Политическите проблеми на ЕС и България като член на съюза

Дай информация, черно на бяло. На посочения лист тя почва с някакви платове, явно храната е била на предишния.
по време на соца никой не разчиташе само на заплатата си.... това забравяш! Ма всъщност няма как да го знаеш защото си роден след 90 година. Как смяташ със заплата 180 лева да подържаш битовите сметки, да храниш семейство , да събираш пари за море и планина лятото и да отделиш и за лятна вила.... я смятай

по време на соца никой не разчиташе само на заплатата си.... това забравяш! Ма всъщност няма как да го знаеш защото си роден след 90 година. Как смяташ със заплата 180 лева да подържаш битовите сметки, да храниш семейство , да събираш пари за море и планина лятото и да отделиш и за лятна вила.... я смятай
Т.е. признаваш, че при любимия ти строй, в обществото се е възпитавала жизненоважната нужда всеки да краде и мами, за да оцелее? Който е успявал е живеел "нормално", който не е мизерствал?

Т.е. признаваш, че при любимия ти строй, в обществото се е възпитавала жизненоважната нужда всеки да краде и мами, за да оцелее? Който е успявал е живеел "нормално", който не е мизерствал?
сега се краде повече от тогава, но тогава се крадеше от държавата и на никой не му пукаше защото държавата е богата. Смятай колко богата дуържава сме щом от 90 година досега се краде безобразно и има още много за крадене. Всъщност кръговрата на живота е такъв - кой как оцелее в джунглата

сега се краде повече от тогава, но тогава се крадеше от държавата и на никой не му пукаше защото държавата е богата. Смятай колко богата дуържава сме щом от 90 година досега се краде безобразно и има още много за крадене. Всъщност кръговрата на живота е такъв - кой как оцелее в джунглата
Изключително описателно за начина ти на "мислене". Благодаря!

Изключително описателно за начина ти на "мислене". Благодаря!
аз съм изключително щастлив , че нямам твоето селташко мислене

Фантазираш, не съм я пропуснал, щото говорихме за надграждане, дадох ти частта с надграждането. Даже робовладелска сграда за млади кадри са открили, да може по бързо да съсипят създаденото с кръв и пот. За щастие не са успели, за да може да да достигне така желаната демократична приватизация и да дарим света със 100% бездефектна поточна линия и хиляди работни места. Примерно.
Насилствената национализация на готова база с ноу хау, машини и работници не е надграждане, а кражба. Наливане на държавна пара без риск с готов държавен план, къде, колко и за колко ще продадеш продукцията не е надграждане, а залъгване докато има планова икономика, (после някой друг плаща сметката) за тва са и тия дългчета след това, щото си неконкурентно способен. Отгоре на всичко имаш и некачествена стока, щото имаше един лаф от соца "ние се правим че работим, те се правят че ни плащат".

Аз вече ги сравних цените през 1970 и 2021 ще gpt до тогава имаше информация.
И за 1970 не знаеше минималната заплата.
Сравнявам минималните

Нещо не направи паралел, че на тоя горе майка му е носела на вечер в къщи 2.5 средномесечни заплати, ВСЯКА ВЕЧЕР ОТ БАКШИШИ.

А за този период можеш да видиш колко е била средномесечната заплата...., за 1970 - 123 лева.

Цени от СОЦИАЛИСТИЧЕСКА ТАБЛИЦА, не фалшифицирана от сорос -

-%D1%86%D0%B5%D0%BD%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D0%B4%D1%80%D0%B5%D0%B1%D0%BD%D0%BE-%D0%BD%D0%B0-%D0%BD%D1%8F%D0%BA%D0%BE%D0%B8-%D0%BD%D0%B5%D1%85%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%BD%D0%B8-%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%BA%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-bira60-77g.-e1439913032597.jpg

