Куул,
Ето тук гледах
http://solar.anidi.net/2011/02/фотоволтаичен-модул-cnm240p-60/
Значи само 20 панела ми трябват за 5квп, другото са транзисторите, и останалите компонентни за система едно 20к излизала.
Дори съм мислил за над 10кв, защото примерно средно апартамента потребява 30 киловата дневно. На на проекта очаквам са други разчетите, като цялата ще е почти зелена и енергийно ефективна, но все пак 20к лева.
Защо БГ компания или реслър, защото има и монтаж и най-вече поддръжка и ремонт няма как си поръчам каквото и да е без тези екстри. Знам от Тео, че в Русе има такава фирма за соларни ама забравих кви цени бяха.
Идеята е че това е бъдещето и колкото повече толкова повече.
А Козлодуй. без 7 блок и с удължаването още 20 години ще е на линия д-вата трябва само да налива във ВЕИ, ако ще налива за енергийна независимост и то това трябва е след 4-5 години хептен като всичко е долу. А до тофава трябва станем енергийно ефектвна икономика и после всичко се намесва. Ама трябва акъл, а не некви куци пристрастни леви или десни идеии стил "мъж го искам сега го искам"
Аз дори съм си мислил за фирма за солари и чист внос на китайски стоки и тук с нашите производители, но още го обмислям като вариант. И биогаз и той е добър вариант, а за него дори ЕС ще ни бие през ръцете, що го бавим.