Абе само аз ли се сещам, какво криене и търчене за медицински беше и как всеки втори беше болен, защото милееше за родната казарма.
Има достатъчно специалисти, които могат да провеждат такива обучения. Ако трябва, ще се създадат специалисти, които ще почерпят опит от швейцарските си колеги. От как свят светува съществуват обучения и обмяна на опит. Нещо троленето ти взе да се изчерпва. Айде, по-сериозно.
Какъв е проблема да се докарат чужди военни инструктори, дори и нашите наистина да не стават, което малко ме съмнява, но не ми се спори. Пет години трябвало, как го сметна? Какъв опит имаш в областта, че се изказваш така компетентно? Военен ли си?Т.е., като нямаш аргумент и взе да приказваш за тролене? Труден е въпросът, отговорът му - още повече. На родна земя НЯМА такива специалисти. Нито програми. Нито среда, в които могат да се проведат. Няма нужната учебна инфраструктура, няма нищо. Преди да се създаде всичко това, което ще отнеме поне 5 години, е пълно безумие да се говори за военно обучение.
И ти ли си насилван от индобългари в казармата?общуването с военните се изчерпва до 350-500мл. ракия 55 градуса дневно.
Каква е разликата в това да се водиш на икономически отчет с това да се водиш на военен отчет? Значи могат да ти имат всичките данни, да знаят колко пари правиш, какви имоти имаш, за какво харчиш, но се притесняваш за информацията дали си годен за военна служба или не?
Ако утре стане война, какво ще направиш? Кажи бе, ако ни нападне някой и започне да избива всичките ти познати, тогава на кой ще му дреме дали одобряваш или не насилието. Нали се сещаш, че в такъв момент дори да не си мобилизиран, ще ти е нужна елементарна военна подготвка и оръжие, за да оцелееш? Ами ако градът ти бъде обсаден и не можеш да го напуснеш, просто не можеш да избягаш никъде. В Сирия в момента има такива градове.
Прочети това: Какво да правим при започване на война в страната ни
Задай си въпроса дали поне мъничко си готов за това, което МОЖЕ да се случи. Който си мисли, че войните са изчезнали, значи е абсолютен наивник. На 1000 км. южно от нас има война. На 1000 км. северно от нас има война. Защо си мислите, че тук е невъзможно да избухне?
Какъв е проблема да се докарат чужди военни инструктори, дори и нашите наистина да не стават, което малко ме съмнява, но не ми се спори. Пет години трябвало, как го сметна? Какъв опит имаш в областта, че се изказваш така компетентно? Военен ли си?
И аз имам пряко, лично наблюдение. Едни от най-стойностните хора, които познавам, са военни (не е задължително действащи). Едни от най-стойностните хора в българската история, също са били военни. Разбира се, винаги има по някой лош пример, но както се казва - всяко стадо си има мърша. Това обаче не прави тази професия нещото, което се опитваш да я изкараш.Работил съм по достатъчно военни проекти. И не само у нас. Имам пряко, лично наблюдение. Познавам един-единствен умен военен, беше преди 20 години, и взе, че влезе в затвора покрай имплементацията на Макрони.
Но ей така, за до получиш сам отговора си, знаеш ли колко са загиналите наши войници в чуждестранните мисии?