Нов заем от 8 милиарда евро!!!

От: Нов заем от 8 милиарда евро!!!

Добре си напуснал , ама не си уцелил хубав град ;) С това кофти време , почвам да разбирам депресията ти.

Със сигурност времето си оказва влияние ама и на Майорка да бях едва ли по малко щях да се ядосвам на идиотизмите дето се случват в БГ

Със сигурност времето си оказва влияние ама и на Майорка да бях едва ли по малко щях да се ядосвам на идиотизмите дето се случват в БГ
Беше ли по щастлив по времето на Орешарски ? Дръпна ли България напред без Герб?

Абе кво се занимавате с тоя платен драскача? Айде лека за днес му изкарахме достатъчно парички да лапне от новия дълг!

Абе кво се занимавате с тоя платен драскача? Айде лека за днес му изкарахме достатъчно парички да лапне от новия дълг!

хахахаха уни честно , верно ли мислиш че ми плащат ? вие сте си гавра вече .....

Недай си боже да не ти плащат, че ще създадеш още по-лошо впечатление, хайде лека на всички.
хахахаха уни честно , верно ли мислиш че ми плащат ? вие сте си гавра вече .....

Баси, що си губите времето с глупости? Толкова много работа ви чака а сте се разписали за глупости...

При всички се случва едно и също, значи това при нас не е нещо невиждано.
ореха искаше да тегли заем,как очакваш да им се позволи като нямат капацитета да управляват и ЕДИН мандат, какво остава за повече...
хиляди хора протестират отвън, те ще теглят милиарди заем...айде не :mrgreen:

UZEXw.jpg

Последно редактирано:

Точно за това говорех - Когато си кукла на конци си правят с тебе какви ли не гаври - Днеска те карат да говориш едно утре друго

Това да ви напомня за един друг душевно болен дето едната седмица щеше да уволнява Боко а на другата заяви че е най добрият, а пък сега му е съветник ???????????

Блеки проверил съм го но нарочно не го писах оставих си го за десерт - Правителството на Орешарски за една година е увеличило дългът само с 1 милиард

Останалите 3 са за КТБ и 9 на сметката на ГРОБ

За фискалният съм ти вадил данни в друга тема - Заварват го 5 милиарда оставят на ГРОБ 8 - декември последната година като всяко друго правителство се е разплатило и е похарчило малко повечко пари но все пак е оставило нещо след себе си

Манта, не ми се спори с теб само ще ти нахвърля цифрите и хронологията - знаеш че съм на едно мнение с теб за дефицитите и малоумието. Просто пиша принципно факти от мин. на фин. - надявам се го приемаш за релевантно.

Към Май 2013 вътрешен дълг 6.05 милиарда лева, външен 3.74 милиарда евра тотал 6.937 милиарда евра или 17% от БВП
Към Юли 2014 вътрешен 7.65 милиарда лева вънешен 5.49 милиарда евра тотал 9.424 милиарда евра или 22.8% от БВП
Към Декември 2014 тотал дълг е 11.3 милиарда евра или 27.1% от БВП

Ей ти чисто увеличение, сега щото не съм популист ще ти кажа, че около 1.8 милиарда лв бяха за рефинансиране(по дълга на брейдитата) + още 1.2 милиарда за ПИБ, така че трябва се гледа зад цифрите та горе долу сваляме дълга на нетно увеличение 7.9 милиарда евра. Та дай смятате от 7.9 милиарда евра бутни остатък от 0.45 милиарда по ПИБ, бутни 2.25 милиарда евра актуализация + банков буфер(което беше огромна глупост, които са стендбай) и бутни около 2 милиарда лв на ФГБВ и те взеха, че станаха едни големи суми ... Като реално от тях 3 милиарда лв ги теглихме ей така за нещо си ....

Номера е че, чрез актуализацията и банковият трус оправдават бъдещите дифиците, което е мегаааа малоумни и това го писах още преди месец като се заговори за бюджетите ....

А за другите защото ме питате какво отива за рефинансиране:

1423668736.jpg
- не малка, част са кредити по банковият трус, както се вижда колко си могат ще е на дефицитно харчене, реформи йок ...

http://www.minfin.bg/bg/pubs/1/8849

Бреееееее, направо не мога да повярвам :-o

Е какво толкова има за невярване(много обичам да плащам чуждата сметка особено на държавата), имам едни и същи принципи - а и ББ е прав, че с дефицити ще си фалираме, но трябва да се говорят и точните неща, а не популизъм - виж ми горният пост.