Дамски чорапи през 70та - 2 лева
Прахосмукачка "чайка" - 50 лева (Т.е. ако приемем, че сега средната заплата в БГ в нето е 1400 лева, прахосмукачка трябва да струва около 600 лева, а не знам кой си купува такива прахосмукачки)
Мъжки обувки с гьон - 15,40 - тук цената е същата като сега, "ама тогава били по-качествени"
Мъжки часовник "Ракета" - 27 лева
Интересно е, че тук хладилникът е поевтинял на 150 лева?!?
Не схващаш май. Прахосмукачка 50 лв, хладилник 150 но нашите две прахосмукачки и 3 хладилника закупени между 75та от баща ми и 86та тези ги помня вече когато ги купиха още работят. Та колко прахосмукачки и хладилници са необходими на едно семейство при живот на техниката тогава средно 20 години?

• Like
Реакции: Vbb
За крадене чак толкова не е било. Почти всяко семейство имаше две села, вила в лозята и допълнителни зеленчукови градини около градовете. Така си помагаха. Никога не е имало липса на храна. Реално пари бяха нужни за облекло, някаква техника, мебели всичко с сериозен технически живот. Колело Балкан например моето още е в топ форма. Сега на сина ми съм купил 3 за 10 години на обща цена 3-4 бона и са леш след година употреба. Не смятам 2те детски колела дето се разпаднаха след месец. Бъркаш времето, манталитета, морала на хората. Не е било мляко и мед от чешмите но тогава имаше истинска държава и хората се гордееха с нея. И не жаля за младостта на 46 години съм и нямам грижи.

• Love
Реакции: Vbb
За крадене чак толкова не е било. Почти всяко семейство имаше две села, вила в лозята и допълнителни зеленчукови градини около градовете. Така си помагаха. Никога не е имало липса на храна. Реално пари бяха нужни за облекло, някаква техника, мебели всичко с сериозен технически живот. Колело Балкан например моето още е в топ форма. Сега на сина ми съм купил 3 за 10 години на обща цена 3-4 бона и са леш след година употреба. Не смятам 2те детски колела дето се разпаднаха след месец. Бъркаш времето, манталитета, морала на хората. Не е било мляко и мед от чешмите но тогава имаше истинска държава и хората се гордееха с нея. И не жаля за младостта на 46 години съм и нямам грижи.
само който не е живял в онова златно време той не може да го оцени като въпросния радо който е роден след 90 година :)

Бухайте са в киреча, че скоро ще се разпадне o_O

• Haha
Реакции: Sky
Бухайте са в киреча, че скоро ще се разпадне o_O

Дано да има

Аз пък имах мотор Балкан и всяка седмица го оправях, мога да ти сменя сегменти и да направя центровка със затворени очи. Не случайно му викаха 1 ден караш 3 дена правиш. За Москвичите и Жигулите да не говорим, всяка неделя се лежеше под тях да се оправя нещо. Като ходиш към морето спираш по 10 пъти, че да не хвърли водата, на джама задължително отвертка, щото се преебава и пада, зимата паленето е недей да казваш на никой, заливаш с топла вода акумулатора и помпиш газта, като откачен докато подкачи, подгрее и запали.

Телевизорите се оправяха с удар по кутията за да спре да прескача или да се върнат цветовете, че да можеш да гледаш 2 канала. Да имаш футболна/баскетболна топка беше супер лукс, а вместо колички буташ счупени плочки. На море се ходеше с целия зарзават от село, буркани, шишета, домати, крастависи и квото друго има, отиваш с картата от завода в пробитото бунгало, там делиш обща баня с още 10 човека, а вечерта пиеш пред бунгалото щото нема пари за ресторант. Има и още доста неща за които не се сещам в момента ама човек като е бил млад, помни само хубавото.

Последно редактирано:
Аз пък имах мотор Балкан и всяка седмица го оправях, мога да ти сменя сегменти и да направя центровка със затворени очи. Не случайно му викаха 1 ден караш 3 дена правиш. За Москвичите и Жигулите да не говорим, всяка неделя се лежеше под тях да се оправя нещо. Като ходиш към морето спираш по 10 пъти, че да не хвърли водата, на джама задължително отвертка, щото се преебава и пада, зимата паленето нема да го споменавам, заливаш с топла вода акумулатора и помпиш газта, като откачен докато подкачи, подгрее и запали.

