От: Още ли защитавате Цоцко за подслушванията?
Проблемът е, че сте младежи още и сигурно тоя филм го гледате за първи път.
А на по-старите от нас вече им е писнал.
Тоя филм се повтаря последните 20 год непрекъсното и особено около избори. Има си сценарий, има си кръгове, които насочват нещата в определена посока (или биха искали).
БСП и ДПС са двете партии, които винаги остават чисти.
Виденов и БСП бяха 100 пъти по-виновни, ама накрая Костов обра парсата и сега БСП пак си има процентите, ама Костов духа супата. Колко лъжи се изприказваха по негов адрес и по адрес на министрите му. И колко митове има за него не е истина. А Виденов и БСП чисти излязоха.
Имаше един министър Александър Божков (той почина - лека му пръст).
http://bg.wikipedia.org/wiki/Александър_Божков
Бяха му лепнали прякор "Мистър 10%". Само че така и не се разбра къде са тези пари. Пак имаше такива анонимки - само че тогава нямаше Интернет, а се появяваха по вестниците. Анонимни бизнесмени коментират, че им искал по 10% от сделката за приватизация на нещо си. Обаче никой не го потвърди с името си. Всичко беше анонимно. А човекът така и не успя да покаже, че има пари. И по-умните и по-старите (като мен) вече се усещаме.
Така, че този филм съм го гледал още тогава. И преди това се въртеше 92-93 - ама тогава съм бил прекалено малък и не съм се интересувал от политика чак толкова.
После управлението на Царя беше най-доброто за България. Обаче с публикации в медиите и него го съсипаха - изкараха го най-голямото зло. Сега НДСВ и Царя ги няма.
Сега е наред просто следващата партия, която не е от кръга БСП - ДПС.
Някой анонимно твърдял нещо. Експерти се изказват, че ГЕРБ разорили страната. И хората вярват и не гласуват за тях. Или пък се намалява избирателната активност и така купуването на гласове излиза по-евтино.
А факт е, че по управлението на ГЕРБ и на бат Бойко се построй много повече отколкото се е строило през последните 70 години в България.
Метрото в София е факт от както ББ е кмет и после министър председател.
Дунав мост 2 - за който се говори и пише от и аз не знам кога - вече е факт. 500 километра граница с Румъния - за 50 год само 1 мост построен. В Белград сигурно са 3-5 моста над Дунав. А Будапеща са 5-7.
И накрая магистралите - толкова магистрали построени за мандата, колкото преди това има построени от как се знае какво е магистрала.
И после се почва - магистралите на стават за ядене, хората няма какво да ядат, хората са безработни, бизнеси фалират. 90% от тези неща не са верни. Но видни "експерти" ги говорят по ТВ-то и то става истина - както за Костов че бил продал България, както че Царя бил най-голямото зло. И още други такива неща.
А ако по тези инфраструктурни проекти не се работеше - тея хора какво щяха да правят?
И после що сме зле. Щото като тръгнем да се оправяме - и едни тъмни сили и сенки от миналото пускат димната завеса и накрая идват добре познатите БСП + ДПС и ни връщат 10 год. назад.
Така, че млади хора не се чудете що има дето подкрепят още ГЕРБ и бат Бойко или Кунева или Костов - просто тоя филм го гледаме вече 24 години и ни е омръзнал.