От: Помощ при избора на Wi-Fi IP камера
Така, да споделя и малко инфо за новия модел камерка, с който се сдобих. Колко е нов всъщност, не разбирам.. но от софтуера и надписите по него, разбирам че е произведен преди месец-два. Става въпрос за WiFi Secirity камера за видеонаблюдение DS-2CD2145F-IWS. Работи с ъпдейтнати добавки и нов софтуер за бразъра, wifi функцията е ОК, качеството на картината - екстра. Обаче се заблудих, че "всевиждащото око" се мести дистанционно. Всъщност си е статична камера и предимно за таван или стена, за инсталация на права повърхност. То няма как да е друго яче от самия и модел, но все пак очаквах наистина поне да мога да контролирам изгледа, а не да я забия веднъж завинаги някъде.
Друг недостатък е, но всъщност и не е, ако не разполагате с допълнителен хардуер, е че камерата има изводи за връзка за аудио потока и алармени изходи, но аз нямам все още такъв хардуер и реално не мога да чувам звук от камерата на място. Предната ми камера с един клик можех и да чувам, че и да говоря към нея. Тази е с 2 двупосочни линии, каквото и да значи това.
Между другото виждам и бъг в софтуера като цяло или просто на мен не ми е угодно да настроя акаунт, който уж има право само да вижда, но да са му дали да вижда и права в конфугурацията на камерата за достъп до паролата на рутера, което си е направо бъг за мен за един гост акаунт. Колкото и да искам да се похваля на някой и да му създам един временен акаунт за достъп, то ако той поне малко разбира къде какво да кликне, ще види доста от локалните настройки, а ако знае малко повече, може и по-надалеч да стигне.
Толкова за тоя модел, та да запитам запознатите относно онлайн режима една работа..
Ясно е, че на порт 80 може да бачка само една от камерите. Има още портове, които заместват този 80 за http.
Кои са те (не че не съм пробвал вече някои от тях) и защо не мога да ги достъпя външно, какво пропускам?
Примерно искам да си влизам от чужд компютър в камерата от домейна:8080, втората камера да е на домейна:8001 и така нататък...
На други портове не искат да работят онлайн, или сигурно иска малко повече време на изчакване. На 80 работи само една от двете, в случая новата.
На вътрешните IP-та няма дерт - работят и двете на порт 80 или какъвто и да го сменя като ги набера в браузъра.
И второ нещо, което ме гложди е - ако си взема един DVR, тия стърчащи снобове от камерата за аудио и за каквото са, ще мога ли да ги свържа с евентуално удължител за тях, тъй като са къси, за да завърша един цикъл от условия за сигурност (ще и трябва и хард диск сигурно към него).
Та споменавайки и харддиск какво ви е мнението за използването на SD карти памети за целта?