Телевизорите се оправяха с удар по кутията за да спре да прескача или да се върнат цветовете, че да можеш да гледаш 2 канала. Да имаш футболна/баскетболна топка беше супер лукс, а вместо колички буташ счупени плочки. На море се ходеше с целия зарзават от село, буркани, шишета, домати, крастависи и квото друго има, отиваш с картата от завода в пробитото бунгало, там делиш обща баня с още 10 човека, а вечерта пиеш пред бунгалото щото нема пари за ресторант. Има и още доста неща за които не се сещам в момента ама човек като е бил млад, помни само хубавото.
Ти ще излезеш по-дърт и от мене, бе. :D

предния ми пост с видеото незнам защо не излиза , но това е ужасно , а клипа е точно за това как сириеца убива

Най-малко седем души, сред които шест малки деца, са били ранени днес сутринта в парк във френския град Анси от мъж, въоръжен с нож, арестуван впоследствие от полицията, съобщи Франс прес, като се позовова на полицейски източници.

Мъжът нападнал деца на около тригодишна възраст към 10 ч. сутринта в парк близо до езерото Анси.

Три от жертвите са с опасност за живота, допълва източник, близък до случая.

Нападателят е казал, че е сирийски гражданин, търсещ убежище. Той няма полицейско досие, съобщи източник от силите на реда, предаде БТА.

"Няколко души, включително деца, бяха ранени от лице, въоръжено с нож, на площад в Анси. Нападателят беше арестуван благодарение на изключително бързата намеса на полицията", съобщи в Туитър френският вътрешен министър Жералд Дарманен.

След нападението депутатите и членовете на правителството запазиха минута мълчание в Националното събрание. Председателката на парламента призова за минута мълчание за пострадалите при нападението и за семействата им.

Премиерката Елизабет Борн ще посети мястото на инцидента.

Лъжи, лъжи, лъжи...

Ти прочетохте ли цялата статия и замислихте ли се защо едни компоненти в ценообразуването скачат толкова много, за да печели някой по веригата, а други падат? Ето Ви точния цитат от статията, въпреки че явно според теб не е важно кой ще прибира печалбата, това не е от значение за крайния потребител. Все пак, ако се интересуваш какво точно пише в статията: "Наред това обаче ще бъдат намалени другите компоненти, които влизат в крайната цена на тока за бита. Освен самата цена на тока домакинствата плащат цена за пренос и достъп до електропреносната мрежа, цена за пренос през електроразпределителна мрежа на ниско напрежение и цена за достъп до електроразпределителна мрежа. Почти всички от тези цени ще бъдат намалени. В резултат крайната цена на тока за домакинствата, абонати на “Еврохолд Продажби”, да нарасне с 3,44%, предлага КЕВР. За абонатите на “Енерго-Про Продажби” поскъпването ще бъде с 4,24%, а за “ЕВН България Електроснабдяване” – 3,41%.
Но ти четеш само заглавия! Аз ти копирам цяла статия в която ти е обяснено как се стига то тези проценти!

Насилствената национализация на готова база с ноу хау, машини и работници не е надграждане, а кражба. Наливане на държавна пара без риск с готов държавен план, къде, колко и за колко ще продадеш продукцията не е надграждане, а залъгване докато има планова икономика, (после някой друг плаща сметката) за тва са и тия дългчета след това, щото си неконкурентно способен. Отгоре на всичко имаш и некачествена стока, щото имаше един лаф от соца "ние се правим че работим, те се правят че ни плащат".

Баси гадовете, за 45г. изяли воловете и заебали положението, чак Спаркито още не мои са опрай.

Понеже сме на темата...

Една интересна кникжа за финансовото положение на България след освобождението, пардон, след изгонването на османците от лошите руснаци.

Кратко резюме.. кредити и шибане отзад.

Disciplining the 'black sheep of the. Balkans': financial supervision and sovereignty in Bulgaria

Има я и фрее.

Горе