Арената печелеше като продаваше пиъринг на доставчиците. Повечето от тях бяха наясно, че без бърз достъп до арена, няма да има и клиенти. Доста free сървъри по това време действаха по този начин.
Да. Точно това имах в предвид.
Хората по онова време масово, когато отидат при квартален/неквартален доставчик за да си пуснат интернет във вкъщи първият им въпрос е: Има ли арена?
Тези доставчици, които нямаха отговора е: "Нямаме, но ние имаме наш сървър само за наши клиенти със филми, музика и софтуер". Което разбира се не е същото, и няма база за сравнение.
Когато се съберем с приятели и колеги на кафе или бира по онова време, и започнем да си говорим какво има в арена, радваме се на последни специализирани софтуери (струващи луди пари за времето си), филми, сериали и музика беше голяма емоция и Щастие.
Някой, ако се окаже че няма арена, звучеше като един много ощетен, ограничен и едва ли не наказан потребител. Всмисъл, че плаща малко или много Х лева, но не получава всичко.
В такива моменти давахме акаунтите си, защото в един момент спряха регистрации на нови, дори и след смс-те.
Тръпката, Емоцията и Желанието на хората които са били по онова време и са оценили това преимущество, със сигурност има и такива в този форум, няма как да се опишат и да се съизмерват с пари.
На Въпроса: Колко и как са печелили тогава и днес: Единствения ми отговор е: Аз спечелих, както и не само аз, че ги имаше.
Финансово само те си знаят.