От: Колко струва един уеб сайт - Дискусия
ти видял ли си какво се зарежда? защото аз не мога да видя
Ами всеки си мисли, че ще направи сайт убиец
и аз така си мисля
. за чуждя пазар поне на мен ми е малко сложно едно език второ трябва да се проучва какво и къде е слабо, докато в бг ми е малко по-ясно, поне там където са ми интересите.
а лично мнение е, че един билборд по магистралата ще ти донесе повече реални клиенти ако имаш интернет магазин отколкото банер в някой сайт. хората в интернет са наситени от реклама, аз вече изобщо не ги забелязвам, дори ги считам за полезни понеже намалят светлината която ми натоварват очите, докато рекламата на билборда ти докарва разнообразие на пътя и те провокира поне за малко да мислиш различно, пък както знаем на път има достатъчно време за мислене
Unwise, колко пъти си плащал за реклама?
преди време ходих в един вестник който има и онлайн версия. ставаше въпрос за бартер, аз им давам нещо те ми дават реклама, но
искат на импресия, аз естествено не съм навит защото такава реклама изтича за нула време без реално да мога да ти докажат абсолютно нищо. Ако решат да пускат всичките си компютри в техния офис за 1 нощ ще изцъкат не само моята реклама ами и на всички останали рекламодатели, затова поисках да е на клик (така ще имам статистика и аз) като клика е 15ст те започнаха да се дърпат и знаеш ли защо? защото според статистиките който админа ми ги каза (без да бъдат от рекламата хората там) банера трябваше да стои около 3 месеца на 25% ротация, а инак трябваше да стои приблизително 5 дена при ротация 10%.
аз съм на мнение, че когато предлагаш даден продукт той трябва да има ясен критерии за качество! показността от този вид не е нещо с което може да впечатлиш малък и среден бизнес. ще перифразирам coolice, импресията е начин за изхарчване на фирмен бюджет за реклама. независимо кой стои зад даден проект и колко струва издръжката мен никой не може да ме убеди, че 1000 показвания струват 15лв да кажем
ако ти си готов да ги оправдаеш .. ти пожелавам да ги плащаш многократно, но има по-добри начини за реклама
за мен това е един от най-лошите начини за реклама. освен това няма таргетиран трафик в портален сайт освен ако той не е строго професионален.
п.п.
вестника имаше 3 рекламни полета от изитрйдър, максимум беше спечелил 450 лв, а средно беше около 300 лв за един ден, аз им предложих да взема едно поле за 150лв на ден при 100% видимост
не се навиха
просто е смешно да се види колко получават реално от рекламна къща и какви са им изискванията на свободен принцип (тази информация пак е от админа без да присъстват други хора от екипа, прекарах известно време с него за да видим дали може да се разберем технически как да стане, ама така и не стана)