От 1 юни няма да се пуши в заведения, нощни барове, работни места и офиси

Прав си само мрънкат. Никой нищо не прави. Или е хейт, или е циврене, но действие винаги липсва. :) И никой не е виновен за това, той си е такъв просто. :)

Вижте сега как ще клъцнат и пушенето. Ще е едно мрънкотене и после тихо. Както е било винаги. Ако не вярвате - направете една съпоставка на дрънкане в нета и реално хора по някои мероприятия. Ще забележите за какво иде реч, ако не сте запознати. :) Аз лично го видях няколко пъти. И най-убавото е, че всеки си има причина и не се отнася за него. Нещо като гласуването се получава. Хахахаха. :)

А относно пушенето, ще се преживее. Никой не е умрял от малкото пушене. :D Умира се от много. :D

От: От 1 юни няма да се пуши в заведения, нощни барове, работни места и офиси

Няма да фалират всички, бре само тези, които са на ръба. Те и без забраната си фалират и ги затварят. :mrgreen:

В големите чалготеки ще си се пуши просто ще си плащат глобите.

Като ги гледам и глобите не са малки:

Дупе да им е яко на нарушителите на забраната за тютюнопушене в закритите и някои открити обществени места. Глобите са от 50 до 10 000 лева, обяви в парламента министърът на здравеопазването Десислава Атанасова.

Повече инфо тук: Глоби до 10 бона за пушачите нарушители

От: Re: От 1 юни няма да се пуши в заведения, нощни барове, работни места и офиси

Като ги гледам и глобите не са малки:

Като се предоставят аргументи с воден знак на проверяващите няма да видя ни един пушач в заведението. :wink:

Абе генста гледай сега къв произвол ще има на наши срещу вашите заведения, то как се пълни бюджета бе :D ако глобят 1к заведения по 10к глоба, ей ги де 100 милиона и някой др милион от пушачите - ще понапълнят малко бюджета :D ще се подобри дефицита в здравната каса

Абе ваз ви е кеф, дето не пушите ама я се поставете за малко от другата страна и тогава говорете!

Писнало им да им пушат, ами като ви е писнало ще си стоите в частите на заведенията дето са си за непушачи. Никой не ви е карал насила да дишате пушека на другите! Докато нас насила ни карат да правим нещо което не искаме.

И на мен ми е писнало да виждам пияни заляни и дрогирани по пътищата, ама нищо не казвам. Дайте забраним и алкохола и накрая и да дишаме да спрем щото на някой му пречело.

Това че ти се чупи главата в стената си е твой проблем, но става общ когато това се прехвърли и при другите - честно казано нито ще умрете ако пушете, нито нищо няма ви стане, дори всичко ще е по-добре за вас. Нали си говорим за толеранция, това че някой се е напил или дрогирал, да ви е шибал сприницовки във вените или вие трошил бутилки в главата.

Ето гледай сега ме разбреш има спортни луди глави бензив в кръвта дето с 200 ще карат в градксо, ако няма регулация на това а пълна анархия както вие искате всеки си прави шоуто то в този случай гробищата няма стигнат.

Споко поне помнете че имата солидарността от всички от белия свят минали през това нещо - в крайна сметка няма ви се навреди :)

Аз пуша доста. И спрях да ходя по заведения, където не се пуши. Сега ще спра да ходя съвсем. Гледам доста хора почнаха да се събират по къщите. Аз също вече предпочитам да ходя на гости или да организирам нещо. Щом са го решили така, яденето навън ще са закуски и пици на крак, а пиенето ще е само на кафета от машини. Явно одъртях и не ми пука толкова. Сори за младите :)

Аз пуша доста. И спрях да ходя по заведения, където не се пуши. Сега ще спра да ходя съвсем. Гледам доста хора почнаха да се събират по къщите. Аз също вече предпочитам да ходя на гости или да организирам нещо. Щом са го решили така, яденето навън ще са закуски и пици на крак, а пиенето ще е само на кафета от машини. Явно одъртях и не ми пука толкова. Сори за младите :)

Абсолютно същата работа е при мен. От есента - спирам кръчмите. Ще си пуша в нас.

