Предприемачеко разпускане!

От: Предприемачеко разпускане!

Няма да ти изгърмят бушоните :) съмнявам се да използваш целия капацитет на мозъка си. Затова може да започнеш да го тренираш. Я някоя логическа задача, някой тест, шах или просто спор на някаква лесна тема.

Какво значение има дали съм буквалист?
По-лошото е ако напиша два коментара и те си противоречат :)

Относно пушеното - може да си пушач и да подкрепяш забраната. Ако нямаш опонент - може ти да бъдеш такъв и да направите дискусия.
Ако не можеш да влезеш в ролята на опонент, значи или нямаш достатъчно познания по сферата или си кон с капаци.

Имаше едно предаване на Дългия по бтв където канеше хора да дебатират. Тогава всеки получаваше роля, да бъде "за" или "против" и е едно от най-интересните които е правил.
Това, че някой пуши не означава, че е против забраната. Нека не гледаме само от своята камбанария! :roll: Мисля, че умението да се поставим на мястото на другите е доста ценно.

Не, изобщо не ставаше дума за забраната на тютюнопушенето на обществени места. Нея действително могат да я подкрепят и пушачи. Както и да е, не искам да се впускам в тази тема. Обаче наистина усещам, че ми е закърнял мозъкът - след затварянето на конквистадора само един шах ми остана да се забавлявам. Чак се замислям дали да не тръгна да уча корейски - едни корейци са оставили обява в университета, че търсят някой, който да ги учи на български, пък те ще го учат на корейски.

...

Имаше едно предаване на Дългия по бтв където канеше хора да дебатират. Тогава всеки получаваше роля, да бъде "за" или "против" и е едно от най-интересните които е правил.
Това, че някой пуши не означава, че е против забраната. Нека не гледаме само от своята камбанария! :roll: Мисля, че умението да се поставим на мястото на другите е доста ценно.

хе-хе колко интересно! Аз това предаване не съм го гледала, но се сещам в един форум си бяхме направили такава игра. Беше много забавно. Една приятелка участва и тогава темата беше "за прашките или бикините?" като дамско бельо. Разделиха се на два отбора именно без значение от личната позиция по принцип. И тази приятелка си харесваше прашки, но беше в отбора да защитава носенето на бикини. Е, направиха ги луди! Аз така се забавлявах. То не бяха снимки на грозни дебели жени в прашки ... абе кървав екшън! Познайте кой спечели?
Ще е забавно наистина и тук да си направим едно такова състезание/дебат?! :twisted:

А иначе за пушача-непушач, според мен идеята е, че не можеш от едно или няколко мнения на човек по темата да разбереш реално каква му е позицията, още по-малко какъв е що е. Днес може да е в настроение да е искрен и открит, да е той самия, а утре лицемерно да влезе в кожата на герой, който е абсолютно обратното.
Отделно, че понякога, само за да опонира на някого конкретно, дори да сте принципно на едно мнение, но да не те кефи като събеседник, да му влезеш като вечния опонент. Истината в крайна сметка я разбираш, ако познаваш този човек ... но все тая :)

Сега се замислям, дали е имало моменти и спорове, когато да опонирам въпреки принципите си или преди да имам стабилно мнение по въпроса ... и не се сещам.
Аз и за това не влизам в оная леко неприятната тема в политиката ...

п.п. Отивам да си гледам Теорията за големия Взрив. Лека нощ :roll:

не мога да не го споделя! това е култов сериал и аз така разпускам :)

http://vbox7.com/play:4b394fef62

Последно редактирано:
на 14 ми хрумна една идея /след като си изцедих акнето и маструбирах 4 пъти значи е било към 17:30/ и искам да я споделя с вас.
Просто умирам да го направя.

Ако дадат на всеки един човек, на всеки един по една пушка, пушка яка - помпа и десет патрона и кажат с тези десет патрона можете да правите каквото си искате и няма да се брои за престъпление.

Какво ще стане?

Накрая доста ще останат прецакани, защото няма да е останало за тях, да застрелят някой.

Но недей с тези мисли. Не е добре преди да заспиш. Мисли за хубави неща, а не за хората, които те дразнят и за съжаление им е отредено да съществуват, въпреки твоето (справедливо) недоволство. :)

Гледай Теорията малко да се разведриш ;)

Ти гледай да си по-далеч като раздават пушките...

