blackout8
Well-Known Member
От: Полезен или вреден за България е плоския данък от десет процента?
Не отговори така, че не знам кво се въртиш сучиш, че не искаш да отговориш:
Съгласен ли си да ти взимат на всеки 1т домати 500 кила?
Явно имаш малко познати - аз имам познати с фирми в офшорките. Мога ти дам десетки примери за огромни корпорации в офшорките - фирмите не плащат почти нищо - всичко се плаща от населението.
В УК 5 пъти по-малко пари влизат от корп. данък спрямо само ДоД.
Защо не идват ли?
Прекалено просто е бюрокрация, тежка административна норма, липса на ефективна съдебна система да продължавам ли? Все неща, които излизат по евтини на запад, тук е по скъпа цената - за агрото ти!
Също така в Пловдив се създават нови компании със стотици работни места, които явно тази цена им излиза по евтино от колкото в УК или от там където са!
Вискярски, в икономиката има едно нещо като алтернативна цена и скрити разходи! Всяка индустрия си е различна, така че не ги меши!
Но да вдигнеш данъците, ще прогниш и тези, които мислят, че тук е изгодно и идват.
Виж прихдоите от ДоД през 2006 като процент БВП и виж сега после ми говори няма ли разлика и то в правилната посока!
Пак ми отговори склонен ли си да дадеш 500 кила - не вдявам какъв е този доброволен комунизъм!
Мислех, че е ясно от написаното - да.
Айде сега ми отговерете на въпросите по-горе. А не само да пишете, че е загубена работа да има високи данъци за богатите.
И още един пример - щото явно само с примери можете да боравите, а не с принципи, и въпрос:
Мой познат се премести в Англия. Предпочита да му взимат 45% данък печалба там, пред 10% в България. Имам и подобен познат в Германия. И още много българи са така, дето не ги познавам.
Кажи ми морално ли е човек който е жертвал от други много да му се взимат десетки пъти повече?
В самолета на връщане над 90% бяха българи. Дори да са патриоти англичаните, и да летят само с английски самолети, нито съм чел, нито чул, да се натискат да идват у нас и да плащат ниски данъци.
Не броя свръх големите фирми, които търсят глобално присъствие. Пък и Шел, Метро и подобни не са си преместили седалищата в София или Варна, нали?
Защо, като е толкова добър пропорционалния данък, при това нисък у нас, няма англичанин, открил строителна фирма? Или да построи оранжерия и да произвежда домати - климата ни е много по-удачен от английския, работната ръка е много по-ефтина. Или да е отворил хотел, фабрика...?
Кой - в България, има полза от пропорционалния данък?
Не отговори така, че не знам кво се въртиш сучиш, че не искаш да отговориш:
Съгласен ли си да ти взимат на всеки 1т домати 500 кила?
Явно имаш малко познати - аз имам познати с фирми в офшорките. Мога ти дам десетки примери за огромни корпорации в офшорките - фирмите не плащат почти нищо - всичко се плаща от населението.
В УК 5 пъти по-малко пари влизат от корп. данък спрямо само ДоД.
Защо не идват ли?
Прекалено просто е бюрокрация, тежка административна норма, липса на ефективна съдебна система да продължавам ли? Все неща, които излизат по евтини на запад, тук е по скъпа цената - за агрото ти!
Също така в Пловдив се създават нови компании със стотици работни места, които явно тази цена им излиза по евтино от колкото в УК или от там където са!
Вискярски, в икономиката има едно нещо като алтернативна цена и скрити разходи! Всяка индустрия си е различна, така че не ги меши!
Но да вдигнеш данъците, ще прогниш и тези, които мислят, че тук е изгодно и идват.
Виж прихдоите от ДоД през 2006 като процент БВП и виж сега после ми говори няма ли разлика и то в правилната посока!
Пак ми отговори склонен ли си да дадеш 500 кила - не вдявам какъв е този доброволен комунизъм!
Последно редактирано: