Определено се създава. Аз дори мисля да си взема, че гнусна история. Или поне една табакера.
Тръпна в очакване да се включат ''анти'' хората и да те нахрянят с квалификации като ''наркоман''. BTW, жена ти ближе пепелник, когато те целува, а идеята няма никакъв потенциал, защото грозните снимки върху кутиите ще заличат тютюнопушенето от лицето на земята.
А как виждате въпроса за здравните осигуровки при пушачи и непушачи? Следвайки от това, че рискът при едните е по-голям от другите, трябва ли да се внасят по-големи суми от пушачите, след като логично повече разходи ще създадат на болничните заведения и прочее?
Опааа каква стана тя. Непушачите май ръка трябва ни целуват :lol:
Ще отговоря със следния пример от една моя любима книга:
„Да кажем, хулиганче хвърля тухла във витрината на хлебарница. Хлебарят изтичва навън разярен, но момчето е избягало. Събира се тълпа и с тихо задоволство съзерцава зеещата дупка на прозореца и счупените стъкла, посипали хляба и баниците. След известно време тълпата усеща нужда да пофилософства. С голяма вероятност неколцина ще напомнят един на друг или на хлебаря, че всъщност нещастието има и добра страна. То ще осигури работа на някой стъклар. И веднъж тръгнали по тази мисловна нишка, хората я следват. Колко струва едно ново стъкло? Двеста и петдесет долара? Хубава сумичка. В крайна сметка, ако стъклата никога не се чупеха, какво щеше да стане със стъкларството? Разбира се, нещата ще имат развитие. Стъкларят ще се сдобие с 250 долара, които да изхарчи при други търговци, и така до безкрайност. Разбитата витрина ще продължи да осигурява пари и работа в разширяващи се кръгове. Логичният извод, ако тълпата стигне до него, ще бъде, че малкият хулиган, хвърлил тухлата, е благодетел на обществото.
Сега да погледнем по друг начин. Тълпата е права в първия си извод. Дребното вандалско действие означава допълнителна поръчка за някой стъклар. Научавайки за произшествието, стъкларят ще бъде не по-нещастен от собственик на погребално бюро, чул за нечия смърт. Но хлебарят ще загуби 250 долара, които е смятал да похарчи за нов костюм. Понеже трябва да смени едно стъкло, той ще трябва да се лиши от костюма (или някаква друга вещ). Вместо да има витрина и 250 долара, той има само витрина. Ако е възнамерявал да купи костюма същия следобед, вместо да има витрина и костюм, той трябва да се задоволи с витрина без костюм. Ако мислим за хлебаря като за част от обществото, то обществото е загубило един нов костюм, който иначе щеше да се появи, и е съответно обедняло.“
Дано го разберете.
да човек пушачите доста за загубили заради вредния си навик обществото също но аз имах в предви никога не вкарвай в спроа че трябва да плащат почве за здраве като те реално го правят през акциза който на 100% се прибира от държавата... (ддс дори не е вкарано в сметкат)
Определено се създава. Аз дори мисля да си взема, че гнусна история. Или поне една табакера.
еми реализирай я :shock: или нямаш време :lol:
еми реализирай я :shock: или нямаш време :lol:
Още не са ми налазили карелията. Иначе е тъпо с табакера, бил съм, изглежда странно.
Не виждам контратеза на постнатото от мен свързано с пропуснатите ползи от парите за акцизи
Или този аргумент не проработи и го оставяме?
Кои са пропуснатите ползи, да обясниш, като за блондинка?
Парите от акцизи да отидат по друга линия. Защото гледате само сумата която се плаща на ДЪржавата за акциз, а не пропуснатите ползи от това тези пари да отидат другаде. Прочети пак примера със счупената витрина.
Още не са ми налазили карелията. Иначе е тъпо с табакера, бил съм, изглежда странно.
Да, бе. Оказва се, че всички бихме ползвали, ма никой не предлага. Е, бива ли