От: Какво ще ги правим "бежанците"?
самоопределянето е важно, за нормалните хора
Аз се самоопределям, но не приемам да съм член на някаква етническа група. В известен смисъл съм член на група, но тази група няма нищо общо с етническата принадлежност и факторите, които я определят.
Да ме питате член на коя етническата група съм е все едно да ме питате какъв е цветът на числото 42.
Уикипедия каза:
Етническа група или етнос е обособила се група от хора, членовете на която се идентифицират един с друг въз основа на действително или предполагаемо общо наследство - биологичен произход, история, раса, родствени връзки, религия, език, култура, територия, националност или външен вид. Членовете на етническата група осъзнават принадлежността си към нея, а хората извън нея признават нейната обособеност.
Религията е важен, но не задължителен елемент за обособяването на един етнос. Водещият, или още титулният етнос дава името както на държавата и на нацията, така и на езика.
Държавите, които имат федеративен (САЩ, Индия, Босна и Херцеговина) или конфедеративен (Швейцария) тип на управление нямат титулен етнос. Федерациите имат автономия, но не пълна, докато при държавите от конфедеративен тип автономията е пълна.
Дали някоя личност е в моята група не се определя от нейния биологичен произход, пол, история (на предците), раса, родствени връзки, език, територия, националност, външен вид. Основните определящи фактори са религия (липса на религия) и култура, макар че "култура" е доста широко понятие.
Явно имаш някакви проблеми и си търсил в Гугъла тяхното решение
За какви проблеми говориш? Да не ползваш най-добрата известна машина за търсене при решаване на проблеми би било неразумно. Например когато ми трябва значението на някоя дума, не отивам в библиотеката за да погледна в речника, а пиша думата в Гугъл и гледам дали ще излезе в резултатите.
когато ти кажа, че моята идеология е за независима и самобитна българска държава,
ти ме оплюваш, щот съм националист, така ли е
Какво значи "самобитна"?
самобитна, самобитно, мн. самобитни, прил. Който е своеобразен, оригинален, със самостоятелно развитие. Самобитна култура. Самобитно творчество. Самобитни песни.
Нищо не пречи една държава да е "самобитна", но да не дискриминира гражданите на други държави.
Васил Левски каза:
Всичките народи в нея (България) щат живеят под едни чисти и святи закони, както е дадено от бога да живее човекът; и за турчинът, и за евреинът и пр., каквито са, за всичките еднакво ще е само ако припознаят законите равно с българинът. Така ще е в наша България! — Писмо-дописка до Ганчо Мильов в Букурещ, 10.V.1871 г.
Може би са били малцинство тези хора, като Васил Левски и
Капитан Петко войвода*, които са се борили за държава, която няма да дискриминира хората на база тяхната етническа принадлежност. Може би повечето "борци за свобода" в същност са били националисти и са воювали водени от омраза към турците.
*Сещам се за един от епизодите на филма
Капитан Петко войвода, в който главният герой защитаваше един беден турчин в качеството си на негов адвокат. Ти като националист трябва да си гледал филма и да помниш този епизод.
Ако хора от други етнически групи желаят да пребивават на територията на държавата, спазвайки законите и, защо да не бъдат допуснати?
Нарушаването на законите при незаконното преминаване на границата не го броя, защото това е
престъпление без пострадал. Тези закони не трябва да съществуват, защото така се дискриминират гражданите на други държави. Щом българинът може да преминава границата свободно, трябва и чужденците да могат да го правят.