Новата версия как ви се струва?

От вчера се почви некаФ бъг с нотификациите, праща ги по 2-3 пъти дублаж.. А неска го дават още по-голема жега :)
Как верно ги охлаждате тия сървъри, на водно ли са :D Едно време дира им използваха водно охлаждане ахахха не правете тази грешка :D:D:D
Профи въпрос, че да запълня празният пост :) На каква температура смятате, че работи оптимално една машина ;)


Пуснах препоръчваната за версията PHP 8 (и да видим как ще е) макар че ми се струва малко рано за 8 цата


Относно сървърите

На водно седят много студени понеже не се отвежда топлина в атмосферата наоколо и датацентровете с водно са по зелени :)

А като е по студен може да седи по дълго в турбо мод



Иначе ако ти е интерсно 1/3 натоварен сървър при околна температура 20/21/22

Сървъра е нагласен да се изгаси при Critical 50 градуса Ambient и Оптима cooling което държи вентилаторите на по ниски обороти
 

Прикачени файлове

  • Fans.png
    Fans.png
    21.5 KB · Преглеждания: 12
  • cpu.png
    cpu.png
    324 KB · Преглеждания: 13
  • power.png
    power.png
    288.7 KB · Преглеждания: 13
За водното се бъзиках :) Щото нали у нас пръскат директно с маркучите :D
Иначе, не знаех, че си имаме сървъри на водно.. дано не начисляват 5лв на кубик, че хептем отидеха плановете ахаха

Тия, втора гарф, това логически цпу-та ли са? че нещо много бройка ми се види :)
Това явно не е много натоварено, гледам макс темп 45гр достигнато.. тия нямат проблем и да бичат постоянно на 60. Не съм много запознат напоследък, но мисля, че са по-производителни на 40-45, отколкото на 20-25. Фановете са некви трепачки, на 22% това нема се амортизира с години.
Едно време имах мания охлажданията. Даже си бех направил предизвикателство "силна" за онова време машина да бачка под 10 децибела и едновременно да няма грижи с охлаждането. С читави и подбрани Арктик кулинг фанове стана идеално работата.

Тва php-то ми се струва, че има някакъв трабъл последните 2-3 години. Как сумати време нямаше грижи с 5.2-5.6, сега за 2-3 години през два месеца вдигат версията. Чак пък такива оптимизации.. :rolleyes:
 
Един от доставчиците който ползваме да наемаме сървър е изцяло на водно но така си е планирал датацентровере

Да логически ядра са 2 x 12 (48HT) софтуерните доставчици директно ни заявяват с цените (особено при cPanel) че трябва да ползваме големи сървъри

На 22 процента пак вие като руска дрелка - нали за датацентър и шума въобще не е фактор при тези вентилатори

PHP чета девелопърите че вече уж от версия 8 бил истински език за програмиране :) ама знам ли ...

Има ли още двойни нотификации или са еденични вече ?
 
Сега са ок, още е от първия ти пост беше само една. Преди това вървяха в комплект по 3, даже по случайност едната нотификаци ми я триблира пред очите (видяк как се появяват и трите горе-долу през секунда)
 
Тъй като съм малко кьорав, предлагам по-отчетливо да се отбелязва на коя страница се намираме в темата. Примерно нещо такова:
 

Прикачени файлове

  • 12.png
    12.png
    1.4 KB · Преглеждания: 13
Тъй като съм малко кьорав, предлагам по-отчетливо да се отбелязва на коя страница се намираме в темата. Примерно нещо такова:
Вече го споменах това, но се констатира, че всичко е ОК. :D
Done and Done. :)


Мерси много. Ако нещо друго се сетите, пишете. ;)
 
Значи, в момента имаме 6 имотиконки за реакция в постовете:

1. Лайк/харесване
2. НякФа любов..
3. Подигравка (защото разбира се не прилича на плач) :)
4. Учудване, изненада или нещо подобно..
5. Нещо се мръщи общо взето..., не че некой го интересува :D
6. Ядосан, гневен

