От: Непотърсени пратки - как да се справим с проблема?
Е нямaм онлaйн мaгaзин. Продaвaм глaвно в олх и бaзaрa. Винaги при поръчкa се обaждaм зa потвърждение. Винaги след изпрaщaне нa прaткaтa се ОБAЖДAМ ОТНОВО с информaция когa ще пристигне и колко ще сртрувa достaвкaтa. Винaги при осъществявaне нa връзкa с клиентите съм бил учтив. Винaги пускaм пртките тaкa че при откaз, дa плaти достaвкaтa и зa връщaнето. Изпрaтил съм нaд 1000 прaтки и до този момент нямaм върнaтa нa 2 пъти чaкaх седмицa докaто клиентa си ги вземе. Съвет обaждaи им се и втори път след изпрaщaнето нa прaткaтa не им пиши. Тaкa ще им покaжеш че си сериозен.
Извинявам се, че ъпвам тема, която е стара, но това е темата, която ме накара да се регистрирам във форума. Тази тема толкова много пъти я намирах в Гугъл, и я четох, че някак свикнах с форума, и накрая се регнах. Най-накрая ще имам възможността да напиша!
Този похват с обаждането съм го пробвал, и дълго време си мислех, че точно това ме "защитава" един вид. Нямаше как да греша повече, в това чисто и вие.
Случиха ми се напоследък невероятно много случки, в които съм разговарял с човекът, жена, мъж, момиче, момче, всякакви случаи, и сме ангажирали време, и накрая се случва някой да не си вземе пратката, и да почне да се крие да не си вдига телефоните! Нищо не може да ви спаси от некоректно отношение и невзетите пратки ще се трупат. Всичко е на късмет!
Според мен част от върнатите или невзети без причина пратки е заради емоционалните покупки на много от сънародниците ни! Вземат заплата, искат да купят, само че е събота следобед и трябва да чакат до понеделник да им пратя пратката. Пратя им пратката аз в понеделника, те после "пари нямали". Супер несериозно поведение. Когато ги удари реалността и получат SMS, когато вече видят, че реално имат пратка на тяхно име, им се струва много да отидат да платят 20 лв. Смехория до шия.
Във еBay поне парите си вземаме предварително, но там има бягане до БГ Пощи, чакане, и такси! Таксите не са малки. Процентът на таксата зависи от артикула, в коя категория е.
Според мен начинът е винаги тези хора да се публикуват в черен списък, в темите на OLXforum например, и да се изписват номерата и имената на тези некоректни купувачи. Така поне други хора ще се предпазят, и барем тея същите си видят постовете за тях самите, се стреснат, и да спрат да са такива некоректни!
Това от мене.