Какво мислите за казармата?

От: Какво мислите за казармата?

Даа май пак опираме до инциденти, а не до съществено разискване за казармата

Имаш ли идея колко изкарвам, и що се мъчиш да клинчиш толкова евтино? Барман става който иска. Дилърите на бело вероятно изкарват много повече от мен, ай стига с тъпи примери без връзка. Темата е сериозна, става въпрос за убити години и много около това.

Какви години бре това да не е доживотна каторга. 12 - 18 месеца няма да ти гледат мутрата комшиите голям праз. Като си искал полза от казармата да не си стоял в канцеларията. Иди обърни с лопатата 20-на градинки, после ще можеш да си завъдиш пипер и домати у вас. Иди до свинарника, нахрани прасетата. После фермер ще станеш. Иди помарширувай сам по плаца, може да те наградят с едно ГСП.

Имам познати след школата в Русе за бацили и след казармата влязоха медицина и сега са добри лекари.

Та загубено време е само за хората загубили самите себе си. От всеки един момент в живота си може да имаш полза. И ако сам не съумееш да извлечеш тази полза проблема си е изцяло твой

Абе питам нещо, и все мишкувате! То е ясно де, не че има какво да се каже. Това обучават, мишоци.

Аз 1 година да уча как се гледат прасета ли? За градинката има мотофреза. Преди казармата е пак греда, че не мож си намери работа, страхуват се да не ти пазят място.
Иди помарширувай сам по плаца, може да те наградят с едно ГСП.
Да помарширувам пред блока, с какво ще ме наградят, бяла риза без ръкави?

Ето отново четеш с гъза си....А някой учат по 5 години как се гледат прасета и си плащата за това

Някои се женят еднополово, аман от безумни примери. Аз не съм другите, ако искат и библиотекарство да учат 10 години, все ми е тая!

Днес между другото ...

(първо да се извиня за "тролските" си постинги по темата- но и да благодаря на загрижените. Защото вие като мъже бихте го изтълкували като лигня, но аз наистина бях притеснена и макар и виртуално, добре, че можех да пиша тук и да споделя ...Пак мерси и се надявам, да не се повтаря!)

детето ми много се вживява и си играе на "военен" :twisted: т.е. излизаме от входа до магазина и той е "въоръжен" дебне зад ъгъла. Прави ми знак да изчакам. Аз обаче тръгвам и той ядосан минава пред мен да ме защити и "стреля", все едно го улучват и ми се кара: Виждаш ли? Заради теб! Не ме слушаш и ме простреля Снайперист :-o
Аз се смея, но го питам: Ти били искал да отидеш в казарма?- отговорът беше непоколебим- ДА!!!
Но, нали знаеш, може да те убият?
Няма значение. Искам, да се науча и да мога да спасявам хора.

Това е от мен.
:twisted:

Забелязах, че въображението ти работи и имаш дар слово
Може да се пробваш като сценарист, да измислиш някой нови "Войната на таралежите" примерно

ПП
Не ме разбирай погрешно, вече съм писъл в темата и съм си изказал мнението за казармата

От: От: Какво мислите за казармата?

Днес между другото ...

(първо да се извиня за "тролските" си постинги по темата- но и да благодаря на загрижените. Защото вие като мъже бихте го изтълкували като лигня, но аз наистина бях притеснена и макар и виртуално, добре, че можех да пиша тук и да споделя ...Пак мерси и се надявам, да не се повтаря!)

детето ми много се вживява и си играе на "военен" :twisted: т.е. излизаме от входа до магазина и той е "въоръжен" дебне зад ъгъла. Прави ми знак да изчакам. Аз обаче тръгвам и той ядосан минава пред мен да ме защити и "стреля", все едно го улучват и ми се кара: Виждаш ли? Заради теб! Не ме слушаш и ме простреля Снайперист :-o
Аз се смея, но го питам: Ти били искал да отидеш в казарма?- отговорът беше непоколебим- ДА!!!
Но, нали знаеш, може да те убият?
Няма значение. Искам, да се науча и да мога да спасявам хора.

Това е от мен.
:twisted:
И такива като теб ли ще гласуват, и дори ще имат мнение - наедно със служили мъже ?

