...
7. Винаги слушай какво говорят богатите хора и отсявай плявата на бедняшкото мислене, особено когато става въпрос за пари. Ако те бяха финансово грамотни, нямаше да са бедни! - Богатите не говорят искрено, а каквото им изнася, т.е. да те манипулират. Сорос ли беше, като говореше, че цените на имотите вървят нагоре - си продаде имението в Щатите, и се изнесе забравих вече къде, отдавна беше.
8. Когато в края на месеца си получиш заплатата, първо инвестирай и след това харчи останалото. Бедните правят обратното!
Какво значи "инвестирай"? Я питай колко народ се набутаха, примерите за загуба са повече от печелившите.
....
- За 100 000лв. няма да кажа нищо, защото ако вече си ги спечелил тези пари, то ти предполагам не се нуждаеш от съвети. 100К лева са двустаен с София, то голямото богатство, половината баби са по-богати!
10. Изгледай всички клипове, свързани с финансова грамотност в YouTube. Всички? Верно ли всички?
... Ако имаш приятелка, която ти създава повече проблеми, отколкото ползи - зарежи я! И на мене също тоя ми стана любим! :lol:
12. Излез от ролята на жертва и спри да мислиш, че всички са срещу теб! Не познавам такъв човек.
13. Изчисти негативните мисли от главата си, защото мислите имат способността да се материализират. Задължително изгледай филмите The Secret и Beyond The Secret по няколко пъти. Тука дори не смея да пиша, че не знам отде да почна. КАто цяло - несъгласен.
14. Спри да завиждаш на богатите и да ги "плюеш". Не е възможно да се превърнеш в това, което мразиш! Оф, не е истина!
15. Промени околната си среда(хората, които те заобикалят). Тя влияе изключително много върху твоето мислене и личностно развитие. Една задача:
- Вземи един лист и напиши имената на 10 човека, с които прекарваш най-много време. Срещу имената им напиши колко средно печелят те на месец. Събери всички числа и раздели резултата на 10. Резултата е равен или много близък на твоята месечна печалба!
Не знам колко печелят.
17. Излез от зоната на комфорт и направи нещо полезно за себе си! Не можеш да забогатееш, гледайки VIP BROTHER!
Тука ми се допсува чак, няма толкова много такива парчета тук.
18. Планувай предварително всички твои действия и стриктно спазвай плана!
Ние предполагаме, Господ разполага!
20. Спри да робуваш на стереотипите! Ако имаш нужда от най-нов модел телефон, можеш да си закупиш Alcatel за 300, вместо Iphone за 1000лв. Вайфон дори не ми върши работа, ходя с 2 стари тояги, ама батериите им държат по седмица, и носят на много бой, и са леки и малки. Май беше към 1300 лева новия, и за работа по-хитро е някой таблет примерно. Ако си чак толкова мобилен.
П.П. Не си мисли, че на мен винаги ми е било "широко около врата" и затова говоря такива неща. В нашето семейство най-голямата инвестиция досега е бил фиш за тото на стойност 5лв.! Ти колко от точките изпълни?
Всяка минута е ценна! ДЕЙСТВАЙТЕ! Слушам!
Не се заяждам, приеми го като градивна добронамерена критика. Инвестиция е много обща и коварна дума. Губещата инвестиция е пак такава, сещаш се...
Тургам репче, кефи все пак, създаде ми настроение!