Ясно се вижда, че няма да има + 20% от БВП допълнителен нов дълг(както примерно владко се панира от някой популисти) т.е. 2017 сме кота 50+%, затова ти казвам популизъм - реално ако няма дефицити, ще си слезем пак под 20% - то и това е като цяло проблема, дефицитното харчене се услажда и в един момент наистина си капут.

Подобни марионетни правителства има и в Полша,Литва,Латвия,Естония,до скоро и в Гърция,донякъде в Румъния и т.н... За разлика от останалите марионетни правителства обаче,българското не води никаква социална и икономическа политика.И докато техните овце са с пълни стомаси и достатъчно еврост'инки в джоба,за да си живеят нормално живота,то нашите са гладни,с празни джобове и зомбирани с вярата,че бащицата ще им напълни стомасите и джобчетата.Както ми беше казал един възрастен човек преди време,че : "Единственото чувство по-силно от страха,е глада",така и нашите овчици,като им причернее от глад и немотия,ще излязат и ще ги изгонят веднъж завинаги. Герб върви по стъпките на НДСВ.Трети мандат няма да имат

Супер си го запазил тук -

1-во 20017 мини да го погледнеш колко ще е вярно
2-ро От къде знаят колко ще ни е БВП 2017 - Да не се окаже че са заложили с 30% повече спрямо 2014г.
3-то За тази година са си подготвили 2.5 милиарда дефицит - Ако го ползват за раздвижване в икономиката добре но като го дадат за оръжия пак ще се чудиме защо икономиката буксува

Супер си го запазил тук -

1-во 20017 мини да го погледнеш колко ще е вярно
2-ро От къде знаят колко ще ни е БВП 2017 - Да не се окаже че са заложили с 30% повече спрямо 2014г.
3-то За тази година са си подготвили 2.5 милиарда дефицит - Ако го ползват за раздвижване в икономиката добре но като го дадат за оръжия пак ще се чудиме защо икономиката буксува

1 - прав си ще видим има време
2 - така като гледам темпа е 1-2% на година БВП - я си представи стане чудо и разстем с 3-4%
3 - по разчет на бюджета ще замине, и да го дадат за оръжие нали от 100 места ще реват по-малко ресурс. А защо е тази мания с тези оръжия?

Държавния дълг към края на 2013г. е 6.8 млрд. евро (т.е. под 14 млрд.лева) или 16.8% от БВП източник:
http://www.minfin.bg/bg/pubs/1/8177
http://www.mediapool.bg/darzhavniyat-dalg-e-blizo-68-mlrd-evro-ili-168-ot-bvp-news215183.html
Към края на 2014г. е 11,3 млрд. евро или 22 млрд. лева.
http://bnr.bg/post/100517382/solide...-v-kraa-na-2014-a-godina-s-blizo-17-mlrd-evro
НАД 8 МЛРД. ЛЕВА ЗА 1 ГОДИНА!!!Сега искат още 16 млрд. да теглят...
Да допълня,от тези 8 млрд. единия го е изтеглил Орешарски,другите 7 ги изтеглиха гробофарматорите.

Блеки не е мания за оръжие - Боко ако го питаш сигурно една стотинка не би дал щото от там не може да се открадне нищо.

Проблема е че когато си кукла на конци и когато оцеляването ти в политиката зависи от Сорос и компания ти се налага да правиш разни неща които противоречат на интересите на родината ти - Да купуваш оръжие за милиарди от които нямаш нужда - Да се откажеш от атомни централи за да те точат със скъпи ТЕЦ-ове - Да се откажеш от южен поток и след това същият този газ да го купуваш по скъпо от Турция и тн.

Не е лесен живота на предателя - Но пустата мания за власт какво ли не прави

И да няма награда веднага казвам Яне Кучката :lol:
Точно за това говорех - Когато си кукла на конци си правят с тебе какви ли не гаври - Днеска те карат да говориш едно утре друго

Това да ви напомня за един друг душевно болен дето едната седмица щеше да уволнява Боко а на другата заяви че е най добрият, а пък сега му е съветник ???????????

От: От: Нов заем от 8 милиарда евро!!!

Ами значи си против, което реално ни обединява в това.
Е какво толкова има за невярване(много обичам да плащам чуждата сметка особено на държавата), имам едни и същи принципи - а и ББ е прав, че с дефицити ще си фалираме, но трябва да се говорят и точните неща, а не популизъм - виж ми горният пост.

Ясно се вижда, че няма да има + 20% от БВП допълнителен нов дълг(както примерно владко се панира от някой популисти) т.е. 2017 сме кота 50+%, затова ти казвам популизъм - реално ако няма дефицити, ще си слезем пак под 20% - то и това е като цяло проблема, дефицитното харчене се услажда и в един момент наистина си капут.

Горе