s1yf0x
Well-Known Member
Поради мижав интересПростотии до шии. Ташаци на рояци. Що не ми атакуваха сървърите, вече 5 години са живи. Дори се учих като ги инсталирах.

Поради мижав интересПростотии до шии. Ташаци на рояци. Що не ми атакуваха сървърите, вече 5 години са живи. Дори се учих като ги инсталирах.
Телефонецът ми е за смяна, днеска се хващам съвсем сериозно си мисля. Да не си ли взема Линукс смартфон, малко по-скъпи са от андроидските с тоя хардуер, за идеята да видя как ще ми вървят проектите - сървър пуснат на телефон.Поради мижав интересКолкото и страшно да звучат технологии като java, oracle, tomcat само хлапетата тук биха ти се вързали на писанията.
Бъзикаш се, ама как по дяволите се оправяте да въртите бизнес с 16 ПЪТИ по-малко памет от телефон за 400 лева?Недей, телефоните заспиват, не се знае Линуксов телефон как ще го държиш буден
Вземи си андроид, тури му full wake on / keep screen on! аппът, руутни го и си свали nginx+ каквото беше там един апп, май дори и някакво php имаше вътре. Трябва да се сетя името.
Пробвай с малинки. Вече година търкалям едно сървърче с малък сайт на Raspberry Pi Zero W и работи супер. Все пак зависи от проекта, но са страхотна алтернатива. Скоро мисля да пробвам и онлайн магазин на Raspberry.Телефонецът ми е за смяна, днеска се хващам съвсем сериозно си мисля. Да не си ли взема Линукс смартфон, малко по-скъпи са от андроидските с тоя хардуер, за идеята да видя как ще ми вървят проектите - сървър пуснат на телефон.
С 16 пъти по-малък ресурс от телефон - не знам как се справяте.
Малко памет имат тия. Като 5$ виртуалки на тукашния инквизитор баняджия.Пробвай с малинки. Вече година търкалям едно сървурче с малък сайт на Raspberry Pi Zero W и работи с супер. Все пак зависи от проекта, но са страхотна алтернатива. Скоро мисля да пробвам и онлайн магазин на Raspberry.
Къде го гледаш на тая цена тук е 100 паунда - 115 долараМалко памет имат тия. Като 5$ виртуалки на тукашния инквизитор баняджия.
п.с. Хм. Замислям се.
Raspberry Pi 4 Computer Model B 8GB Single Board Computer Suitable for Building Mini PC/Smart Robot/Game Console/Workstation/Media Center/Etc.
$198.99
Имам беглото усещане, че облаците са ударили котва в миналия век, и не щат да мръднат милиметър напред!
Ресурси от миналия век баси. Не е истина!
Мани, ся гледам само платката без кутийките е още по-евтина, 75 лириКъде го гледаш на тая цена тук е 100 паунда - 115 долара
https://shop.pimoroni.com/products/raspberry-pi-4-essentials-kit?variant=31942333759571
Да реално не ти трябват. Само зарядно.Мани, ся гледам само платката без кутийките е още по-евтина, 75 лири
![]()
Raspberry Pi 4 Model B
Raspberry Pi 4 has up to 8GB RAM, a quad-core CPU, supports dual displays up to 4K resolution, Gigabit Ethernet, USB3.0, Wi-Fi, BT 5.0, and USB-C power. That's desktop PC performance!shop.pimoroni.com
И така, не е трудно да пресметнем, че този собствен физически сървър ще възвърне дадените за него пари за около 8 месеца, сравнено с облачните услуги и с наемането на виртуален сървър.
Четох го цялото.да беше прочел последния абзац вместо заглавието