Открива ли се нова продуктова ниша с новите опаковки на цигарите?

От: Re: Открива ли се нова продуктова ниша с новите опаковки на цигарите?

Определено се създава. Аз дори мисля да си взема, че гнусна история. Или поне една табакера. :)

Тръпна в очакване да се включат ''анти'' хората и да те нахрянят с квалификации като ''наркоман''. BTW, жена ти ближе пепелник, когато те целува, а идеята няма никакъв потенциал, защото грозните снимки върху кутиите ще заличат тютюнопушенето от лицето на земята. ;)

От: От: Re: Открива ли се нова продуктова ниша с новите опаковки на цигарите?

Тръпна в очакване да се включат ''анти'' хората и да те нахрянят с квалификации като ''наркоман''. BTW, жена ти ближе пепелник, когато те целува, а идеята няма никакъв потенциал, защото грозните снимки върху кутиите ще заличат тютюнопушенето от лицето на земята. ;)

Е ти сега :) мишоците знаят, че срещу ръжен не се рита :lol: ( тоя пост ще ги направи смели сега понеже след твоя и моя Блинки ще приема на шега всичко )

Re: От: Открива ли се нова продуктова ниша с новите опаковки на цигарите?

А как виждате въпроса за здравните осигуровки при пушачи и непушачи? Следвайки от това, че рискът при едните е по-голям от другите, трябва ли да се внасят по-големи суми от пушачите, след като логично повече разходи ще създадат на болничните заведения и прочее?

Пушачите плащат повече през акциза .... реално полвината пари за здраве са от тях и отделно че и те плащат осигуровки или за един пушач е над 100% отгоре за здраве че и с остатъка над бюджета на касата, издържат депутатите и плащат партиината субсидия :) (да ги натъмним парите - горе долу за това стигат)

==========================================================

за 2015

Постъпленията от акциз върху горивата са 2,11 млрд. лева, от цигари - 2,08 млрд., а от спиртни напитки - 201,2 млн.

Събрани зравни осигуровки ~1.50 млрд.

Бюджет на здравната каса 2016 3,2 млрд.

===================================================================================

като цяло

Приходите от акцизи са важна част от приходната страна на бюджета. По данни за 2012 г. и прогноза за 2013 г., те допринасят за около 18% от данъчните и 14% от общите приходи. От своя страна, облагането на тютюневите изделия заема близо половината (около 44%) от всички приходи от акцизи. Така според предварителните разчети акцизите върху цигарите трябва да донесат около 6.1% от общите приходи през 2013 г., или около 2.3% от брутния вътрешен продукт на България", се посочва в доклада.

----------------------------------------------------------------

Или от утре ако всички пушачи спрът да пушат здравните осигуровки за всички трябва да се качът със 100% (че и отделно трябва да ти сложат още един данък допълнитело и за издръжката депутатите и субсидията партиите ) така че никога не засягай тази тема :)

Последно редактирано от модератор:
От: Открива ли се нова продуктова ниша с новите опаковки на цигарите?

Опааа каква стана тя. Непушачите май ръка трябва ни целуват :lol:

Ще отговоря със следния пример от една моя любима книга:

„Да кажем, хулиганче хвърля тухла във витрината на хлебарница. Хлебарят изтичва навън разярен, но момчето е избягало. Събира се тълпа и с тихо задоволство съзерцава зеещата дупка на прозореца и счупените стъкла, посипали хляба и баниците. След известно време тълпата усеща нужда да пофилософства. С голяма вероятност неколцина ще напомнят един на друг или на хлебаря, че всъщност нещастието има и добра страна. То ще осигури работа на някой стъклар. И веднъж тръгнали по тази мисловна нишка, хората я следват. Колко струва едно ново стъкло? Двеста и петдесет долара? Хубава сумичка. В крайна сметка, ако стъклата никога не се чупеха, какво щеше да стане със стъкларството? Разбира се, нещата ще имат развитие. Стъкларят ще се сдобие с 250 долара, които да изхарчи при други търговци, и така до безкрайност. Разбитата витрина ще продължи да осигурява пари и работа в разширяващи се кръгове. Логичният извод, ако тълпата стигне до него, ще бъде, че малкият хулиган, хвърлил тухлата, е благодетел на обществото.

