото им се доволствие по количество и качество в съответствие с