От: Помощ при избора на Wi-Fi IP камера
Повдигам малко темичката, тъй като в посления пост съм писал, че вече всичко е ок и бачка на определен друг порт, а не 80. Дотук супер
Рекох днес да пробвам какво ще стане като мушна карта памет в камерката. Първоначално почна да пищи, защото беше вкарана отметка да издава аларма като има повредена sd картата. Супер, имаше опция за форматиране - оправи си я и си създаде необходимите % за запис върху нея на снимки и видео.
Отметнах си графиците за запис и остана една настройка, вероятно заради която нищо не записва - "NAS" или с други думи "Network-Attached Storage". Ето снимка:
Вижда се, че се изисква IP за сървъра и /път някакъв да си създам, където да запаметява - нещо като папка. ОК. Име, пас.. и те така. Дали ще ползвам външното или вътрешното IP е все тая, но само то написано не прави връзка.
Защо ли? Защото на порт 80 няма камера, а е на друг порт. Като добавя пък IP-то с порта и натисна Test бутона, изписва "Грешка по домейн" - явно в това поле не може да има :порт
В официалния Tutorial на HikVision е показано, че се въвежда примерно външно IP и примерен път /dvr/test01/
Хм, и ко прайм сега? Не вярвам, че това е причината само да не може да прави запис, защото това си е метод на запис върху SD карта, вместо NVR, където записва на външен диск. Не съм пробвал дали ще стане, ако пусна камерата на порт 80, но от самото начало идеята бе той да е свободен за Xamp сървър или каквото и да е друго, да са скрити на пръв поглед обикновения потребител, а и да вървят няколко (засега 2) - не е възможно двете да се гледат на един и същ порт. Така, че и 16 да имам, нормално е да има начин да се направи връзка с тях.
Това засега ме спира да купувам NVR, защото връзката с него ще е същата - няма да се получи. Вероятно проблема е в нещо дребно, но засега ми убягва.