Сега да погледнем по друг начин. Тълпата е права в първия си извод. Дребното вандалско действие означава допълнителна поръчка за някой стъклар. Научавайки за произшествието, стъкларят ще бъде не по-нещастен от собственик на погребално бюро, чул за нечия смърт. Но хлебарят ще загуби 250 долара, които е смятал да похарчи за нов костюм. Понеже трябва да смени едно стъкло, той ще трябва да се лиши от костюма (или някаква друга вещ). Вместо да има витрина и 250 долара, той има само витрина. Ако е възнамерявал да купи костюма същия следобед, вместо да има витрина и костюм, той трябва да се задоволи с витрина без костюм. Ако мислим за хлебаря като за част от обществото, то обществото е загубило един нов костюм, който иначе щеше да се появи, и е съответно обедняло.“

Дано го разберете.

Опааа каква стана тя. Непушачите май ръка трябва ни целуват :lol:

Много добро включване на Coolice. :) Чакаме контраофанзивата. :)

Между другото, целта на тези акции срещу тютюнопушенето не е да се ограничи този ''порок'', а да се унижат хората, които страдат от него - в моя случай му се наслаждават.
Очаквам следващата стъпка, показваща загриженост за нашето здраве да задължава продавачите да ни бият и псуват, докато ни продават цигарите.

Не можем да не си зададем въпроса: Защо (мама му стара) цигарите все още се продават легално, щом са толкова вредни??? Нима загрижената държава продава смърт, като позволява един тоооолкова опасен продукт да се разпространява свободно??? Кой е престъпникът в случая: този, който си пълни джоба, докато се прави на загрижен или този, който си плаща, знаейки какво точно получава?

Ще отговоря със следния пример от една моя любима книга:

„Да кажем, хулиганче хвърля тухла във витрината на хлебарница. Хлебарят изтичва навън разярен, но момчето е избягало. Събира се тълпа и с тихо задоволство съзерцава зеещата дупка на прозореца и счупените стъкла, посипали хляба и баниците. След известно време тълпата усеща нужда да пофилософства. С голяма вероятност неколцина ще напомнят един на друг или на хлебаря, че всъщност нещастието има и добра страна. То ще осигури работа на някой стъклар. И веднъж тръгнали по тази мисловна нишка, хората я следват. Колко струва едно ново стъкло? Двеста и петдесет долара? Хубава сумичка. В крайна сметка, ако стъклата никога не се чупеха, какво щеше да стане със стъкларството? Разбира се, нещата ще имат развитие. Стъкларят ще се сдобие с 250 долара, които да изхарчи при други търговци, и така до безкрайност. Разбитата витрина ще продължи да осигурява пари и работа в разширяващи се кръгове. Логичният извод, ако тълпата стигне до него, ще бъде, че малкият хулиган, хвърлил тухлата, е благодетел на обществото.

Сега да погледнем по друг начин. Тълпата е права в първия си извод. Дребното вандалско действие означава допълнителна поръчка за някой стъклар. Научавайки за произшествието, стъкларят ще бъде не по-нещастен от собственик на погребално бюро, чул за нечия смърт. Но хлебарят ще загуби 250 долара, които е смятал да похарчи за нов костюм. Понеже трябва да смени едно стъкло, той ще трябва да се лиши от костюма (или някаква друга вещ). Вместо да има витрина и 250 долара, той има само витрина. Ако е възнамерявал да купи костюма същия следобед, вместо да има витрина и костюм, той трябва да се задоволи с витрина без костюм. Ако мислим за хлебаря като за част от обществото, то обществото е загубило един нов костюм, който иначе щеше да се появи, и е съответно обедняло.“

Дано го разберете.

да човек пушачите доста за загубили заради вредния си навик обществото също но аз имах в предви никога не вкарвай в спроа че трябва да плащат почве за здраве като те реално го правят през акциза който на 100% се прибира от държавата... (ддс дори не е вкарано в сметкат)

@Куул, много хубаво ама от внушения няма оферта - видиш ли пушачите пушат държат бюджета и икономиката. Ето ти контра аргументация.
Ако пушачите секнат на нулата - това са 2 милиарда изтриване от бюджета и още 2 милиарда за остатъчната стойност - така, че общо 4 милиарда се връщат обратно на година като спестена сума пари. Това са 4 милиарда лева чиста загуба за обществото на година. Защо? Защото от тези 2 милиарда само 1 отива по линия НЗОК, а 1 милиард отива в някой джоб. Като цяло и в двете ги губиш, + 50% от цената на цигарите от личен бюджет - така, че ето ти 4 милиарда пряка загуба за икономиката, разбира се на фона на 2 милиарда лева платени за въздух, 1 милиард платени да се лекуваш от всички проявления на този "въздух" и 1 милиард директно субсидиране на кражби!

