Е, от доста дълго време се каня да споделя мнение и опит (няколко седмици
). Да започнем с това, че прочетох всеки един пост в тази тема. Някои неща се изясниха, но други не. Все пак съм нов в развитието на инстаграм акаунт и няма как да разбера всичко. Направих нов акаунт (
https://www.instagram.com/go_for_fitt/ )и пробвах някои споделени от вас идеи (контента е свързан с фитнес индустрията - тренировъчни програмки, фитнес модели, хранене и подобни). За месец 160 последователи като последните 60 са от последната седмица, след като повиших активността с лайкове и коментари. Изтеглих си Gramblr. След публикуване се съгласявам поста ми да се показва до достигане на определен брой лайкове и така снимките достигат около 120 лайка. Имаше една, която в началото достигна малко над 250. Като за начало, мисля, че тази е достатъчна. По-напред може да се сдобия и с други. Промяната на частен от публичен и обратно в началото не видях голяма разлика... В момента съм на частен. По мои виждания най-лесно се трупат органични последователи и лайкове чрез АКТИВНОСТ, т.е. коментиране, лайкване и т.н. (говоря без програмки). Редовното публикуване на снимки и видеа, свързани с контента са ясни и тях не ги отбелязвам. Пробвах метода follow-unfollow. Върши работа, но според някои по напреднали активни потребители в тази тема е напълно безсмислено и акаунта ти влиза автоматично в черната листа на инстаграм (поправете ме, ако греша). Забелязах, че доста потребители използват този метод. Мога ли да се надявам за "успешно" развитие или трябва да започна "на чисто"?
Първоначалната ми идея беше да го развия, но след това реших, че след като го развия, би било добре да се възползвам от възможността да изтрия всеки пост и да започна да го доразвивам с мои снимки. Естествено свързани с фитнеса.
Целта е да достигна до реклама на определени фитнес брандове, а също така и моя стока. Може би чрез сайт, не знам...
Какво ви е мнението за така нареченото "напомпване" на акаунти (последователи, лайкове, коментари), че не го разбрах много-много. Има или няма полза от него?
Някои даже вече ми предложиха shoutout.
Също така не ми стана ясно за тия DM групи. Как да се присъединя?
Поздрави