Какво мислите за казармата?

От: Какво мислите за казармата?

Ей сега тръгнах да ровя по огромната тема, че да ти доказвам нещо! ДОЛУ РЪЧИЧКИТЕ от времето на хората, и всичко е наред. Никой не ви е длъжен да ви робува заради вашите заплатици, да се намирате на работа!

Времето не е тяхно. Каквото каже държават това прави раята. Свободната воля не е равна на слободия както ти се иска.

От: От: Какво мислите за казармата?

Времето не е тяхно. Каквото каже държават това прави раята. Свободната воля не е равна на слободия както ти се иска.
И кой е държавата?

И те не са длъжни да дават дежурства, за да не ти падне бомба в кухнята за "мижавите" заплатчици (както сам спомена)!
И сега имаме армия, с бюджет и всичко по реда си. Мижави заплати не помня да съм споменал, държавата си ги гледа като писани яйца!

Сегашната армия е бледа сянка на старата армия, ако не си съгласен ши ти тегля една офицерска
Да, заради актуалните за тогава машини, не заради живата сила. Днешните времена са още по-зависими от машини, и по-малко от кашици.

Не говоря само за кашиците, дето са сърцето на една армия, КОЙ пази границите на нашето отечество

Не говоря само за кашиците, дето са сърцето на една армия, КОЙ пази границите на нашето отечество
Многохилядна армия имаме, каква и е работата, освен да топли канцеларийките? Освен това решението за границите е политическо, армията не е виновна.
Кой пази границите на Щатите, Франция, и огромната част от белия свят?

Аз знам отговора, ама тебе попитах и се видя, че не знаеш. Границите в момента ги пазят полицаи от цялата страна. Пазят ги при първобитни условия, на палатки без питейна вода, тоалетна и други социални условия. Пазят ги, защото има наплив от бежанци от различни държави, а между тях има и потенциални терористи.
Питам те не е ли по добре едно време, като имахме граничари и изградени гранични съоръжения и казарми

Аз знам отговора, ама тебе попитах и се видя, че не знаеш.
А, знам бе, просто гледам да не се бъркам в работата на шапкара. Едни статии има в Инвестора, че имаме от най-високия процент полицай на калпак, военните отделно. Да правят каквото искат, не им се бъркам, само да не се чудят как да ми запълват години с простотии.
Белият свят със силните армии са изцяло от наемници.

Питам те не е ли по добре едно време
Не е добре да събираш насила хората, да се гавриш с тях, да им утрепеш години от най-смислените в живота.
Да ги събираш, за да стрелят по сънародници. Избрали свободния живот пред простотиите на дивия социализъм. Тия пазиха да не се бяга навън, защото България е била един голям затвор!

Не е добре да събираш насила хората, да се гавриш с тях, да им утрепеш години от най-смислените в живота.
Да ги събираш, за да стрелят по сънародници. Избрали свободния живот пред простотиите на дивия социализъм. Тия пазиха да не се бяга навън, защото България е била един голям затвор!

Оле!
Каква черна неблагодарност! Ти история учил ли си?
Чувал ли си нещо за Ген. Вазов? (моля те, погледни в Гугъл, ако е нужно и не се излагай!)

Въобще и конкретно и аз те питах, докато беше войната в Сърбия как мислиш и защо не ти падаха бомби по главата? Щото ти си висял в карцера на препечени филийки или някои са топлели канцелариите? Засрами се малко!

http://bg.wikipedia.org/wiki/Владимир_Вазов
Кво общо има с бесния социализъм, за който говоря? И какво общо имат канцеларските мишоци с ген. Вазов?

Има общо с това (и повече от отбелязването ти за лекарите), че навремето като е било Война сме били сила!
Сега сме едно нищо. Защото, не се мисли за истинските функции на армията, а се свързват с политически и други разни "неудобности".
Убитите и репресираните са жертва на политиците, а не на защитаващите народа.
Това, което е една армия за една страна е като ... "въздушните ти възглавници" на колата, докато шофираш.
Ама няма как да го осъзнаеш, защото не живееш в Афганистан или Сирия, нали?
Иначе в един момент, ако не знаеш армията именно защитава народа, а не толкова полицията.
Армията би могла и би трябвало да е сила, която да подкрепя и да сваля олигарси и диктатори, служейки на народа!
Ама какво ли ти обяснявам. По е лесно да си роб на чужди, щом нямаш собствена армия и не можеш да се защитиш, за теб очевидно.

Армията би могла и би трябвало да е сила, която да подкрепя и да сваля олигарси и диктатори, служейки на народа!
Винаги е служила в подкрепа на поредния тоталитар, и да, не ми обяснявай. Гледай си сапунките. Освен това - армия имаме. Да си се строяват по плаца и да не ме занимават!

