От: Не е Демокрация, когато не е в наша полза
Това което се изисква от мен като гражданин го правя, плащам си данъците. Никога не съм арестуван, никога не съм съден, примерен гражданин на републиката съм.А за да стигна до горните изводи съм участвал и в демократичните процеси, от протести до избори. Бил съм дори в избирателни комиси, видял съм, че всичко е една бутафория и измама. Сега не вярвам на системата. Мисля, че когато човек се довери на нещо и види, че то не работи, съвсем логично е да си преосмисли позициите.
С какво по-точно да съм виновен?
А аз да те питам, ти какво си направил?
Много хубаво. След като си разочарован и отвратен от системата просто се предаваш. Не искаш да промениш нещо по някакъв начин и чакаш да дойдат паравоенните? Когато някой се довери на нещо и види, че не работи не се врътва като ощипана мома а се опитва да го направи както той иска. Виновността се изразява в апатията и предаването.
Вярвам, че най-добрият начин да се запази демокрацията в България е като взима активно участие в демократичните процеси на страната! Нехайството, примиряването с нещата и бездействието убиват свободата и демокрацията повече, отколкото каквото и да било друго! На принципа съм - искаш промяна, тогава вземи участие в нея, а не я чакай!
Бил съм в изборни комисии, бил съм член на партия, изграждал съм структури на партията. Аз винаги съм вярвал в това, което правя и знам защо го правя. Не мога да бъда разколебан. Аз защитавам принципи, идеи и идеали (причината поради която и напуснах впоследствие), заради които съм влязъл в политиката, с идеята да ги видя реализирани, с цел – обществото да става все по-добро. Към това се стремя и мисля, че всеки човек насочил се към политиката трябва да се стреми към това! Може да звучи прекалено идеалистично моето виждане , но на политиката са необходими повече идеалисти и прагматици, по-малко кариеристи, лицемери и егоисти слагачи. В политиката няма място за егоизъм и егоцентризъм.
Аз съм правил и правя същото като теб - примерен гражданин, плащам си данъците, не съм бил съден, участвам в благотворителни акции, даряване на кръв, дарявам пари, дарявам от времето си за така мразените НПО-та
Дори от собствения си джоб вадя пари за да ги финансирам, защото вярвам в нещата с които се занимават и крайната им цел. Участвал съм в безплатни образователни семинари, лекции, беседи в областта на политическия мениджмънт, говоренето пред публика и т.н. Защото това е моя начин да променя системата. Стремя се да не проповядвам агресия и насилие. Правя забележки на КАТаджии когато не носят колан или карат без фарове, винаги искам касови бележки от заведенията, не плащам под масата и никога няма да го направя, задавам неудобните въпроси на политици и тем подобни висши и не висши държавни служители. Защитавам непопулярни мнения, често задушавани от множеството популистки такива. Търся и се боря за истината. Каузата, зад която заставам и която подкрепям безусловно е тази за възстановяване на доверието на хората в тях самите и най-вече помежду им. Липсата на доверие и злоупотребата с него, в редките случаи когато то е налично, са главните болести болести на това общество. Именно затова, ние трябва да се борим с тези болести на всяка цена, започвайки от себе си. Мамил ли и подведем ли друг, лъжем себе си, лъжем всички и този цикъл никога няма да приключи!
Боря се с тревожната тенденция: Все повече хора не боравят с факти и реални аргументи при формирането на позиция по даден въпрос, а за сметка на това подхождат с емоционалност, липса на елементарно възпитание, арогантност, грубост и използване на цинизми с цел да се уязви опонента. Никой вече не си прави елементарният труд да се провери нещата, които се казват/пишат/показват?!?! Не искам да ме съблазняват с обещания, а да ме убедят с аргументи подкрепени с факти.
Това правя.