Не знам кой колко е активен тук, не знам и дали някой обръща внимание на това, което се пише. НО... Ще напиша няколко съвети, които ще са много полезни на начинаещите. Аз бих ги нарекъл стъпките към успеха!
1. Използвайте хаштагове. Но не такива с качени 50 милиона поста... Препоръчвам няколко с качени 100К поста, и нагоре. До 5 милиона примерно качени поста. Ще има нова explore страница, и се казва, че хаштаговете ще са много полезни. Може да ги поставяте в описанието с точици, или просто в коментарите. Аз лично бих поставял в описанието, защото там няма как някой да ви репортне коментара с хаштагове. Бих препоръчал да ползвате около 15-20 хаштага, като променяте по 1-2-3 хаштага да не са еднакви всеки път.
2. Бъдете постоянни. Качвайте по 3-4+ поста на ден. Всяка ниша е различна, може и да качвате и по 2 поста, но да са качествени и да събират по-много последователи.
3. Аз лично не тегля снимката, а правя screenshot.
4. Бъдете приятел с всички потребители в соц. мрежа.
Замислете се защо! Защото, когато сте приятел с всички те ще са активни с харесването и коментирането под вашите постове.
5. Когато качвате дадена снимка или клип, caption-a нека бъде такъв, който да задава въпрос към вашите последователи. Колкото повече коментари, толкова по-добре.
6. Отговаряйте на коментарите на последователите си на вашите постове. Освен, че контактувате с тях носи допълнително коментари самия пост. Ако те са написали 20 коментара, и вие отговорите на тези 20 коментара ще имате общо 40 коментара. Както казах - колкото повече, толкова по-добре.
7. Когато качите даден пост може да направите една снимка и да я качите в сторите с надпис - Били ли сте в .... ( цялото видео, снимка е в страницата ни ).
8. Прочетете си правилата на Instagram. Какво не трябва да качвате.. За да избегнете наказания. Защото накажат ли ви ( shadowban-ат ) ли ви е много зле. Обяснявал съм в предишните страници за това.
9. Thumbnail-a е много важен! Ако той е зле, а видеото ви да е добро няма да има много гледания, а от там харесвания и нови последователи.
Съжалявам, че не мога да помогна на хората, които позлват ботове. Не се занимавам с ботове, и няма много неща, които бих казал за това как да работите с тях, настройки etc.
Надявам се съм бил полезен на хората, които се сблъскват със соц. мрежа. За да стигна до всичките тези отговори четох от много места, експериментирах, провалях се и се научих от грешките си.