Заеби, като пиша от телефона половината неща ги пропускам, почвам да си мисля че съм нещо сбъркане пиши направо "с каква цел ме цитираШ?"
Заеби, като пиша от телефона половината неща ги пропускам, почвам да си мисля че съм нещо сбъркан
Аз също оттеглям моите предложения.Оттеглям предложението си, поради неспазване на сроковете на конкурса.
За да съм солидарен с колегите и аз ще ги оттегля в крайна сметка, а и освен това като цяло се оттеглям от конкурсите както казах докато не се вземе някакво решение, не, че ще е голяма загуба, но ако още няколко колеги направят същото мисля, че ще стане кофти.
Нека админите си кажат мнението по въпроса все пак. @Blinky , @cooliceАз не участвам за парите в конкурсите, но това оставя грешно впечатление както у колеги, така и у поръчителите. Моето предложение е да направим VIP конкурси, или PREMIUM. Членове дизайнери на клуба ще плащат членски внос например 100- 200 - 300 лв- годишно, както го измислим, но пък всеки, който иска да публикува том конкурс ще трябва да има също VIP статут, което съответно ще означава да заплати някаква такса.
Така хем форума ще има полза от нас (като дизайнери), хем от потребители, които търсят лого, хем ще знаем, че срещу нас стоят хора, които търсят наистина дизайн. Естествено може да се наложи да плащаме една две години, докато развием раздела, но пък смятам, че всеки ще се напъне като си плати, или поне ще направи усилие. Така мисля че хем ще има силен дизайнерски раздел, хем добри и качествени предложения, хем и някаква гаранция, за тези които я търсят.
Предлагаш да има вип, чрез който да се отсеят някой "коректни" хора, и да е платен ли? Просто на бързо анализирам. Искаше ми се да е фри за всичко, но се двама се издъниха с тия конкурси.
То има, но на практика все се появяват и хора, които са малко по-тарикати от другите и прецакват цялата идея. Което ме огорчава, защото идеята е да го има, а не да е някаква поредна вратичка за злонамерени потребители. Да, някой се е отнесъл и не е обявил победител еди колко си време, защото е пуснал на 100 места конкурси, включително и тук, но колко да си отнесен при положение, че ти е важно и трябва да следиш всичко около продукта, която си очакваш? Не го разбирам и не искам да съм скептичен, но може ли например да си разгиграеш корпоративното лого в конкурс? Просто е - виждаш работата на хората, избираш един според това, което е правил и смяташ, че ще успее и с твоя проект и му задаваш да направи 2-3 концепции, от които си избираш. Другото ми е много странна работа.А ако продължат да съществъват конкурсите, трябва да се измисли нещо за гарантиране на конкурса.
Да. В общи линии. Идеята беше ние дизайнерите да внасяме някаква сума като годишен абонамент, и всеки, който иска да обяви конкурс също да е с платено членство. Това ще гарантира и двете страни, а и за форума ще има.Предлагаш да има вип, чрез който да се отсеят някой "коректни" хора, и да е платен ли? Просто на бързо анализирам. Искаше ми се да е фри за всичко, но се двама се издъниха с тия конкурси.
Толкова ли е трудно - Обявява се конкурс, сумата се превежда и след потвърждение от посредника за постъпила сума, дизайнерите започват работа.
След обявяване на победител в конкурса - имаме срок в, който да се преведе сумата на победителя.
При липса на обявен победител - логото с най-много лайкове от потребителите на форума получава сумата. В случай, че лайковете са от потребители на 1 час - анулиране на техните лайкове. При равен брой лайкове на две/няколко броя лого - томбола (за невярващите може и стрийминг в платформа на живо, как от шапка се разбърква и тегли билетче).
Няма кой да играе ролята на посредник - обявяваме 10% комисионна за посредника + таксите за превода и смятам, че няма да има проблем с намиране на посредник с добра репутация във форума.
Много сложен казус реших току що - ще отида да легна за 30 минути ...