Полезен или вреден за България е плоския данък от десет процента?

От: Полезен или вреден за България е плоския данък от десет процента?

:D ти съвсем оплете тематиките. Откъде тръгна - до къде стигна.
имал 1500 училища :lol: на теория може да имаш отличен, но на практика нещата не стоят така. затова ти казах, че икономиката е псевдонакука. Предлагаш нещо, без да знаеш какви ще са последствията :drama:

От: От: Полезен или вреден за България е плоския данък от десет процента?

По принцип е така, трябва да се приоритизират нещата. Но на практика е трудно...
Затова се получава от всичко по-малко, за да няма съвсем ощетени.

Кого ощетява липсата на палми? Фирмите, които ги поддържат (срещу скромните няколко милиона лева)? Няма да си купят нови джипове, ако няма палми?

Обясни това на дечицата, които умират от заболявания, които с тези милиони могат да се излекуват. Или на децата, които учат в училище, където учителите са едни сърдити баби и дядовци, страдащи от старчески психични заболявания.

:D ти съвсем оплете тематиките. Откъде тръгна - до къде стигна.
имал 1500 училища :lol: на теория може да имаш отличен, но на практика нещата не стоят така. затова ти казах, че икономиката е псевдонакука. Предлагаш нещо, без да знаеш какви ще са последствията :drama:

В тази тема само потвърждаваш липсата на аргументация - 1500 училища сме имали в БГ преди 1878 - това е доказателство за липсата на състоятелност на аргумента ти за липсата на култура в БГ.
Отново ти казах аз съм Австрийски икономист - това е единствената икономическа мисъл от всички по света и у нас, която доказва бизнес цикъла и стъпва на валиден аргумент нещо, което другите не могат докажат. Прост пример Кейнс е казал икономиката се сговнясвала от animal spirits! А точно на това стъпва модерната държавна политика! Също така Австрийските икономисти са тези, които писаха и говореха ясно и точно за кризите които идваха на пук на мейнстрийма и до сега всички австрийски икономисти и школата като цяло не може да се докаже, че греши - така, че на този етап го приеми като емпирично доказана школа - мейнстрийм икономика е псевдо да!

Ето ти пример за колко е "псведо":
[video=youtube;Z0YTY5TWtmU]https://www.youtube.com/watch?v=Z0YTY5TWtmU[/video]
Аз не предлагам нищо, аз казвам нещо, което е емпирично доказано - през робството е нямала БГ държава, но е имало общество. А аругмента ти данък има има, но този данък е бил срещу народа ти! Ако до сега не можеш осмислиш нещата, то по-добре е да спреш.

Аз разполагам с обективни и емпирични факти, ти разполагаш само с глупости - върни се почети малко образовай се по темата и после пак ела.

Ще кажеш ли за Гошо
или ще го цъкаш като малка пикла(като държание)?

@Вискярски, специално за теб:
http://clubz.bg/27811-kletzakon

Почва ли да ти сече пипето, що примерно някой отиват в УК - щото там цената е по-ниска(алтернативната цена), както и други идват в БГ по същата логика - различни бизнеси и индустрии имат различна цена.
С тази простотия, още по тежко ще стане БГ бизнес средата - не случайно ми е по лесно да си регистрирам офшорка в Кипър и да платя 5% данък дивидент и да няма никакви регулации - това пак зависи и от бизнеса ти и индустрията.

Ще кажеш ли за 500 кила домати на всеки тон или да приемам мълчанието ти за съгласие?

Моля те спри да четеш некви икономисти

Да четеш икономисти/финансисти е загубена работа.
Това, дето учих на времето, се оказа, че не върши работа. Като гледам какво четете сега, и какъв е реалният живот, пак същата работа. Един икономист ще ти донесе вода от девет дерета, за да те убеди колко е правилна теорията му. Само дето статистиката е безстрастна и не се впечатлява от теории.

70% от завършилите средно образовение смятат да напуснат България. Останалите явно имат намерение да се изнесат в офшорки.
Което не е панацея - със закон спокойно могат да се отрежат офшорките. Точно както в момента се канят да отрежат свободното откриване на нови аптеки!
Комунизма си е в действие - я преброй колко дейности са в разрешителен режим. Пардон, в забранителен. Или регулационен.