За мен не се грижи. Докато има точни хора като coolice (за справка виж как е отговорил в безумната тема за олигофрените), аз не се притеснявам.
Дори и да стана заплашен вид, винаги мога да го понеса или да се защитя, а защо не и да избягам.
Но е факт, че тук за малко време научих много неща за хората и какво представляват, дори и виртуално.

Респект coolice!

Отивам да повърна...

За последно ти отговарям, щом мненията ми предизвикват подобни напъни в теб, за радост на недоброжелателките ми.
Мисля, че ти отговарях съвсем възпитано, но и не разбирам "държанието" ти ... което естествено ще е по моя вина и женската ми логика.
Но все пак се опитай, да излезеш за малко от образът си на непукист, който просто се показва като много отворен, но в същото време повърхностен в небрежността и самочувствието си.
Мога да ти напиша и нещо много дълго, но няма да го направя, защото не заслужаваш.
И все пак, се опитах да съм максимално добронамерена. Независимо от принципното ти отношение към лелки, лейки и балалайки.
Разбери, че сам трябва да намираш хубавото и ценното, респективно да го цениш, а не някой да ти го поднася, сякаш си герой на социалистическия труд.
Това е от мен. Ако има нещо неясно прочети предишните ми мнения.
Със здраве и много успехи!

От: Re: Предприемачеко разпускане!

@Cassiopeia, не мога да позная кой е спечелил. Ще предположа, но вероятността да позная е не повече от 50% :)
Ако и двете страни са си служили само със снимки, мога да предположа, че дебата не е бил на много високо ниво.

Не е интересно когато се случи така, че всички да сме на едно мнение. Със сигурност има хора които са на противоположното мнение, затова мисля че е хубаво да се поставим за малко и на тяхно място, било то само заради спора (дебата).

Теорията за големия Взрив друг такъв сериал нЕма. Преди съм го гледал и е доста забавен.

Ако дадат на всеки един човек, на всеки един по една пушка, пушка яка - помпа и десет патрона и кажат с тези десет патрона можете да правите каквото си искате и няма да се брои за престъпление.

Какво ще стане?

Ами нищо няма да стане :) причината повечето да не убиват, не в това, че има една книжка "наказателен кодекс" в която пише, че не е позволено
така, че дори да кажат, че тази книжка не важи - няма да има кой знае каква промяна.

Аз пък смятам, че Теорията за големия Взрив е за задръстеняци, въпреки, че се занимавам с ИТ много мразя такъв тип комедии гиик, идват ми доста инфантилни. Друго си е декстър и троновете :)

Аз пък смятам, че Теорията за големия Взрив е за задръстеняци, въпреки, че се занимавам с ИТ много мразя такъв тип комедии гиик, идват ми доста инфантилни. Друго си е декстър и троновете :)

Добре, щом така смяташ. Винаги се впечатлявам от сценарият и репликите, останалото е просто актьорска игра и герои.
И аз харесвам троновете, но си е съвсем различен жанр.
А този за мен е точно разведряващ и разпускащ. Смешен ми е и забавен. Кара ме да гледам на живота по един по-ведър начин :)

@Cassiopeia, не мога да позная кой е спечелил. Ще предположа, но вероятността да позная е не повече от 50% :)
Ако и двете страни са си служили само със снимки, мога да предположа, че дебата не е бил на много високо ниво.

Не е интересно когато се случи така, че всички да сме на едно мнение. Със сигурност има хора които са на противоположното мнение, затова мисля че е хубаво да се поставим за малко и на тяхно място, било то само заради спора (дебата).

Теорията за големия Взрив друг такъв сериал нЕма. Преди съм го гледал и е доста забавен.

