NovaPS
Well-Known Member
Кое още не мое да схванеш? Всичко е било демонтирано и преместено в казармите на 5-ти полк, щото 7-ми полк е преместен там.Преместени са едни лъвове, дето ако не знаеш от къде са не символизират нищо, реално самостоятелно не са носители на някаква памет, а просто украшение.
Взели са решение да се поставят само лъвовете, а плочите не, щото имало подобен паметник. Това дали е е решение на комунягите или на тогавашната управа на полка не е ясно. Плочите са се съхранявали в 5-ти полк, като при последното преместване, са преебани. Оцеляват само лъвовете, които отново са преместени и си седят до ден днешен пред сградата на Военно формирование 54060, което се води наследник на 7-ми полк.
Ето я съдбата на 5-ти полк, откъдето се губи следата на плочите.
На 77, щом е решил да рискува живота на жена си и децата си, колко да му е било добре? Ако иска да се отрази в България, кога според теб трябва да излее душата си, преди или след 89г.? 1993г. е и решението на ОС за демонтажа, тва може и тва да е една от причините не случайно в писмото е споменат и настоящият кмет тогава. Дори виждаме, че писмото е публикувано чак 2004г. та сигурно за тва не е бързал...
Пускам сълза за жена му и невръстните му деца. Които би трябвало да са на по минимум 30+ години съдейки по неговата възраст.
Не знам какво виждаш, ама писмото е публикувано 10-тина дена след решението на ОС през 1993г. за демонтажа на паметника и демонтажа и разпродаването на мавзолея. Тамън да настрои общественото мнение, каква случайност от бай Любо.