От: Пари от паркирани домейни
Ето малко за моя опит...
Имам около 300 паркирани домейна в GoDaddy... вече около 6-7 месеца.
Ако не работите да изкарат пари (като при всеки бизнес) няма как да изкарате пари. И то тук си иска бая труд.
Аз положих труд само за 1 домейн за експеримент и така си заслужава.
Какъв е труда - малко е "черна шапка", така че решавате си дали да го ползвате:
Против правилата е да насочвате трафик. Но type-in-traffic е ок. За целта трябва да промотирате домейна без да давате кликаем линк. И какъв по-добър начин от домейна имбеднат във видео в Yotube.
Бизнеса вече опира до това какви видеа ще направите, колко трафик ще имате и т.н.
Моя експериментален домейн направи $20 за 6 месеца, което не е лошо ROI. При това говоря само за едно качено видео (duplicate content взет от Youtube), което има за 4 месеца над 2500 views.
Сами си преценявате дали си заслужава труда. Според мен си заслужава, но не го правя, защото имам доста по-високи цели.
В експеримента се ограничих до само това видео, защото не знам при по-голям трафик дали GoDaddy няма да се усъмнят нещо и да ме баннат. Засега за 4 месеца откакто съм пуснал видеото нямам проблем.
Но пак да кажа - ако не положите труд забравете да спечелите от паркирване, освен, ако домейна не ви е pizza.com или autoinsurance.com
Всъщност, ако не знаете историята на най-успешния домейнър ще я споделя с 2 думи - пуснал е рушвет в оманското управление да пренасочват всеки трафик от липсващ .om домейн към съответния .com (който е негово притежание). От кво печели ли? От милионите пропуски на 'c'-то в .com при бързо писане от хората. Така е направил милиони. Схемата му и досега е активна. Май се бори да направи същата схема с .co (колумбия), ама нали се сещате, че там рушвета трябва да е бая голям.