Абсолютно същата работа е при мен. От есента - спирам кръчмите. Ще си пуша в нас.

В момента съм вкъщи, на балкона. Вали дъжд, пуша и пия бърбън. Дали ми се ходи някъде? Определено не :)

Аз пък съм си страстен пушач и за мен това не е нищо повече от дискриминация, и да ще фалират много заведения и ще понесе икономиката много загуби. И всичкото това ще е зареди пържолите, картофите и тиквите от герб.

Това, ако не е диктатура тана.

Айде стига сте се излагали ... никъде не се пуши вече, включително и в турция от няколко години ...
И какви загуби ще ще търпят или ще фалират заведения?? Защо пък ще фалират, че не ми е ясно ...

Да ма извинят колегите пушачи
Ама тва е най смисленото нещо което наще законодатели са измисляли от доста време насам.
Браво радвам се и подкрепям с две ръце !!!

Абе не те извинявам. Това е загуби парламентарно/ТиВи/наше време. Има къде по-важни неща. Ама някои хора са решили да си правят сеир с нацията. Да не мислиш, че сега ще наемат 10 хиляди проверяващи?
Сега просто ще има допълнителна тръпка при пушене.

Аз преди години, като пушех, пак ми беше неприятно да седя в одимени заведения. Това е умно нещо, което са направили. Да видим как ще се спазва. Но е гадно да влезеш с малко дете в сладкарница и да е цигарена смрад. Нищо няма да им стане на оборотите, ще си ги има. Даже, като пушат по-малко ще ядат и пият повече клиентите.

Абе не те извинявам. Това е загуби парламентарно/ТиВи/наше време. Има къде по-важни неща. Ама някои хора са решили да си правят сеир с нацията. Да не мислиш, че сега ще наемат 10 хиляди проверяващи?

Най-смисленото изказване в темата! :|
You must spread some Reputation around before giving it to тео again
Това бе преди половин час, когато започнах да пиша и ми спря тока. Сега е същото.

За coolice

В една тема по-рано измрънках, че не стигат броя репутации за даване. Тогава ги увеличи. Може би трябва да се увеличат и бройките давана репутация.

А и така или иначе до две години щем не щем трявбваше се приеме този закон спрямо ЕС директивите,
Ай д*еба тези евродирективи! Писна ми от малоумни директиви! Болшинството еврокомисари дрънкат по-несмислено от децата в детска градина. Един петокласник има по-разумно мислене от тях.

Сега просто ще има допълнителна тръпка при пушене.
Това да не ме извиниш си е твое лично право !
Закона е факт ! - жалкото е само едно че като всичко друго ще се намерят тарикати да го заобикалят а серещу 20 лв проверяващия ще си затваря очите.

Аз пък пожелавам на всички непушачи да бъдат живи, здрави и трудоспособни данъкоплатци. Да не ощетяват "безплатното здравеопазване" с лечения от разни раци, а само от затлъстяване, алкохолизъм, и наркомания.
Ай стига!

Re: От: От 1 юни няма да се пуши в заведения, нощни барове, работни места и офиси

Абе генста гледай сега къв произвол ще има на наши срещу вашите заведения, то как се пълни бюджета бе :D ако глобят 1к заведения по 10к глоба, ей ги де 100 милиона и някой др милион от пушачите - ще понапълнят малко бюджета :D ще се подобри дефицита в здравната каса

ако се осигуряваш на масксимума даваш 8 процента за здраве което е 160 лв.... на 2к заплата ако не пушиш това е всичко

ако пушиш една кутия цигари стува около 25 евро цента (по малко даже) останалото до 5 лв е ддс и акциз (които пълнят здрвната каса) или даваш 145 лв на месец от и цигарите за здраве... (освен ако не пушиш контрабанда) + 33.60 минимлана здравна осигуровка... излиза че един пушач дава повече от осигуряващите се на максимума....

На плажа няма ли да забранят цигарите? А в колите?
А в откритите заведения ще може ли да се пуши?

Голям зор да се науча да пуша и сега няма къде да пуша :)

Горе