Нищо не каза за статистиката - държавите с ниски данъци са на опашката по просперитет.
Нищо не казваш и за втория компонент на данъците. Единственото, което казваш, че е идеално данъците да клонят към нула.

Самооблагането също е данък.
Но, ето как протичат повечето дискусии във форума:
Баба сяда в междуградски автобус и моли шофьора:
- Синко, нали ще ми кажеш, когато стигнем Сусурлево?
- Добре, бабе.
Пътуват час, пътуват два, шофьорът забравил за молбата на бабата и отдавна подминал Сусурлево.
- Синко, скоро ли ще стигнем до Сусурлево? - пита по едно време бабата.
- Скоро, бабе, скоро... - сепва се шофьорът, обръща автобуса и с мръсна газ се връща до Сусурлево.
- Ето го Сусурлево, бабке. Можеш да слизаш!
- Ама аз не слизам в Сусурлево, бе! Щерката ми даде некакви хапчета и каза, като стигнем в Сусурлево да пия едно от тях.

Да много са на опашката Сингапур, Хонг Конг, Монако, да не говорим офшорките, че и те душа берат - чакаме да емигрират от белите плажове с кристална вода и никви данъци - гладуват като сирийците.

Ще кажеш ли за 500 кила или да не те питам вече?

Последно редактирано:

Не ми пробутвай протекторати. По-горе съм дал реални и нормални държави.
Според теб, най-доброто общество е комунизма: данъците са нула, а всеки си взема каквото му харесва.
Не ти трябва офшорка, а Северна Корея.

На времето ми бе интересно да те чета, а сега ми е досадно. Държиш си твоята теза и всичко друго пренебрегваш.
Питах те за семейството: Дали единия е правилно и приемливо да си харчи сам парите, без да се интересува и съобразява с другите членове. Все едно не съм го писал.

Вискярски, смятай какъв си двуличник обаче, 5 пъти те питах за 500 кила домати данък, не отговори - не знам къде си ме питал за семейството и веднага ме напада.
Всяко семейство е различно и всяко семейство или мъжът или жената или двамата или децата взимат участие - не знам, кое е правилно и грешно. Знам, че не трябва да кажем на всички семейства в БГ примерно правим каквото прави мъжът. Макар, че както виждаме по рекламите - жените изземват ролята на главата.

Твоят аргумент, е че щом ти не можеш да мислиш отвъд поставена си граница за държавата - та щом някой се опитва да мисли отвъд и ти показва защо емпирични са нещата такава, та го приемаш че не спазва мнението! И за капак аз съм бил за комунизма - ти нормален ли си или тази година слаба реколта имаш и се опитваш да си намериш отдушник?

Явно вече почваш да не мислиш та ще ти помогна - една държава за да си изпълнява базовата роля на пазител на ред и правотата, трябва да изземва от обществото Х, но за жалост изземва насила. В момента държавите нямат нищо общо с първичната си функция и със силови мерки взимат десетки пъти Х.
В момента ти си типичен пример на пролетерята дайте да вземем много повече данъци от тези, които могат и да преразпределяме на тези, които ги мързи.
5 пъти те питах за 500 кила домати на всеки тон да ти вземат - мълчиш да не казвам като каквото, но точиш зъби как взимат по 50% на вън.

Казвам ти спри да четеш некви икономисти и си седни на дългият мускул и почни да учиш икономика защото ще разбереш - че колкото повече изземва една държава толкова по беден е народа и е слаба икономиката - виж например какво става с Венецуела или пък Швеция до 2 десетилетия ще е от 3-тият свят с тези темпове.

Явно не ти сече пипето в този час, щом вадиш аргумент протекторат - какъв протекторат като са независими държави в пъти по-богати от бленуваният ти УК!?! Наясно ли си с историята примерно на Сингапур? Виждам икономиката на ниво любител подвластен на популизма си, но поне историята е черно на бяла!

Виждам, че се палиш като не ти отговорят на въпроса като 1-во класник, та да те питам за 6 път - склонен ли си да дадеш 500 кила на всеки тон от доматите ти и да не получаваш нищо?
Въпроса е прост отговори с ДА или НЕ!

