coolice
Owner
Re: От: Re: Пет години в България, ако учим държавна поръчка (защо пък не)?
Просто ти обеснявам как седят нещата защото съм доста знаещ по мое време (леле как звучи все едно съм супер остарял) май история се учеше до 10 клас и в повечето училища се свършваше в 11ти
в тази ли прослувута история пише че
защо ако е така върху този текст трябва да се направи едно журналистическо разследване кои е допуснал това... защото този текст си е чиста промивка на масовите ученици някои иска да ги превърне в плебес, която я е страх от държавата , а не в свободни демократично мислещи граждани на ЕС
сигурен съм че в частните училища където за по 2-3000+ на срок учат децата на богатите в бг не се ползва точно този учебник
Щото не ме кефи да ти обяснявам, това е толкова остарял метод да се правиш на многознаещ.
Разбрахме те, че не си чел История за 11 клас, следва да ти задам същия въпрос, ама то пък няма смисъл.
Просто ти обеснявам как седят нещата защото съм доста знаещ по мое време (леле как звучи все едно съм супер остарял) май история се учеше до 10 клас и в повечето училища се свършваше в 11ти
в тази ли прослувута история пише че
Държавата по своята структура не е демократично звено - институция. Тя е в противовес с демократичните догми, които са широко популярни, но и без същестуването на такъв "орган", сред населението на даден регион, ще цари хаус.
Защо държавата не е винаги "демократично звено"?
Възможността да се добавят и премахват различни точки, алинеи и параграфи от различни закони, противопоставящи се на смисъла на демокрацията, е неизбежно.
Държавата е мозъкът на една общност, който подава сигнали към тялото (самото население). Представете си да няма кой да контролира тялото... ?!
Следователно, демокрацията е демокрация, докато не се намеси държавата. Това е като да натрупаме знания на мозъка.
защо ако е така върху този текст трябва да се направи едно журналистическо разследване кои е допуснал това... защото този текст си е чиста промивка на масовите ученици някои иска да ги превърне в плебес, която я е страх от държавата , а не в свободни демократично мислещи граждани на ЕС
сигурен съм че в частните училища където за по 2-3000+ на срок учат децата на богатите в бг не се ползва точно този учебник