От: От: От: Какво мислите за казармата?

И такива като теб ли ще гласуват, и дори ще имат мнение - наедно със служили мъже ?

Ти ме остави мен, ми питаш ли където ще гласува и живата ми баба на 90 години, а и всички останали майки на военни... направо виждам как казармата се връща и те взимат запас ... Швейк! Стягай се :twisted:

blaster каза:
Рабин ти като от служителите мъже ли ще гласуваш или като от служителите жени
Ще гласувам като по-голямата част от работоспособното население. Ако не знаеш кои, какви и къде са - питай!
Cassiopeia каза:
Ти ме остави мен, ми питаш ли където ще гласува и живата ми баба на 90 години, а и всички останали
майки на военни... направо виждам как казармата се връща и те взимат запас ... Швейк! Стягай се
Oт безумно гласуване сме най-бедни в Европа, и по-назад от Габон. Не се бъзикам, ако искаш ще дам линк колко по-читава пенсионна система имат. Aма ич не ми е зор, дося бях купонджия, утре ще спа до обяд, изобщо не ми е на мисъл кой ще плаща пенсията на 90+ годишната ти баба. Докато определя бъдещето на България, гледайки турски сапунки, и гласувайки за поредния, дето ще я излъже за 10-ти път!
http://m.investor.bg/forum/showthread.php?t=11257&page=34
Колко са на държавната софра? - 769 100 души

По форми на собственост
Частен сектор 2 078 400
Обществен сектор 769 100

Реално са 769 100 лицата на държавната хранилка
...
ГОЛЕМИ, СРЕДНИ И МАЛКИ ШЕФОВЕ В ЦЯЛАТА ТАЯ АРМИЯ ЧИНОВНИЦИ РАЗПОЛАГАТ СЪС СЛУЖЕБНИ КОЛИ, ШОФЬОРИ И ДЖИЕСЕМИ; СЪС СЕКРЕТАРКИ И ОБСЛУЖВАЩ ПЕРСОНАЛ; СЪС СПЕЦИАЛНИ ПОЧИВНИ СТАНЦИИ И ЗАВЕДЕНИЯ ЗА ХРАНЕНЕ , ВЪОБЩЕ - С КАКВОТО ИМ ДУША САКА!!!
И ВСИЧКО ТОВА СЕ ИЗДЪРЖА ОТ НАРОДЕЦА БЪЛГАРСКИ – ПО-ТОЧНО ОТ ОНЕЗИ 1 600 000 ЧОВЕКА, КОИТО ВСЕ ОЩЕ РАБОТЯТ...

Боже, пази България!
Маймуни да бяха, щяха да се научат! Докато са живи - надежда всяка оставете!

А! За баба ми не се притеснявай. Тя чудно си живее с 80 кинта пенсия, от които 60 за лекарства. Не й е нужно толкова за храна. По-малко и от на куче за ден издръжка. Важно е, че казарма като имаше, беше по-добре. Ей, това ми кажи как ставаше? Ако е било от данъци, сега къде отиват тези данъци като я няма лошата и безсмислена казарма? м?

Свиквай, ще ти е нужен безценния и житейски опит как се живее с тия пари, ако доживееш след 65-тата си годишнина, ако не вдигнат възрастта де. Отся си правят устата, като кирпикчийски кон за слама. Ще си служите на воля, стържете кенефи с карфица, перпетуум мобиле икономически някъв... новите сайбии на територията ще ви затворят в резерват и ще ви показват на децата си през празниците. Случило се е на стотици народи преди. Природата не търпи изконно неадекватни същества, без имунна система веднага стават на тор. Ако мога да сравня народа с организъм.

Свиквай, ще ти е нужен безценния и житейски опит как се живее с тия пари, ако доживееш след 65-тата си годишнина, ако не вдигнат възрастта де. Отся си правят устата, като кирпикчийски кон за слама. Ще си служите на воля, стържете кенефи с карфица, перпетуум мобиле икономически някъв... новите сайбии на територията ще ви затворят в резерват и ще ви показват на децата си през празниците. Случило се е на стотици народи преди. Природата не търпи изконно неадекватни същества, без имунна система веднага стават на тор. Ако мога да сравня народа с организъм.

