K.D.Sign
New Member
От: Регистрация на фирма
Нещо ме объркваш, за ЕООД ти трябва само платена такса и начален капитал за регистрация, който може да е 2 лв.
Здравейте,
Имам няколко въпроса, които сред най-тъпите на света. Искам да регистрирам ЕООД, в което едноличният собственик на капитала ще е и управител. Името на фирмата не е запазено предварително.
Отидох в една банка и казах, че искам да открия набирателна сметка за ЕООД, обаче те казаха, че за това трябвал дружествен договор или протокол... След това изтеглих заявление А4 от сайта на Търговския регистър, попълних го на компютъра и го разпечатах. PDF-ът е 10 страници и доколкото разбирам ще ми трябват само първите 8, защото в другите има само обяснения, които прочетох внимателно. Обаче накрая има разни работи за отбелязване - приложени документи. Отбелязал съм "Документ за внесен капитал" и "Документ за внесена държавна такса".
Въпросите ми са:
Трябва ли да маркирам нещо друго, като например "Декларация относно истинността на заявените за вписване на обстоятелства и приемането на обявените за представяне актове"? И какво изобщо представлява тази декларация?!
С това заявление попълнено, мога ли да открия набирателна сметка или трябва и нещо друго?
Като отида да подам заявлението, трябва ли към него да има заявление за запазване на името, тъй като не е запазено предварително?
Какво друго трябва да нося с това заявление А4? Четох за някакви събрания, Учредителен протокол и не знам си какво и колкото повече чета, толкова повече се обърквам.
За тези протоколи има ли бланки на сайта на Търговския регистър?
Нещо ме объркваш, за ЕООД ти трябва само платена такса и начален капитал за регистрация, който може да е 2 лв.