От: От: Ненормалната Европа
Не знам за условията за животните, ама няма едно време породите, сега всичко е внос и гейско модифицирано, купуваш свинско от големия магазин, а като го готвиш въобще и не замирисва на свинско, всичко е боклук
ами тук е проблема
малко се гледа в България, а се отпускат пари и те отиват в джобовете на престъпници които едва ли са виждали прасе на живо
Значи, десетки хиляди пенсионери живеят с по една кофичка мляко и 1/3 хляб на ден. Не ме е*е за прасетата, честно. Не ми пука за това дали кокошките са щастливи. Искам хората да са, пък после ако остане ресурс, да ощастливяваме животните. Това е все едно баба ти и дядо ти да умират от глад, но ти да храниш кучетата пред блока, а тях да игнорираш.
завършвам с един цитат
"Представяш ли си какъв би бил животът, ако чувстваш болката, която причиняваш? Светът щеше да е съвсем друг..."
Крикор Азарян
Може да ти звучи смешно такова внимание върху животните..
но ако помислиш: човек сам не може да направи кой знае какво за цялото общество (особено в тези времена). Това е към горния ми пост където казах, че трябва лидер.
Аз не мога да нахраня тези десетки хиляди пенсионер. Но със сигурност моите баба и дядо не умират от глад - т.е. всичко е наред и може да мисля за животните (по-горе каза първо да помислим за хората и след това за животните - при мен всичко е наред).
или иначе казано: модела по който живеем в момента не е измислен всички да са равнопоставени
няма да правя опити да те убеждавам, че трябва да се отделят пари за по-добри условия на живот (за всички живи същества)
дори тези 40 милиона да отидат за пенсии - ще се изядат за 1 месец (част от парите ще отидат за месо от животните които се гледат в нехуманни условия) и после какво?
не е ли по-добре да използваме тези пари за промяна на мисленето си? знам, че е трудно..но за мен това е единствения начин за промяна на положението.
гледам над 90% от коментарите под тази новина (за парите от ЕС) са 1:1 като твоите - и се се чудя: ако мога да обърна мнението на тези хора със 180% (да приемат противоположното) - дали няма да има глобална промяна?
ако използваме
най-простата логика - да, определено! дори да няма чак такава огромна промяна - то тя за мен ще е огромна
защото към този етап ми се вижда не просто невъзможна, а невъобразима
милионите се отпускат не за хуманното
отношение към животните, а за увеличаване на жилищната им площ.
ами това е едно от най-важните неща: да имат достатъчно пространство