Винаги е служила в подкрепа на поредния тоталитар, и да, не ми обяснявай. Гледай си сапунките. Освен това - армия имаме. Да си се строяват по плаца и да не ме занимават!

Виж какво, не ми казвай какво да правя, първо!
Второ, мога много отговорно да те помоля да не се изказваш по темата, след като не си водил поне една битка или не си участвал във война, респективно твой роднина на българска страна.
Трето, когато осмислиш, какво е ЧЕСТ и как някои, без да са роби са си жертвали живота, за да цъкаш на смешния си комп, тогава се изказвай за бабите и дядовците.
Защото тези баби са ти бърсали сополите, докато дядовците са се опитвали да не допуснат чужд да влезе в къщата им и да те заколи.
Така че, с повече респект, да не ти опре яйцето до ...
Щото ей такива смешници утре като им целнат капачката със заблуден куршум ще реват на мама и на чичо доктор, колко е несправедлив живота точно тях да оцели, ама аз ако съм лекар, ще си обърна гърба и ще те оставя да агонизираш. Щото има и жени-лекари, ако не си чувал, почти като жените-военни, което ти е малко трудно явно да възприемеш.

Второ, мога много отговорно да те помоля да не се изказваш по темата, след като не си водил поне една битка
Ще ме помолиш като обуеш кубинка и видиш портал на поделение отвътре. В момента си като баба Пена, дека се изказа на референдума за Белене! По истински случай, демек. "Баби и дядовци гласуват за ядрена енергетика, първи епизод!"
п.с. Интересна молба, от ТОТАЛНО незапозната, към запознат от първо лице по темата.

Ще ме помолиш като обуеш кубинка и видиш портал на поделение отвътре. В момента си като баба Пена, дека се изказа на референдума за Белене! По истински случай, демек.

Ха-ха. Тук въобще не ме затрудни. И в момента си имам кубинки- ама по-яки и качествени- и си ги нося с най-голямо удоволствие.
А, аз когато съм виждала поделение отвътре и татко ме е водил на "работата му", тебе сигурно са ти взимали джобните за баничка в училище.
Не е до виждането на поделението и кубинките. Имаш ли една битка, един полет, едно дежурство, докато самолети са летяли над кухата ти пияна лейка вероятно? м? нъцки. Хайде бягай да си играеш с клавиатурката на Стар Крафт и не ме занимавай с гастроентрологичните си проблеми. Сякаш си ги нямал после. Дано газовете не са ти останали от казармата! :twisted:

Ре п.п. Ти се имаш за Лице, това е интересно?! Мижав и неблагодарен редник, който е имал късмет, да не го и ...

Имаш ли една битка, един полет, едно дежурство, докато самолети са летяли над кухата ти пияна лейка вероятно? м? нъцки.
...
Мижав и неблагодарен редник
Ква битка, бе лельо. Хубу, водил те тати, и ти шапкарско чадо, то беше ясно! И на какво да съм благодарен, за отпадъците от месокомбината ли? В бойното поделение не помня и веднъж да е имало нормално месо. Шпек салам сутрин, каквото в цивилния живот не ям, за обяд вече споменах медузите, тях не съм опитвал да консумирам. За туй ли да съм благодарен? Че съм оцелял ли? Или че не ме пляснаха под локатора, да ме пържат със 100 киловатови импулси?

Пожелавам ти Лека нощ!

А, иначе е много ...сложно вече, да ти обяснявам, за какво да си благодарен.

Спи спокойно и някой ден, очевидно не от мен или мненията тук, може да разбереш за какво ти говоря.

п.п.Не можеш да ме обидиш на "леля" и "буля"- защото имам една "леля", която е сестра на баща ми, и друга "буля", която се води нещо като "вуйна" или жена на брат ми. При положение, че не съм ти нито едното нито другото, се обръщай така към отговарящите на тези наименования ... Сульо.

А, иначе е много ...сложно вече, да ти обяснявам, за какво да си благодарен.
Спи спокойно и някой ден, очевидно не от мен или мненията тук, може да разбереш за какво ти говоря.
Ясно, някой ден ще оценя подобаващо отпадъците, с които се опитваха да ни захранват. ОК, разбрах! Може и вегетарианска диета, няма лошо, ама все пак се води войска, не ми се възва някак. Войска и вегетарианска диета! Хем те държат в плен, хем отиваш да си дояждаш на лафката... само модерният далавераджийски гений в униформа може да роди това! Който няма кинти отвън - заприличва на клошар. Имах няколко такива другарчета.
п.с. Ако изгарях от нездравословно желание да изпълнявам прищевките на баща ти - няма да съм Сулю, нали така? Понеже имам достойнство и капка мисъл в главата - съм ви черен. Щото съкращенията срещу заплатицата, ранните пенсийки, 20 заплати накуп... не е за пренебрегване! Нали? Цялата работа, само и само да ми утрепете години с простотии!

Последно редактирано:

Горе