Re: От: Оптимизация на сайт
Продължаваме напред на 6 ключови думи съм на първа страница и в общи линии денся 1-2 -> 2-1 страница
което е добър знак според Blinky, че ще се закова на първа страница много скоро с
часовници
Поздрави,
Мда, денса околко определени позиции говори за това, къде реално си се позиционирал. Както ти писах, карай го леко, че резултатите са вече по-чувствителни от тези, който са били на задни позиции. Лично аз, тук вече препоръчвам много силни и качествени линкове. Те обикновено са от сайтове с голям тръст ранк. Има много добри блогове, от които може да договориш някой друга статия с линк.
Блогове за часовници, я които може да договориш някой друг линк за статия или нещо подобно. Може и символична сума. Важното е да не го играеш като някои от конкурентите ти, да купуваш безмислени блогрол линкове или да спамиш чрез глупави коментари, или по-лошо - да заливаш с линкове форуми и какви ли не социални сайтове. Виждал съм да се класират, но реално това е пропуск на Google. Реално не мога да кажа, че имат някакво бъдеще, но това ще стане ясно след едит, бил той под формата на ъпдейт или някой едитор.
Добре си се ориентирал към гест блогинг. Ако се сетищ за някой друг добър линк, ползвай го и него. Развий си добре и социалните профили. 3те най-основни.
Виж в кой друг форума за часовници или нещо такова може да дадеш добри постове, с линче в подписа. Но както казах, гледай никога да не гониш количество, не за друго, а защото има опасност да падне качеството.
А ние не искаме това.
Вярвам, че скоро ще се заковеш на първа страница. А когато стигнеш до там, ще ползваме вече тежката артилерия - добри RP материали, но оптимизирания, ревюта по хубави сайтове и подобни, за да стигнеш и надминеш всички твои конкуренти. Ще си поговорим и за засилване чрез добри и качествени сателитки. Мои колега спомена, че е не е важно колко са качествени, а колко са като количество. Естествено не коментираме IP и C класа, както и локацията на сървъра. Но аз бих казал, че това работи вече само, ако не се засича. А то не се засича, при положение, че изглежда, че се е наливало в него време, ресурси. Никой вече няма да ви пусне да му играете по първите страници (за постоянно) с някакви наспамени сателити, които реално биха заблудили само бота. Има такива хора, но вижте тези стабилните, те са вече на едно много по-качествено ниво. За това схемата "много, набързо", не бих заложил на нея в перспектива.
Успехи и само напред бате. Ако има нещо, пиши.