ПП. Не искам се карам с теб щото те уважава, но последният пост ти пост, просто нямаше как да не го подмина.

Последно редактирано:

Имам друг въпрос как българите не сме останали в историята като сме били 5 века без държава? Как сме имали общество без държава? Как е ставало всичко?

Това са неикономически въпроси, така че чакам обективен отговор!

Искам да чуя мнението ти и да е обективно аргументирано - защото приемам чуждото мнение стига да е подковано с нещо!

Имам друг въпрос как българите не сме останали в историята като сме били 5 века без държава? Как сме имали общество без държава? Как е ставало всичко?

Това са неикономически въпроси, така че чакам обективен отговор!

Искам да чуя мнението ти и да е обективно аргументирано - защото приемам чуждото мнение стига да е подковано с нещо!

Еднакви интереси пичч, нещо като рокерски клуб, кома развираш,,, да живей свободата майнинг

Еднакви интереси пичч, нещо като рокерски клуб, кома развираш,,, да живей свободата майнинг

Бластерче, за някой хора всичко е държавата - да ги регулира и контролира!

Е трева да има статистика, затуй са броят зайците наесен
Броят на главите добитък са важни за процентите на една държава
Язе даже несъм процент, а промил,,, но тва е друг въпрос за пийни, ае чивръс

Е трева да има статистика, затуй са броят зайците наесен
Броят на главите добитък са важни за процентите на една държава
Язе даже несъм процент, а промил,,, но тва е друг въпрос за пийни, ае чивръс

Точно пък за тази стъкмисти дай да не говорим :)

Всяка що годе силна маркетингова компания може да изготвя статистика - то не случайно винаги се казва спрямо официалните данни и неофициалните и винаги 2-рите са близки. Примерно пред 96-та даваха ХХ% на месец увеличение на цените пък лева се срутваше с ХХХ% цените се вдига всеки ден по няколко пъти ...

Язе Вискяра го знам чей комунис ниса притеснявай
Шото е голем доматопрозводител сака да плаща повече персенти, ама като са отчисли и на майката партия и пак остава прошляк, пардон пролетарий

Държиш си твоята теза и всичко друго пренебрегваш.
Питах те за семейството: Дали единия е правилно и приемливо да си харчи сам парите, без да се интересува и съобразява с другите членове. Все едно не съм го писал.

Това е известен похват за пропаганда на колективизма - ползван е от всички фракции колективисти - комунисти, фашисти и т.н. - разглеждат обществото като едно голямо семейство. Да, ама не. Обществото не е семейство.

10% е пълна глупост, понеже реално не са 10% а над 50% с ДДС-то, осигуровките, дивидент, корпоративен данък, прочие още данъци
В Америка, ако си средна класа даваш 30% и никои не го ебе за теб повече. Държавата доволна, ти си доволен, банките са доволни. Всичко е 6!

10% е пълна глупост, понеже реално не са 10% а над 50% с ДДС-то, осигуровките, дивидент, корпоративен данък, прочие още данъци
В Америка, ако си средна класа даваш 30% и никои не го ебе за теб повече. Държавата доволна, ти си доволен, банките са доволни. Всичко е 6!

Мале кви глупости

Мале кви глупости
Защо точно са глупости ако не е тайна?
ДДС - 20%
Корпоративен - 10%
Дивидент - 5%
Банкови такси - минимум 0.7 (най - често 1 лев на платежно)
Счетивидно обслужване - 100-200 лева
Осигуровки - поне 130-140 лева (процентно със сигурност минават 20%)

В Америка преди 2 месеца един приятел си плати за комисионните от интернет, понеже беше под 18 банката ореди всичко, 30% данък на държавата и може сега да си ги прави квото иска парите.

Малко статистика за това какъв % данъци плащат хората в големите градове по света :)

София също е там ;)

screen%20shot%202015-09-22%20at%2010.17.37%20am.png

screen%20shot%202015-09-22%20at%2010.43.24%20am.png

screen%20shot%202015-09-22%20at%2010.44.17%20am.png

Вискярски, нали ме пита що отиват в УК бях ти казал цената на бюрокрацията и администрацията. Ето интервю с един мой познат:
http://www.investor.bg/imenata-na-b...iznesyt-se-startirashe-mnogo-po-byrzo-202842/

Горе