От: Нов заем от 8 милиарда евро!!!
Блеки проверил съм го но нарочно не го писах оставих си го за десерт - Правителството на Орешарски за една година е увеличило дългът само с 1 милиард
Останалите 3 са за КТБ и 9 на сметката на ГРОБ
За фискалният съм ти вадил данни в друга тема - Заварват го 5 милиарда оставят на ГРОБ 8 - декември последната година като всяко друго правителство се е разплатило и е похарчило малко повечко пари но все пак е оставило нещо след себе си
Манта, не ми се спори с теб само ще ти нахвърля цифрите и хронологията - знаеш че съм на едно мнение с теб за дефицитите и малоумието. Просто пиша принципно факти от мин. на фин. - надявам се го приемаш за релевантно.
Към Май 2013 вътрешен дълг 6.05 милиарда лева, външен 3.74 милиарда евра тотал 6.937 милиарда евра или 17% от БВП
Към Юли 2014 вътрешен 7.65 милиарда лева вънешен 5.49 милиарда евра тотал 9.424 милиарда евра или 22.8% от БВП
Към Декември 2014 тотал дълг е 11.3 милиарда евра или 27.1% от БВП
Ей ти чисто увеличение, сега щото не съм популист ще ти кажа, че около 1.8 милиарда лв бяха за рефинансиране(по дълга на брейдитата) + още 1.2 милиарда за ПИБ, така че трябва се гледа зад цифрите та горе долу сваляме дълга на нетно увеличение 7.9 милиарда евра. Та дай смятате от 7.9 милиарда евра бутни остатък от 0.45 милиарда по ПИБ, бутни 2.25 милиарда евра актуализация + банков буфер(което беше огромна глупост, които са стендбай) и бутни около 2 милиарда лв на ФГБВ и те взеха, че станаха едни големи суми ... Като реално от тях 3 милиарда лв ги теглихме ей така за нещо си ....
Номера е че, чрез актуализацията и банковият трус оправдават бъдещите дифиците, което е мегаааа малоумни и това го писах още преди месец като се заговори за бюджетите ....
А за другите защото ме питате какво отива за рефинансиране:
- не малка, част са кредити по банковият трус, както се вижда колко си могат ще е на дефицитно харчене, реформи йок ...
http://www.minfin.bg/bg/pubs/1/8849