Счетоводители, адвокати, нотариуси, консултанти по авторски права на мърчове, ей тва е да ихзарчиш 500лв. за консултации, за да избегнеш да платиш 300лв. за труд. Разбира се всички знаем, че счетоводителите, които си питал живеят на същия адрес като адвокатите - някъде в главата ти.
Човекът иска оригинално рисувани дизайни - струват 800 парчока по поръчка. Долари.
200 дизайна можеш да вземеш и за 5 долара - крадени.
Значи иска оригинално, рисувано, ама да е по-евтино от крадените, защото се притеснява, че оригинално създадените с купени елементи ще му създадат повече легални проблеми от тези които са 200 броя за 5 долара.
Това, което предполагам стана, е че като писах на гореспоменатия в друга тема къде има изгодни дизайни, реши че там за 300 кинта ще вземе 1 000 дизайна, които ще ползва много повече от 4-те тук и парите за конкурса изведнъж свършха. Само предполагам, разбира се.
Иначе аз лично предлагам на админите да ги изтрият тези правила за конкурси. Когато има правила, които не ги спазват дори хората, които са ги писали, как очаквате да ги спазват третите лица? Хубава работа, ама българска. За съжаление точно такива палачинки като двамата бизнесмена, които 3 седмици вървят медени питки по прашните друми, само и само да избегнат да платят това, което те самите са обещали, ни излиза лошо име на нас нормалните българи.
И не мога да повярвам нахалството да каже същия, че дизайните не му харесвали. На който му липсват първите 7 и последващите 107 години от възпитанието от далече си му личи.
Аз имам успешни магазини за точно такива дизайни. От мен са откраднали стотици дизайни разни типове из нета, нито един не съм осъдил. За да осъдиш някого в България на база авторско право трябва да докажеш колко пари реално е направил нарушителя от дейността си, за да те компенсират със същата сума. Тази глоба от 5 000 звучи много добре, но като всичко друго в приказките на конкурсодателя - няма нищо общо с истината и практиката. Трябва да продаде чаши за един милион, за да може някой да го осъди за половината от тези пет хилки.
Другото е, че тези ресурси са сваляни десетки хиляди пъти, стотици от които от хора, които ги препродават. Още с качването на графики по сайтовете за събскрипшъни, качващия знае, че авторските му права са дотам - каквото намаже от сайта, това ще е, защото такива измамници като някои конкурсодатели веднага ще им свият векторите и ще почнат да ги препродават. Когато някой ти краде коня, не те е еня, че чичо му ти краде кокошката.
Този форум докато продължава да поощрява бай Ганъовщината с прегрътка и усмивка, все така ще си въртят нещата, защото не е направен да печелят дизайнерите от конкурси, а собственици да печелят от Coolice хост, и никой няма да си банне потенциалните клиенти, дори да са лиглъовци, които губят времето на съфорумниците си. Вие сте продукта, не сте клиентите - клиентите са тези, които ви правят на пълни ахмаци.
Но мен ще ме баннат след този пост, защото е по-добре да си дупелизещ мошеник, отколкото откровен циник.