От: Окончателно: гласувaнето вече е задължително
@Maret - ти май не си прочела поста ми, как ще гласуваш с квадратчето "Не гласувам за никоя партия"? Това трябва да си абсолютен дебил, за да го направиш и онези господа да гълтат още субсидии..
@Angell - Аз пиша също горе-долу много, но пак си гласувам. Да се оправдавам? И ти май прескачаш чуждите мнения и влизаш в дискусията направо, без да си прочел мненията на събеседниците ти. Не виждам някой тук да се оправдава, просто изразяват недоволство хората от поредния малоумен и зашит с бели конци закон. Друг е въпроса, ако някой е седнал и се оплаква, а пък не е пуснал гласа си.
Ако ви мързи да прочетете 30-на поста, направо е срамота. Разбирам да бъдат 60 страници, но 2 странички и то непълни..
ЕДИТ:
@Angell - ако не можеш да се аргументираш, по-добре не разводнявай темата излишно. Говориш относно политика като баба ми, която е на над 70 години. Хвани пък прочети една книга, дори и роман да бъде, поне да си запълниш времето с нещо полезно. Относно Сталин, казваш, че е можел да се аргументира? Пред кого? Избил в пъти повече от Хитлер, да му имам аргументацията на Сталин. Според теб запада ли са му опонирали, когато СССР е изиграл ролята на гъба, която да попива ударната сила на Вермахта и ги е устройвало напълно тази роля на СССР или другарите му, които дори на сън не са смеели да си помислят за покушение срещу Сталин. Отделен е въпроса, че Сталин не е имал качествата на оратор и говори като робот и пияница, какъвто всъщност си е. Говориш и за Адолф Хитлер, една личност с наистина голям ораторски талант, който в книгата си, която съм чел, само първата част (която в оригинал е първата книга, ако не се лъжа, защото на немски частите са в две отделни книги) и малко от втората и ми дотегна тотално, се аргументира много, ама много зле на моменти. Да не говорим и за факта, че е бил абсолютен демагог плюс факта за диктатурата в Германия по негово време му носят успеха в мирните времена. Каква аргументация виждаш тук? Успеха във войните му срещу запада и изтока е плод на изненадата и немските генерали, които в последствия играят все по-малка роля във втората световна война, та за това и Германия започва да губи войната. Това само една от причините разбира се. Къде видя аргументация при тези двамата и аз не знам. При едните властта е взета с трикове и измама, при другите хорица немците, властта е взета по полу-законен начин и е наложена диктатура. Хайде вместо роман прочети малко история и може и ти да почнеш да се аргументираш, било то и като Хитлер или Сталин.