Кой туй? Къв ще да е тоя ненамираем жак, снимка може ли да изровиш от нета, че недоумявам!Чара на ябълковите устройства е в "дребните" глезотии, скрити на пръв поглед за повечето потребители.
Пример, който при мен е в топ 5 за определянето на машина: комбо жак-а за аудиото. Преди години съм търсил лаптопи на други марки, които да имат въпросната опция, но се намериха само 2-3 модела, с цена сходна и по-висока от тази на мак-овете.
Който ме търси - има си Скайп. Щом лаптопа е пуснат - там ще ме намерят. Не съм си поставил за цел - не съм си сглобил същото!Другото е когато влезеш в apple екосистемата.
Пример:
Забравил съм си телефона в колата. Някой ми звъни, а съм горе в апартамента. В момента на позвъняването имам възможност да отговоря от лаптопа и таблета в апартамента (същото важи и за СМС-ите) и никой няма да разбере дали съм отговорил от телефона/таблета или лаптопа.
Ела ми закачи колоните за рутера. Още не съм се обзавел напълно, ама вече имам лампов усилвател, и ще му търся колони де се стиковат с него, за няколкостотин лева. Може и да надхвърлят цената на прословутия МакБук, на дневен ред са ми.Искам да си пусна определена музика в хола докато съм в кухнята с телефона/таблета/лаптопа. Няма проблем - закачил съм колоните към рутера (airport express), избирам си опцията airplay и музиката тръгва (по подобен начин се ползва и принтера вкъщи).
И аз не помня последно кога е забивал, всъщност май не е досега. На Убунту съм. За вируси има ли смисъл да споменавам? Няма лошо, питайте!Системните ъпдейти съм ги оставил да се теглят и инсталират фоново докато спя при споделен трафик (ако се изтегли ъпдейта на едната машина, другата си го взема моментално от нея, вместо да дърпа от нета). Портовете са гигабитови, а wifi-то е ac и скоростите са прилични. Не се тревожа за антивирусни, не помня и кога последно ми е забивал компютъра...всъщност последните няколко модела лаптопи на марката, които съм притежавал.
И моят софт е лицензиран. И няма да ме муфтят за ъпгрейди.Софтуера ми е лицензиран и не изпитвам тревога за поддръжка, драйвери и съвместимости.
Ела ми покажи как ще пуснеш видеонаблюдението ми под Мак. Поддържат само стандартни неща, и няма как да е другояче. Това са компютри за секретарки и директори, не за техничари.Единственото, което ме е грижа - е да седна и да си свърша работата. Не се налага да се занимавам с нищо странично по поддръжка на системата и настройки.
Не знам, може да пробваме да сравним. Ама цена/скорост, щото и аз мога да нарина 3 бона за комп, де Епълския ще е смешен до него! Не знам дали си сравнявал по цени на компоненти, но аз съм. И то неведнъж.Ето това е нещото, с което най-много ме привличат продуктите на тази фирма.
Смело мога да кажа, че като разлика в производителността ми Мак спрямо РС е с едни поне 25% отгоре в полза на мак-а (последно притежавах РС през 2008г).
Що, и моето време е пари. Дори по-бързо се инсталира от Уйндоус.А за цената...времето е пари. С техниката, която използвам в момента си върша работата по-бързо и безпроблемно, следователно пестя време.
Също така не считам, че изплащането на подобна машина би могло да е проблем за човек, изкарващ си хляба с подобна дейност (медии, реклама, уеб, дизайн и пр).
Кой туй? Къв ще да е тоя ненамираем жак, снимка може ли да изровиш от нета, че недоумявам!
Който ме търси - има си Скайп. Щом лаптопа е пуснат - там ще ме намерят. Не съм си поставил за цел - не съм си сглобил същото!
Ела ми закачи колоните за рутера. Още не съм се обзавел напълно, ама вече имам лампов усилвател, и ще му търся колони де се стиковат с него, за няколкостотин лева. Може и да надхвърлят цената на прословутия МакБук, на дневен ред са ми.
И аз не помня последно кога е забивал, всъщност май не е досега. На Убунту съм.
И моя софт е лицензиран. И няма да ме муфтят за ъпгрейди.
Ела ми покажи как ще пуснеш видеонаблюдението ми под Мак. Поддържат само стандартни неща, и няма как да е другояче. Това са компютри за секретарки и директори, не за техничари. Не знам, може да пробваме да сравним. Ама цена/скорост, щото и аз мога да нарина 3 бона за комп, де Епълския ще е смешен до него!
Що, и моето време е пари. Дори по-бързо се инсталира от Уйндоус.
Какъв е максималния бюджеъ
Жив да си, пропуснах за класическия лаф! БЛАГОДАРЯ!!! Наистина, бих взел Мак, ако някой ми го подари. Бих дал пари за такова - ако е на цената на конкурентите си. За капак си взех машината на старо, и е сравнима с цената на нов Мак като пърформанс. Техничар съм, вервай ми, доста внимателно го проучих това, и ми излезе на 1/6 от цената на Макбук, при същите качества.Гроздето кисело а?
Тия линукс маниаци са ми ясни - и 20 стотинки не им се дават.
Мак-а само машина ли е или и ОС?Жив да си, пропуснах за класическия лаф! БЛАГОДАРЯ!!! Наистина, бих взел Мак, ако някой ми го подари. Бих дал пари за такова - ако е на цената на конкурентите си. За капак си взех машината на старо, и е сравнима с цената на нов Мак като пърформанс. Техничар съм, вервай ми, доста внимателно го проучих това, и ми излезе на 1/6 от цената на Макбук, при същите качества.
Вместо да дам тия пари за някаква модерна мания - ще си купя наистина хубави колони. Вече споменах, че аналогичен комп на Епъл си имам, колоните ми излизат като подарени. Колони за четирицифрена сума, де са прости и няма де да ги закача на рутера.
Епълската екосистема ме дразни, и то много. Понеже ме питаш втори път. Третия път ще кажа що ги имам за модерна тоалетна. И ще се обоснова!Мак-а само машина ли е или и ОС?
Ползвай си машината втора ръка, ама гроздето е кисело а?
Аз ако имах възможност щях да си взема, но засега не са ми в бюджета.
Ами питам трети път - гроздето кисело ли е?Епълската екосистема ме дразни, и то много. Понеже ме питаш втори път. Третия път ще кажа що ги имам за модерна тоалетна. И ще се обоснова!
Гроздето кисело а?
Тия линукс маниаци са ми ясни - и 20 стотинки не им се дават.
2500-2800лв макс по-възможност по-малко разбира се
Доста се непривлекателни на външен вид.Dell Latitude E5540, E6540
Lenovo ThinkPad T серията са хубави надеждни БИЗНЕС лаптопи.
Доста се непривлекателни на външен вид.
А тоя леново Y50, защо вентилаторите му са отдолу ? и има някви като при мака, през дисплея, тва не е ли шитава работа?
Ами питам трети път - гроздето кисело ли е?