Аз съм си много изи, но няма как да ме убедите, че в името на една продажба трябва някой да те прави на парцал. Дали е онлайн или офлайн се предполага, че си вложил труд, време и усилие за да предоставиш информация, да подредиш, да се образоваш за да информираш и отговаряш на въпроси. Всичко това е време и пари. И да ми дойде някъв дървосекач и да ми се пеняви как е клиент и имал право да ми се прай на господ, аре у лево! Ако той не уважава труда ми, знанията и всичко останало, как да го издигна над амебата? Никак. За такива си има продавалник - там да ходят.
Всичко казано до тук обаче, не означава, че очаквам всеки да ми идва информиран. Ясно е, че не може да е в час. Но, бате, да ми зададеш гига-мега-олигофренски въпрос от типа "Тая цена как да я разбирам?" няма измерение, в което да го приема за нормално. Освен от индивид с отрицателен коефициент на интелигентност.
И за да ти докажа пак: Гледай го сега дървосекача - изкочи с твърдение, че без ДДС си е като здрасти-здравей. Ама не можа да се аргументира. Ние сме криви, че доставчиците, че на крив такова космите му пречат. После клиента имал право, ама не разбрах какво. Та некви бисери от лексикона на Нелито от 6-ти клас не вървят.
И накрая @Uphero, често се засичаме по теми и да ти обяснявам дали се паля или не, мисля няма смисъл. Нямам какво да доказвам тук на никой. Нямам нито желание, а още по-малко време да споря с някви кибер-рицари по форумите. Още по-малко с нелепи, неподплътени с аргументи твърдения, изказвания и тн. Просто веднъж на година си позволявам да си загубя времето в подобен спор. Щото докато тука мераклии-бизнесменчета отварят тема след тема "Трябва ли ми фирма да продавам?" и подобни ще е нормално да се занимаваме и ей такива дето ни обясняват за ДДС-то и колко е излишно.
И не, мамка му, не съм голям бизнесмен. Аз съм просто един от тълпата, който си скъсва задника от бачкане за да постигне целите, които си е поставил. Дали правя пари по пътя? Да. Много ли са? Субективно. Важно е, че за разлика от разни странни личности тук имам принципи, мнение, които мога аргументирано да отстоявам.
С това приключвам отклонението от идеята на темата.