От: Мисли и действай като богат!
5. Превърни това което обичаш да правиш най-много, в твоя работа!
Всяка минута е ценна! ДЕЙСТВАЙТЕ!
Да.
Ако се занимаваш с каквото ти харесва - хобито да ти е работата, тогава изкарваш пари докато се забавляваш.
Това е не само здравословно, но и в пъти по-лесно печелившо. Ако това което работиш ти е неприятно, няма как да се докараш до богат, камо ли свръхбогат.
Почти всяка работа може да се превърне в любимо хоби. Зависи от вътрешната ти настройка и отношението ти към нея.
А отношението към работата се командва САМО ОТ ТЕБ и никой друг освен теб.
“Тайната” (The Secret) е филмът, който казва КАК. Още с появата си предизвика много полемики, дискусии и противоречиви отзиви.
Ако не го гледате или ако го гледате само веднъж не се сърдете на света, на бог, или на съдбата, че не ви е било предоставена визможност за развитие, любов, успех или благоденствие. Аз лично досега съм го гледал или слушал над 20 пъти и
наистина всеки път откривам по нещо ново.
Преди година, когато гледах филма за първи път си поставих за цел да увелича годишната си печалба 10 пъти.
Приложих всички техники, за които се говореше във филма.
Гледах го всяка седмица.
Започнах да планирам как да разширя бизнеса си. Само мисълта, че съм длъжен да увелича печалбата 10 пъти ми даде смелост да мисля за нови идеи за разширяване на работата си. Бях толкова уверен, че ще стане, че дори започнах да харча преди още да съм спечелил. Очаквах да ми потръгне, но това не стана.
Точно тогава се случи един срив. Бях на път да загубя всичко. Понеже дълбоко бях повярвал на идеите от филма, аз си казах, че вероятно Вселената има по-добри планове от моите. И вместо да се впусна да спасявам бизнеса си, аз напрвих друго - отпуснах се и реших да почина. Отидох на басейн да разтоваря. Там случайно срещнах познат, с когото не бях се виждал от години. От дума на дума, споделих му, че нещо съм закъсал. Той ми подхвърли идея, която не само можеше да
преодолее срива в бизнеса ми, но щеше да ме изведе на едно по-високо ниво. Колкото повече мислех по нея, толкова повече ми се избистряха плановете и почти веднага се заех с осъществяването им.
Законите от филма действаха! Разбрах, че аз бях привлякъл този човек да дойде ТОЧНО в същия басейн, и ТОЧНО по същото време когато аз бях там, и да ми каже ТОЧНО това, което най-много ми трябваше ТОЧНО в този момент. Вече няма сила, която да ме разубеди във верността на закона за привличането. В интерес на истината не увеличих печалбата си 10 пъти. Когато по коледа миналата година си направих сметката се оказа, че печалбата ми за годината е близо 7 пъти по-голяма от тази през предходната година. Но това също беше голям успех за мен. Сега вече съм си поставил още по-високи цели.
МИСЛИТЕ СТАВАТ РЕАЛНОСТ !
ЖИВОТЪТ Е ТАКЪВ ЗА КАКЪВТО СИ ГО МИСЛИМ.
АКО МИСЛИТЕ, ЧЕ Е ЛОШ И НЕСПРАВЕДЛИВ - ДА, ЖИВОТА ВИ Е ЛОШ И ВСИЧКО ОКОЛО ВАС Е НЕСПРАВЕДЛИВО.
АКО СИ МИСЛИТЕ, ЧЕ ЖИВОТА Е ЩАСТЛИВО ПРИКЛЮЧЕНИЕ - ДА, ВАШИЯ ЖИВОТ Е ИЗПЪЛНЕН С ЩАСТЛИВИ ПРЕЖИВЯВАНИЯ.
Надявам се всичко това да ви накара да изгледате “Тайната” – за първи или за пореден път. Надявам се и всеки да успее да открие и по някоя тайна за себе си.