Ми мисля е излишно да гледаш отгоре, а да отделиш време да видиш какво правят и какво ще правят. Може пък да ти хареса и да купиш, че после и да ми благадариш.
Ма ти си знаеш де, щом ти е по-лесно да гледаш отгоре отгоре, твоя си работа.
Именно, защото е малка компания не ти важат оценките и преценките, които доколкото виждам ползваш, като гледаш aapl и msft примерно.
Мога да ти кажа кое спъва най-много тази компания - че е в Тайван.
Бих купил ако бях на 50г. защото имат ОК дивидент и действително след някакво време може да получа х2, защото все някога ще стигнат пак $16-$18. Аз търся по-голям и бърз ръст за сега, бавен х2 не ме устройва. При сегашното макро - абсурд.
Забравих, че е и в Тайван - т.е. даже имаш риск от Китай, защото се канят да изкопират Русия...
Ами да сравним с други чип компании. Нищо, че са по-големи (демек уж да очакваме по-малко ръст, защото видиш ли имат по-висок PE).
Какво ти говори това, че компанията не е могла да се възползва от чудесните условия за развитие в изминалите 5г. ?
Не казвам, че няма да излезеш отгоре накрая. Твърдя, че е много слабо и ще отнеме много време ако търсиш х3, х5 както твърдеше в началото на годината. Особено сега, когато цял свят ще спира принтера и "помощите" за бизнеса.
По-вероятно е някой да ги купи от колкото да видиш нещо различно от последните 10г.
Последно редактирано: