От: Мисли и действай като богат!
Аз пък тъпо и упорито ще продължа да отговарям на малоумните сентенции, в принципен разрез с измамници уж и хейтъри във форума. Нищо, че никой не ги чете. Но това говори за вас, как приемате неща написани без да мислите точка по точка. Просто ей така, трябва да ви се напише по точки и вие замаяно да кимате с главица.. Нищо де, някой ден някой ще си спомни за мен с хубаво!
7. Винаги слушай какво говорят богатите хора и отсявай плявата на бедняшкото мислене, особено когато става въпрос за пари. Ако те бяха финансово грамотни, нямаше да са бедни!
Ако не слушаш, поне си записвай, защото е интересно как в говореното на богат ще има бедняшко мислене?
Финансово грамотните всъщност са тези, които ти улесняват живота, като съвсем справедливо ти изчисляват данъците или ти дават кредити. Те живеят за твоя успех и просперитет. това че ти не си успял, е резултат от това, че не си ги слушал, а само си им повярвал. Тъпак с тъпакът си демек, за нищо не ставащ!
8. Когато в края на месеца си получиш заплатата, първо инвестирай и след това харчи останалото. Бедните правят обратното!
Така само отлагаш неизбежното. Или го прехвърляш на децата си и близките. Защото, ако изгубиш от инвестираното в тото-фиш кофти! Няма да имаш да си платиш битовизмите, защото харченето е малко неопределено- дали ще харча за такси или за бензин и поддръжка на колата.
9. Спри с оправданията, че нямаш пари или малкото пари, които имаш не са достатъчни за инвестиция!
- За 50лв. може да си закупиш стока от Китай и да я продадеш в сайтовете за обяви със 100% надценка!
- За 300лв. може да си закупиш вендинг машина и за няколко месеца да си избиеш парите!
- За 1000лв. може да си направиш онлайн магазин/сайт или да закупиш вече разработен такъв. С усърдна работа също за малко време ще си избиеш парите!
- За 10 000лв. може да стартираш реален бизнес и да се посветиш изцяло на това
- За 100 000лв. няма да кажа нищо, защото ако вече си ги спечелил тези пари, то ти предполагам не се нуждаеш от съвети.
Какви 50 лева за инвенстиция бре? Ти как ги изчисляваш точно и как тия 50 лева колко реално са, че и през сайт да купиш и препродадеш китайска стока. Това е толкова нелепо, че до сега всеки с излишни 50 лева да е направил баси бумът!
10. Изгледай всички клипове, свързани с финансова грамотност в YouTube. Примерно може да започнеш с
този
И да ги изгледаме какво?
Изгледай всички клипове и канали за готварство и ако не ми направиш мусака като слънце въобще не ми се вясвай! Отделно изгледай всички клипове на певци и певици, които ти харесват и ако не почнеш да пееш като тях и да изкараш пари, т.е. да сключиш договор с продуцентска компания, въобще не ме навивай!
11. Елиминирай пасивите - ако имаш задължения, погаси си веднага, а не ги разсрочвай! Ако имаш 2 коли, продай едната! Ако имаш втора къща, дай я под наем! Ако имаш приятелка, която ти създава повече проблеми, отколкото ползи - зарежи я!
Как точно се погасяват задължения ей така от нищото? Събуждаш се утре и решаваш, да погасяваш. Хайде гаджето лесно ще го разкараш. Но задълженията с други задължения и така до безкрай. И всъщност, какво ти е виновно гаджето? Че не може да ти погаси задълженията или ти е в разход?
12. Излез от ролята на жертва и спри да мислиш, че всички са срещу теб! Ричард Брандсън не забогатява, оплаквайки се от корумпираното правителство! Богатите се различават от "масата" по начина на мислене, по културата и обноските към другите. В началото те не са били нито по-красиви, нито по-силни от ТЕБ!
Това е лесно, ако никога не си влизал в тази роля на "жертва". Жертвата по принцип и смисъл е ощетена. тогава, дори и да не обвинява никого, тя е назад от всички, които са я прецакали. Така че е малко тъпо, да не си търсиш полагаемото, ако заради някого си жертва. Смърт на поробителите и използвачите!
Останалото после ...