Добър вечер! По лични за мен причини бях изобщо дори изключил за въпросният конкурс!
Както и да е, няма да се впускам в оправдания!
Както споменах, продажбите няма да са на територията на България, ако бяха можеше да се рискува с всеки изработен дизайн!
Реално да си кажа честно до около петият ден от конкурса нямах дори идея относно тези права и т.н относно печата върху предмети и продажбата! Тоест нямах представа, че нормалният лиценз е НЕВАЛИДЕН - НЕДОСТАТЪЧЕН!
Може би е моя грешка, или вина!
Първоначално видяхме 2-3 дизайна, които си заслужават скромният бюджет, но така или иначе не си заслужава рискът около тях!
Тоест, ако реша да използвам дори един от въпросните дизайни ще се наложи да поема огромен риск доверявайки се на съвестта на дизайнерите (от къде и как имат ползваните графики) като рискът не го поемам сам и партньорите твърдо отказват да се ползва която и да е било графика!
Допитахме се и до счетоводителят ни, както и до адвокат, като доста често се е случвало да има недоразумения с права и доста хора са плащали огромни суми, като глоби!
Да си кажем честно очаквах много повече от към дизайни, но имаше 4 които ставаха за ползване! Нямах информацията до момента обаче за това дали ще мога да ги ползвам!
Та на тоя етап реално не знам, как да процедирам!
Че няма да използвам нито една от графиките е 100% ясно! Кофти се получи, че все пак имаше и доста хора, които взеха участие във въпросният конкурс и ми е наистина кофти за тях, но ще мисля с партньорите ми начин да се реши тази дилема и да се конпенсира ако трябва всеки!
Относно цени и т.н, моля проверете чуждестранните сайтове, ако трябва ще си направя труда да Ви намеря такива! Има дизайнери занимаващи се дори точно само с това (мърч дизайни) като продават по 200-300 дизайна на куп на цени от 50 до 200 долара!
Както можеш да поръчаш единичен дизайн между 5 и 20 долара!
НЕ всеки взима по 2000 (не всеки прави лого на ейпъл и т.н) Тоест можеш да вземеш такива пари от някой който е склонен да ги плати, но според голямото предлагане, търсенето е лесно и от към качество и от към цена!
Разчитах реално, че всеки ще е наясно с въпросните права около използването на графики и както споменах не бях запознат за да ги опиша в първоначалният си пост! Разбира се не е извинение, за това и повече конкурси няма да пускам!
Има поне 5 дизайнера с които съм работил от тук преди време и са наясно относно коректността ми!
Че стана неловко така е, спор няма !
Извинявам се на хората взели участие, можете да си разполагате с графиките както прецените! Можете също да ги пуснете и за продажба в някой сайт дори по доходоносно би било вместо конкурс! Тоест 1 графика ако я купят 100 човека дори по 10 кинта са ти пари
Ако админите сметнат, че съм за банване - нека го направят няма да се сърдя!
Ако някой сметне, че съм за хейт - действайте и това не е за спорене и няма да се сърдя и за това!
В случая не коментирам изобщо сумата, реално говорихме ако изкочат повече добри предложения да скочим с още награди за ползваме възможно повече дизайни!
Не ни беше това идеята, което се случи в крайна сметка!
Поздрави!