Снимките бяха накрая вече. Тежката артилерия. Преди това се обясни всичко за хигиената, функционалност и естетика. Не беше лошо. Спечели именно тази приятелка, която всъщност отстояваше теза, заради играта, а не защото е на такова мнение. Това, което и ти казваш. Че можеш да се поставяш на мястото на друг, дори да не сте на едно мнение.
И по-важното, от спора или дебата някой да научи нещо е незаменино и ценно, ако не обогатяващо :)

Снимките бяха накрая вече. Тежката артилерия. Преди това се обясни всичко за хигиената, функционалност и естетика. Не беше лошо. Спечели именно тази приятелка, която всъщност отстояваше теза, заради играта, а не защото е на такова мнение. Това, което и ти казваш. Че можеш да се поставяш на мястото на друг, дори да не сте на едно мнение.
И по-важното, от спора или дебата някой да научи нещо е незаменино и ценно, ако не обогатяващо :)

явно наистина се е получило хубаво
и с останалото съм съгласен :roll:

Въй, сега видях темата за олигофренията. И осъзнах защо не ми отговарят, когато се постарая да измисля някакъв ултра-мега-гигаумен коментар от 2-3, понякога и 5(!) реда. Те са ме игнорнали :D

P.S. Амуне, ти си феномен, бе. Повечето хора след такива релаксиращи дейности като стискане на пъпки и чикии стават някак миролюбиви и мързеливи. А теб те обземат мисли за анихилация.

P.S. Амуне, ти си феномен, бе. Повечето хора след такива релаксиращи дейности като стискане на пъпки и чикии стават някак миролюбиви и мързеливи. А теб те обземат мисли за анихилация.
Ааа, що ? Стигне ли се до онзи период от месеца, в който се налага да стискаш пъпки и мен ме обземат такива мисли - пък уж съм пацифист ! Колкото до другата ''дейност'' - там може би влияят други фактори, като слабо/ неуслужливо въображение, с последстваш ефект на неефективност на започнатата дейност. Казано така, че да не се налага да се тълкува: То 4 пъти не е за удоволствие, а за наказание, бре ! Заплата да ти дават за това, пак ще се изнервиш !

Ааа, що ? Стигне ли се до онзи период от месеца, в който се налага да стискаш пъпки и мен ме обземат такива мисли - пък уж съм пацифист ! Колкото до другата ''дейност'' - там може би влияят други фактори, като слабо/ неуслужливо въображение, с последстваш ефект на неефективност на започнатата дейност. Казано така, че да не се налага да се тълкува: То 4 пъти не е за удоволствие, а за наказание, бре ! Заплата да ти дават за това, пак ще се изнервиш !

Е, аз за акнето нямам кой знае какви впечатления от личен характер, но съм виждала хора, които на плажа си се чоплят и то явно с удоволствие - затова предположих, че всяко стискане на пъпка предизвиква отделянето на ендорфин. За 4-те пъти си права, като се замислих. Мен лично обаче и да ме обземат подобни мисли, не са свързани с държане на пушка и стреляне по невъоръжени хора. По-скоро си представям кървави изпълнения един срещу един, в стил "Кил Бил" и азиатско кино.

Чекненето на пъпки е като ровното в носа и почесването на крачола откъм чатала...

някои хора от ровене в носа рискуват да си увредят очния нерв
други от почесване им остава тъмно петно, много е гнусно да говориш с някой и оня да го дръгне... но така е с тези ежеседмични бани.

Много ме дразни като отида да си купя нещо и в желанието си да ми дадат чанта или плик, да си наплюят пръста за да сложат вътре продуктите = голям скандал...

А, слава богу, откак станаха торбичките с пари, такива случаи не съм виждала. Тези големите си се отварят лесно. С парите е ужас - като видя някой да си плюнчи пръста и да брои пари. Сигурно е по-хигиенично направо да мине с език под ръба на тоалетната чиния в обществена тоалетна. Нещо, което всеки ден наблюдавам - постоянно разни бабички да ровят из плодовете и зеленчуците и да ги обарват един по един. Днес една опипа абсолютно всички марули и гъби, не знам какво толкова гледаше.

Re: От: Предприемачеко разпускане!

Кофти особенно да си купиш хляб или закуска или каквото и да било за ядене и гнуслата да си оближе палеца за да ти подаде хартиеното листче към закуската ил ида разтвори плика
и ми е по криво е като им кажа мерси но не го искам вече и те ме гледат все едно аз съм лудия /не че не съм :)/

най-малкия ти проблем е плюнченето :) не вярвам бактериите от плюнченето да съставят голяма част от общо над 26 000-те хиляди
повече инфо - http://www.webcafe.bg/id_1245705465‎

Когато случите на такава практика отново - може да откажете поръчка. Не бих се учудил ако го правят несъзнателно :) нима вие нямате вредни навици? :mrgreen:

Горе