Моято счетоводителка ми каза от първо действие, което се води и първа фактура. До тогава още не е в действие. Или първи договор и каквото се сетиш, излизащо или влизащо в нея като документ. И пари, но те обикновено вървят в документ, така, че пак остава - документ. Но естествено годишните отчети не ти се разминават.като регистрираш фирмата в началото тя е неактивна нали? Колко време може да стои така неактивна?
като регистрираш фирмата в началото тя е неактивна нали? Колко време може да стои така неактивна?
Значи не трябва да се ползват банки, които "карат" клиентите си да трансформират сметката от набирателна в разплащателна.
Че то това е нормално. Ти ко имаш магазин и някой си купи хляб, няма ли да му предложиш да си купи и сирене? Няма банка, която да те заължава да трансформираш сметка от набирателна в рззплащателна. Вярно е, предлагат, но ако не искаш ти връщат капитала и толкова.Те всичките го прилагат този ноемр. Аз досега не съм срещнал банка, която при молба за закриване на набирателна сметка да не ми "предложи" да открия разплащателна при тях. Ползвал съм следните банки при откриване: ПИБ, Райфайзен, Уникредит, ДСК, Прокредит, SG Експресбанк и ЦКБ.
Избора на правна форма за правене на бизнес е доста деликатна тема, на която трябва да се обърне сериозно внимание, преди регистрация на фирма. Особено за малък бизнес, в който собственика ще извършва цялата дейност, има доста варианти, в който предимствата и недостатъците трябва да се претеглят внимателно. Ето една много интересна статия по въпроса. Описват се предимствата и недостатъците на ЕТ, ЕООД, свободна професия и работа на граждански договор.