От: Най-абсурдните клиентски запитвания и желания
Е, малко прекаляваш. Аз никога не бих излязал от чата преди клиента. Все пак искаш ли да продадеш нещо или не? Той може да търси едно, а ти да го убедиш за друго.
Принципно си много прав, НО! ...мога да заложа пари, че този е:
а) Пчелар
б) Пчелар фен на продавалник
И в двата случая той си представя покупка следната схема, която съставлява списъка от нужни неща за системата:
1. Камера с цена 20-30лв
2. Батерия (в най-добрия случай тип СОТ-аджийска от "ония малките по 20 кинта...")
3. Антенка към точка 1, която "мята далече щото къщата ми е само на 10км от мястото"
Тотал на инвестицията: до 100лв.
А истината е, че:
1. Камери с такива цени не са реални, освен ако не са в магазин за детски играчки. Нека сме реалисти - долара е над 1.80 и няма как да стане
2. Само с камера не става - трябват кабел, букси, захранване, записващо у-во
3. Да има "антенка", че дори комлект, но излизат към 300лв и си трябва пряка видимост от точка А до Б
4. За да е автономно може само ако:
4.1 си направим фотоволтаично захранване - за 2-3 камери излиза 900-1200лв без ДДС
4.2 си купим 2-3 тягови акумолатора по 100-тина Ah с цена за брой 370-400лв без ДДС
И ако е стабиляга и и изкарал да изчете всичко това се случва една от следните реакции:
1. "Ееееее аз мислех нещо до 100 кинта беее! Нямате ли нещо по-тЪка тънкЪна?"
2. "Ми то с батерия не става ли?" - задължително е да се пропусне дискусията "А акумолатора какво е?"
3. И най-честия вариант - ступор. Тишина. Лично аз залагам, че припадат и удрят глава в клавиатурата
И като минаваш всеки ден с поне 3ма през по-горния разговор и казус и всичко това е ден след ден някак развиваш 6то чувство, което ми напомня за ония стар виц:
Една жена си пътува в маршрутката. Трябва да предаде напред пари за билета. Близо до нея седи друга жена. Как да се обърне към нея - на "ти" или на "вие"? Започва да разсъждава логически.
Тази маршрутка е експресна. Ако до сега не е слязла, значи отива в моят квартал. Отива с бутилка вина, значи отива при някой мъж. Бутилката е скъпа, значи отива при някой красив мъж.
В нашият квартал има само двама красиви мъже: мъжът ми и любовникът ми. Тя не може да отива при любовника ми, защото в момента аз отивам при него. Значи отива при мъжа ми. Мъжът ми има две любовници - Катя и Ани. Катя е в командировка.
-Ани, ще предадете ли на шофьора парите за билет?
Момичето пита(учудено):
-А вие от къде ме познавате???