Знам, че си рационален човек - има ли валиден аргумент за оборване на алтернативната цена на тези 4 милиарда преки загуби за икономиката?
Ако искаш мога и аз с едно внушение тези 4 милиарда на година - биха намалили цената на кредити, биха намалили цената на финансирането на бизнеса и биха подобрили пок. способност на народа - като цяло бихме увеличи стандарта си на живот много по-бързо с помощта на капитализацията. Така, че пушачите възпират именно това нещо.

да човек пушачите доста за загубили заради вредния си навик обществото също но аз имах в предви никога не вкарвай в спроа че трябва да плащат почве за здраве като те реално го правят през акциза който на 100% се прибира от държавата... (ддс дори не е вкарано в сметкат)

Много непушачи са къде къде по згрибали от към здраве. :) Поне около мен това наблюдавам. Дезийси, при които здравната каса или я няма или покрива мега минимална сума. ;)

Според мен пушачите малко ги дупят повече от нужното. :) Не говоря само от гледната точка на пушач, но и съм бил непушач, все ми е било чудно защо държавата трябва да точи от всичко. :)

Каква е разликата между добро и лошо икономическо мислене?

Лошият икономист вижда само това, което веднага се набива в очи; добрият икономист гледа и отвъд него.
Лошият икономист вижда само преките последици от предложената линия на поведение; добрият икономист проучва и по-дълготрайните и непреки последици... :)

От: Re: Открива ли се нова продуктова ниша с новите опаковки на цигарите?

Определено се създава. Аз дори мисля да си взема, че гнусна история. Или поне една табакера. :)

еми реализирай я :shock: или нямаш време :lol:

Re: От: Re: Открива ли се нова продуктова ниша с новите опаковки на цигарите?

Още не са ми налазили карелията. Иначе е тъпо с табакера, бил съм, изглежда странно. :)

От: От: Re: Открива ли се нова продуктова ниша с новите опаковки на цигарите?

Да, бе. Оказва се, че всички бихме ползвали, ма никой не предлага. Е, бива ли при един свободен пазар да има търсене, а да няма предлагане? Напомням, че потребителската група е доста голяма. ;)

п.с. За неразбралите - търсим по-евтина и забавна алтернатива на табакерите.

Не виждам контратеза на постнатото от мен свързано с пропуснатите ползи от парите за акцизи :)

Или този аргумент не проработи и го оставяме?

От: Re: От: Re: Открива ли се нова продуктова ниша с новите опаковки на цигарите?

Още не са ми налазили карелията. Иначе е тъпо с табакера, бил съм, изглежда странно. :)

Да не говорим, че за slim цигарите няма подходящи варианти при табакерите. Някой спомена за опаковки, разработени на принципа на презерватива. Универсален размер за всички видове кутии с опция за персонализиране на визията е печелившата стратегия, мисля.

Не виждам контратеза на постнатото от мен свързано с пропуснатите ползи от парите за акцизи :)

Или този аргумент не проработи и го оставяме?

Кои са пропуснатите ползи, да обясниш, като за блондинка? :)

Кои са пропуснатите ползи, да обясниш, като за блондинка? :)

Парите от акцизи да отидат по друга линия. Защото гледате само сумата която се плаща на ДЪржавата за акциз, а не пропуснатите ползи от това тези пари да отидат другаде. Прочети пак примера със счупената витрина.

От: От: Открива ли се нова продуктова ниша с новите опаковки на цигарите?

Парите от акцизи да отидат по друга линия. Защото гледате само сумата която се плаща на ДЪржавата за акциз, а не пропуснатите ползи от това тези пари да отидат другаде. Прочети пак примера със счупената витрина.

И пак не разбирам кои са пропуснатите ползи? Не ми говори с притчи, а давай ясно и директно. :)

В случая с витрината имаше вандалска проява, увреждаща чужда собственост. В случая с пушенето кой е потърпевш? Кой търпи загуби, освен евентуално пушачите?
Къде ''другаде'' да отидат парите? И защо?

От: От: От: Re: Открива ли се нова продуктова ниша с новите опаковки на цигарите?

айде, айде... само оправдания :mad:

Нанди ти го каза:
Да, бе. Оказва се, че всички бихме ползвали, ма никой не предлага. Е, бива ли

Горе