Предлагам съвсем закономерно да се добави и втората по важност - дислайк/нехаресване, или обратното на първото, т.е. обърната ръчичка.
Може да я сложите на мястото на 5. (тя и без това е най-безмислената)
Така ще попълните едно наистина липсващо звено, освен това МНОГО ВАЖНО - ще се спести голяма част от спама, храненията и тн., защото много хора просто ще дадът дислайка, вместо да се обясняват и пенат, но пък ще бъдат зачетени като мнение. Също така ще се даде важност/неважност, уважение/неуважение към даден пост/мнение.. тоже - меродавност и въобще представа за общото мнение по даден казус/мнение и тн - пост.
Не е като да се турат репите, но определено ще е по-добре, отколкото в момента. Реално, в момента нямаш опция да изкажеш несъгласие с дадено мнение.., и ти остава единствената опиция "подигравката", която не винаги е на точното си място ;)
 
Последно редактирано:
Аз счупих форума (ъпгрейдвах модули)

един по един и на последния от всички ъпгрейднати за рерайт на урлтата от vbulletin се счупи

Върнат е бекъп от започване на ъпгрейда (така се прави почва се с бекъп ), но са загубени малко повече от час постове защото не спрях форума докато правех ъпдейтите

Извинявам се за неудобството
 
Мразим да съм некаф докладчик, ама все пак може да има полза (а и с надежда Блинки да обърне ръчичката) - от една седмица ме логаутва ауто при пуш на хоум-а, така по-първични наблюдения е нещо свързано с полицаите
brave/fullblockset
 
Някой друг да има такива проблеми? Аз от както съм се логнал преди година, не ме е изхвърлило за секунда. Но може би при мен да е частния случай. Ще видим. Следващия път сложи го тикчето за запомняне. Или и с него.
 
Нямам идея, сега пак ме изхвърли, но по-интерсното сега е, че не ме допуска 2 пъти с ТОЧНАТА парола :) Трее малко днс-клиин, фул клин на браузерос и чак тогава ме вкарва в играта :D
Определено полицаите са проблематикус някаф :) ОН, стифокс да каже от кво може да е, вместо да философтсФа по юзерски теми ;)
 
Мразим да съм некаф докладчик, ама все пак може да има полза (а и с надежда Блинки да обърне ръчичката) - от една седмица ме логаутва ауто при пуш на хоум-а, така по-първични наблюдения е нещо свързано с полицаите
brave/fullblockset

Проблема е във брейва то системата xenforo 2.2.6 + последен пач не е имала ъпдейт повече от месец а сървъра е на същия си сетъп

Ако става дума за прайвъси аз на тия от брейва въобще не им вярвам появиха се от нищото и ти гарантирали прайвъси, firefox e доказан във времето с това и има достатъчно вградени блокъри
 
Точно сега пак ме изхвърли и "дабъл чек" на пасса, първия (хем точен) не сработи.
Може трабъла да е явно в бравето, но аз вече му вярвам повече от на всичките браузери, и предпочитам да "живея" с него :)
Фирефокс се продадоха отдавна, грам им немам вера, а бях фен..
 
Само да спомена, че вече форума има Push Notifications, както за десктоп, така и за мобайл чрез PWA. Аз си го активирах на компа и на телефона, супер удобно е, за да не изпускам нещата, които ме интересуват. Може да се възползвате от новата функционалност. Та, бъдете постоянно информирани за случващото се в онлайн бизнеса. Препоръчвам. :)
 
Само да спомена, че вече форума има Push Notifications, както за десктоп, така и за мобайл чрез PWA. Аз си го активирах на компа и на телефона, супер удобно е, за да не изпускам нещата, които ме интересуват. Може да се възползвате от новата функционалност. Та, бъдете постоянно информирани за случващото се в онлайн бизнеса. Препоръчвам. :)
Закъсня, някой от 2ч. го имаме включено :cool:
 
Закъсня, някой от 2ч. го имаме включено :cool:
Хахаха, благодарим за което. Правехме тестове, за това е обявено с малко закъснение. :) Давайте, бъдете информиране по всяко време. :)
 
P.S: Да допълня само. Ако някой се сеща за нещо, което би могло да улесни експирианса тук във форума, и съответно има възможност да се интегрира, нека драсне тук. Идеята да е повече удобства да се интегрират. :)
 
Ми.... аз понеже все съм в тази насока... Липсва секция за софтуер. Не говоря за всякакъв софтуер. Например теми със софтуери за счетоводство ( плюсове минуси, коментари, проблеми и т.н. ), уеб софтуер ( seo, линкове, редакции, за писане на кодове, за изграждане на сайтове, за следене на позиции и т.н., както онлайн, така и офлайн ) и т.н. :D Който иска да удари по единлайк на коментара, така ще се разбере реално дали има нужда и смисъл от предложението ми :)
 

Горе