Ти ... защо не отговаряш по конкретиката на това, което те питат?

Нещо не разбра от въпроса ми? Или просто искаше да напишеш някакви несвързани реплики?

И не за първи път е така. Сякаш, хем не можеш достатъчно адекватно да обосновеш позицията си, хем не използваш възможностите като ти се дават.

По твоята логика, само жените трябва да си гласуват майчинските и детските колко да са. Също така, когато разберат, че са бремени, тъй като е на "техен гръб"- тялото и организма им се скапва малко, е добре ... да се забрани или по някакъв начин ограничи раждаемостта. В крайна сметка държавата няма ресурс да изхранва такова население. Но ако си мислиш, че трябва да имаш мнение по този въпрос, дори не си помисляй, че можеш да се изкажеш, защото ти нито си раждал, нито някога ще родиш.
Дано схващаш колко ти е зле модус толенс-а 8)

От: От: Какво мислите за казармата?

Ти ... защо не отговаряш по конкретиката на това, което те питат?

Нещо не разбра от въпроса ми? Или просто искаше да напишеш някакви несвързани реплики?

И не за първи път е така. Сякаш, хем не можеш достатъчно адекватно да обосновеш позицията си, хем не използваш възможностите като ти се дават.
...
Нямам какво да се обяснявам повече. Имате да ми отговаряте на въпрос, зададен вече 11 пъти. Защо Уставът се поругава по 100 пъти на ден, а говорите за дисциплина? Дори няма да ти слизам на нивото на темите от БгМама, там ще ти се зарадват на писанията за детенцето, покрай хороскопите и турските сапунки.
Също така, когато разберат, че са бремени, тъй като е на "техен гръб"- тялото и организма им се скапва малко, е добре ... да се забрани или по някакъв начин ограничи раждаемостта.
Колкото по-далеч са алчните ръчички на чиновничето от моя живот - толкова по-добре и за двама ни!

Защо Уставът се поругава по 100 пъти на ден, а говорите за дисциплина?
Защо продължаваш да тиражираш лъжи? Говориш в сегашно време, къде в момента УСТАВЪТ се поругава?

1743738_755583477798606_1088283371_n.jpg

От: От: От: Какво мислите за казармата?

Нямам какво да се обяснявам повече. Имате да ми отговаряте на въпрос, зададен вече 11 пъти. Защо Уставът се поругава по 100 пъти на ден, а говорите за дисциплина? Дори няма да ти слизам на нивото на темите от БгМама, там ще ти се зарадват на писанията за детенцето, покрай хороскопите и турските сапунки.
Колкото по-далеч са алчните ръчички на чиновничето от моя живот - толкова по-добре и за двама ни!

1. Не си спрял, да ме обвиняваш, че аз не съм минала през казарма, което не е било по мое желание. А аз обяснявам, че при първа възможност ще го сторя, ако не съм прекалено престаряла иначе бих се справила с физическите и всякакви други предизвикателства.

2. Твърдиш, че аз като жена нямам право да имам мнение за казармата, понеже не било същото като да искам мнението ти дали и как да раждам. Аз ти отговорих, че няма общо едното с другото. Но ако толкова държиш, можеш да отидеш при някой учен и да забременееш за девет месеца и да родиш, а аз пък ще отида в тази ужасна казарма за това време. Ама надали! За това оставяш ябълките и сравняваме само бананите.

3. Както споменах в съседна тема никога не съм писала в споменатия форум за супер-мега-яки майки и нямам намерение, дори това да е останалото единствено място с информация. Преди мноооооооооого време се регнах ей така от скука, написах едно мнение, дори не помня къде и за какво и си забравих и парола и въобще изгубих и без това минималния си интерес и любопитство. Сериали отдавна не съм гледала, но ако това е условие, за да мога да се изказвам за темата "казарма да има или не", ще почна само заради това. Скоро почва май втори сезон за някакви демони на леонардо.

4. И накрая ... не разбрах защо да не се намали раждаемостта? Като се намалява числеността на армията не пречи и самата популация, да се понамали.

