Ако много искаш, и мислиш, че няма да обидиш някой, може да направиш една тема. Но пък защо не. Ще е забавно. За всички ли имаш или само на определени хора, които са ти се видели "потенциали"?
Имам информация за всички потребители Не знам дали ще обидя някого, със сигурност не целя това, началната идея беше да анализирам комюнитито тук и след това да предоставя информацията на собствениците ако е интересна и релевантна. Направил съм списък от думи и съм "скрейпнал" всяко едно мнение в този форум. Според автор се избират топ 3 "идиотизми" (отделни думи) по честота и след това се сравняват относително към броя мнения написал този автор във форума. Накрая се получава рейтинг кой автор колко простотии пише. Колкото по-ниско е числото, толкова по-добре, колкото е по-високо числото, толкова по-зле. Скала няма, предполагам е от 0 до 1, или 0% до 100%, според интерпретация.
'идиот',
'еба',
'еби',
'педераст',
'педал',
'чекиджия',
'копеле',
'кур',
'тъп',
'путка',
'вагина',
'гей',
'гълтай',
'курва',
'курво',
'куро',
'мастия',
'олигорен',
'путколизец',
'хуя',
'гъз',
'шибаняк'
Е чак да ми е богат речника едва ли, инспирирах се от http://www.youswear.com/index.asp?language=BulgarianТова прилича на подмолен подход да демонстрираш колко ти е богат речника на простотии. Не си обяснявам по друг начин тая наклонност да се занимаваш с подобни неща, и то в свободното си време.
Страничен ефект: заради горния пост сега би следвало да си в топа на класацията...
Ми не, прост анализ на информация. Това тук не включва всички потребители, тъй като не всички са ги писали тези думи - https://drive.google.com/open?id=1OvSrD2cIB0CFtxmIC3e-a5UgjztbHvBW
Бтв имам и позитивен spreadsheet, но за него още няма отворена тема във форума
и думите които са в "лошия речник" са:
PS: явно не съм скрейпнал всички теми и съобщения, но голяма част от тях
'благодаря',
'мерси',
'добър',
'извинявай',
'извинете'
Бъзикам се, спокойно....
Как разбираме дали едно мнение е позитивно или не? Давам ти веднага пример - идва някой ИДИОТ, и пуска супер глупавият пост, respond-ваш и го наричаш идиот, и казваш защо - позитивно ли ти е мнението или не? И забравил си да exclude-неш quotes, което доста променя резултатите.
Първо, обидена съм. Няма ме в списъка, а през годините тук имам няколко впечатляващи психотични епизода, по време на които все съм употребила някоя "грозна" думичка.
Второ, да дефинираш полезността (иначе не знам за чий... е тоя рейтинг) полезността на потребителите на база брой използвани думи като "педераст" и "идиот", е меко казано идиотско. В списъка видях хора, които са фундаментът на форума. Едни от най-полезните и интересни персонажи.
Сори Кацаров, ама анализаторските ти напъни за момента изглеждат доста импотентни. Keep trying!
А защо всичко това се развива в тази тема? Сега кой ще прочете за онзи измамник с ваучерите?!?!?!
Най-нормалното нещо на света е, като влезеш в дадено комюнити, да се опиташ да "разчетеш" образите в него. Да го правиш машинно обаче, и то на база идиотски зададени параметри, е неефективно. Машината не може да измести напълно човека. Напъваш мозъка си погрешно. Вместо да създаваш алгоритми, използвай умствения си капацитет, за да анализираш сам кой има тежест във форума, кой е полезен, и кой не. Хората, използвали някакви квалификации като "идиот", "тъпанар" и "да еба" в голямата си част са едни от най-успешните онлайн предприемачи и едни от най-полезните за форума.Всеки може да си вади изводите за себе си както желае, а щом скрейпъра не те е достигнал, не си изпъкнала достатъчно, даже и аз съм във втория списък с минимален процент, а съм тук от седмици а относно първия - псувай повече, говори глупости и прочие и ще излезеш в топа на следващия анализ.
Права си, напъни са, но са над 10 000 000 думи, от почти 9 000 потребители, топ 15 не мисля, че драстично ще се промени ако се скрейпнат 30 000 потребители и 100 000 000 думи. Блинки си има готовата база данни и може да пусне един nltk върху нея, не е сложно.
PS: Ще се радвам на допълнителна градивна "не-идиотска" критика, макар, че ми е ясно, че този анализ е доста доста базов и двата речника са ми сравнително бедни