Защо продължаваш да тиражираш лъжи? Говориш в сегашно време, къде в момента УСТАВЪТ се поругава?
На приятно разсеяни ли ще ми се правите? Ето пак! Тия болднатите неща при нас не се спазваха. Сега няма робска повинност, каквото и да правят вътре не ме касае, много ясно! Като върнете службата пак ще е същата простотия и продукция на мишоци.
Чл. 72. За провеждане на дейности по психологичното осигуряване,
специалистите по психично здраве са длъжни:
1. да организират и провеждат системна работа по поддържане и
повишаване психическата устойчивост на военнослужещите;
2. да организират и провеждат дейности по превенция на рисково
поведение и антикризисна работа;
3. да организират и провеждат практическа работа по контрол на
професионалния и боен стрес;
4. да анализират състоянието на психологическия климат в ротите
(батареите, звената) и предприемат мерки за неговото оптимизиране.
Чл. 73. (1) Командирите (началниците) са длъжни да изискват
поддържането на лична хигиена от военнослужещите и да осигуряват
необходимите условия за това.

...
Чл. 74. (1) На военнослужещите, застъпващи в денонощно дежурство,
задължително се осигурява чисто спално бельо.

..
Чл. 109. (1) Военнослужещите при изпълнение на задълженията си по
военната служба и в обществения си живот се ръководят от етични норми на
поведение, включващи морални ценности, норми и правила на лично
поведение.

(2) Етичните норми на поведение са задължителни за всички
военнослужещи, независимо от техните пол, длъжност, звание и място за
изпълнение на военната служба.
Чл. 110. При изпълнение на служебните си задължения военнослужещите
се ръководят от следните морални ценности:
1. да приемат чувството за дълг като водещо, при изпълнение на
функционалните си задължения;
2. да поставят мисиите, операциите и задачите на войсковата единица
пред собствените си интереси;
3. да проявяват смелост и храброст при изпълнението на поставените
задачи, като оценяват реално степента на риска в своята дейност;
4. да проявяват отговорност, дисциплинираност и самодисциплина, като
се подчиняват на всички законно отдадени заповеди и разпореждания;
5. да проявяват творчество и инициатива за качествено изпълнение на
поставените им задачи;
6. да уважават своите колеги и да се стремят заедно да изпълняват
задачите си като проявяват колективност и другарство;

7. да са прями в отношенията си, да са нетърпими към лъжата и да се
стремят честно, искрено, с достойнство и чест да преодоляват собствените си
грешки и тези на колегите си;
8. да проявяват нетърпимост към всички прояви, уронващи престижа на
армията и военната професия, като израз на лоялността им към въоръжените
сили.
Чл. 111. Военнослужещите са длъжни да спазват следните норми на
поведение:
1. животът и здравето на всеки отделен човек (личност) е тяхна
неотменна грижа;

35
2. при осъществяването на воинската дейност високо да ценят живота и
здравето на колегите си, както и собствения си живот;
3. готовността за саможертва като висша проява на воинския дълг;
4. зачитане на човешките права и свободи на всички граждани и
недопускане на дискриминационно поведение във взаимоотношенията;
5. уважение и вежливост към всеки и към всички;
6. преклонение пред паметта на загиналите и пострадалите при
изпълнение на войнския им дълг и грижа за техните семейства;
7. развиване на военните традиции и издигане престижа на родината и
въоръжените сили;
8. уважение към държавните символи и институции;
9. недопускане на корупция, корупционни практики и злоупотреба с
власт и служебно положение.
Чл. 112. Във взаимоотношенията си военнослужещите са длъжни да
спазват следните правила на лично поведение, произтичащи от военната
професионална етика:
1. да проявяват уважение към длъжността, званието и отговорностите на
командирите (началниците) и колегите си, и да не отправят публична критика
към тях;
2. да уважават и да ценят стремежа към самоусъвършенстване;
3. да не се ръководят от доноси, клевети и интриги и да съдействат за
разрешаването на проблеми или конфликтни ситуации между отделните
военнослужещи и войсковите колективи;
4. да зачитат правото на личен живот на колегите си и да проявяват
толерантност към различните по раса, етнос, религия, пол и убеждения
личности (общности);
5. да не допускат словесен, психически, физически или сексуален тормоз,
заплашване, малтретиране или сексуално посегателство;
6. да спазват утвърдените правила за действие, при участие в мисии,
операции и учения на територията на други държави и да се съобразяват със
специфичните аспекти на историята, културата, обществено-политическото и
религиозното устройство на съответната страна.
...
Чл. 114. Военнослужещият е длъжен:
12. да цени военното другарство и с личен пример, с думи и дела, да
предпазва колегите си от недостойни постъпки;
4. (Изм. - ДВ, бр. 38 от 2012 г.) да докладва на непосредствения си
началник за всичко, което му се е случило при изпълнение на служебните
задължения, за неуставни взаимоотношения
и направените му забележки от по-старши, за забелязани закононарушения и издадените разпореждания до него от
органите на служба „Военна полиция”, както и за допуснатите от него
инциденти в извънслужебно време.

Раздел III
Правила за военна вежливост, поведение и отдаване на чест:
(3) Началникът (старшият) е длъжен да се обръща към подчинен
(младши), като назовава военното му звание, например: „Господин (госпожо)
редник”
или „Редник Петров (Петрова)”.
...
Чл. 150. Военнослужещият не може да бъде преследван заради подаден
рапорт, предложение, сигнал или жалба.

...
Общи задължения на командирите (началниците)
Чл. 152. (1) Командирите (началниците) отговарят за цялостното
състояние на подчинените им формирования и са длъжни:
1. да знаят своите функционални задължения;
8. да бъдат взискателни, принципни и непримирими към нарушенията;
17. да зачитат честта и достойнството на подчинените си;
18. да не допускат грубости във взаимоотношенията;
26. да изискват от подчинените си да спазват законите и военните устави
и да изпълняват служебните си задължения и заповедите (разпорежданията);
30. да разкриват и отстраняват причините, които пораждат условия за
извършване на престъпления и инциденти от подчинените им;

31. да контролират редовното получаване от подчинените им на
полагащото им се доволствие по количество и качество в съответствие с
нормативите;
http://www.md.government.bg/bg/doc/ustavi/20130111_USTAV_VoiskovaSlujba.pdf

Касиопея каза:
1. Не си спрял, да ме обвиняваш, че аз не съм минала през казарма, което не е било по мое желание. А аз обяснявам, че при първа възможност ще го сторя, ако не съм прекалено престаряла иначе бих се справила с физическите и всякакви други предизвикателства.
Булята, отивай да служиш и спри да пълниш с булшит, вече не ти чета и мненията дори!

Последно редактирано:

Пак ти казвам, не можеш да искаш в една гнила държава, с гнили структури, законите да се спазват. Както не се спазват законите отнасящи се до армията, така не се спазват и хиляди други закони. Това обаче не значи по никакъв начин, че те НЕ МОГАТ да бъдат спазвани по принцип или че армията е нещо лоо. Всичко, което пишеш, е било спазвано в Българската войска и тя е била носител на високи добротетели в царство България. Прочети книгата на полк. Борис Дрангов - Помни войната, в която дава напътствия към строевите офицери и за това как да се отнасят с войниците си.

Част от нея:

Сближи се с войника. Бъди му верен другар. Дели с него радост, скръб и тегла. Без друго беседвай често с него. Не пропущай случайните срещи без да го попиташ за нещо или без да му кажеш 2 - 3 слова. Чрез това присъединяваш го към великото войнско братство, навикваш го да говори спокойно и да се държи вежливо; изучаваш го основателно и обсебваш оная къса, мъжествена, ясна и проста реч, която е тъй необходима в бой и на маневри. С умен да седиш, умен да станеш. Колкото по-близо се държиш, толкова по-дълбока привързаност ще придобиеш; толкова по-голяма и по неотразима власт ще имаш над сърцата в минути на опасност. Във всички бойни войски, във всички времена любовта, доверието, взаимната преданост на началници към войници и на войници към началници твориха безсмъртни дела. Имай мъжеството, бидейки началник на служба, да бъдеш другар вън от служба. Да се сближиш с войника, не значи да го галиш. Той цени и почита силата толкова, колкото презира безхарактерността и каприза. Популярничането е недостойно ; излишната суровост отдалечава; излишната достъпност се обръща в амикошонство, от което и до престъплението не е далеко. Началник, който не държи войниците си в ръце и не ги движи като един човек, не е достоен за положението си.

Горе