Сектата на ковидитите

Стана тука въпрос за Бай Дън и либерал-комунистите и колко Бай Тръмп е лош...

Само да ви покажа колко сте лесни за лъжене.

Байдън преди изборите: Тръмп не знае как да се справи с коронавируса, аз знам.
Байдън след изборите: Нищо не можем да направим, за да променим траекторията на вируса, така ще си е следващите месеци.
Байдън преди изборите: Налагането на забрана за влизане в САЩ от страна, в която върлува коронавирус, е расизъм!
Байдън след изборите: Налагаме забрана за влизане в САЩ от страни, в които върлува коронавирус.
Байдън преди изборите: Няма да забраняваме фракинга!
Байдън след изборите: Забраняваме фракинга!

Туй то.
 
Кое? Профила ли си триеш?
Обърках се, мислех си, че пиша в друга тема, мнението не е по тази...

Баси, форумна култура нямате ли, като обърка човек нещо, да го изтрие и като мине модератора да изтрие ненужния пост...
 
Стана тука въпрос за Бай Дън и либерал-комунистите и колко Бай Тръмп е лош...
Не го следя новия, но ако са му такива изявленията, то значи копира стария. Тръмп започна тая мода да казва едно, после друго, и в крайна сметка да не знаеш точно какво иска и защо прави каквото прави.
 
Тъпо, мнооого тъпо.

Ресторантите и баровете са форма на препитание за милиони българи. И други хора трябва да ядат, Теди, не само тия, дето играят в цирка. Ресторантите и баровете са също източник на приход за здравната каса и държавния бюджет, щото кредитния поток от ЕС не само ще секне в един момент, но и ще трябва да се връща.

Толкова егоистично и късогледо разсъждавате, че отново се чудя как сте оцелели извън утробите на майките си през тия години.
Аха, да гуляем за сметка на човешките животи. ОК, отново обезмисли живота. Що не се хвърлиш в реката направо? Ти отново не разбра защо целият свят се е заключил. То поне да беше само ти, ама те няколко човека мислят като теб. Професорке, само да ти кажа, че умните винаги оцеляват. Тия ресторантьори не ги жали, те има какво да ядат за три години напред. Да не говорим, че доста се специализираха с доставка по домовете. Който има ум в главата, просперира. Другите копат на село.
 
Камен вие с Теди като гаджета си лайквате един на друг.... Когато лайкваш даден пост разбираш ли какво е написно или просто цъкаш?
 
Аха, да гуляем за сметка на човешките животи. ОК, отново обезмисли живота. Що не се хвърлиш в реката направо? Ти отново не разбра защо целият свят се е заключил. То поне да беше само ти, ама те няколко човека мислят като теб. Професорке, само да ти кажа, че умните винаги оцеляват. Тия ресторантьори не ги жали, те има какво да ядат за три години напред. Да не говорим, че доста се специализираха с доставка по домовете. Който има ум в главата, просперира. Другите копат на село.
Боже, колко си глупав наистина. Чак на мен ми е неудобно, а на майката ти не знам какво ѝ е...

Тая истерия, че ще умрат хора, заради ресторантите не приляга дори на две годишно детенце. В Швеция и Норвегия гледам капят по улиците като мухи.

Я да те питам: Ти колко храна за вкъщи поръчваш всеки ден??? Достатъчни ли са количествата на поръчките ти, за да покрият стойността на хранителните продукти, ресурсите за превръщането им в конкретно ястие, заплатите на персонала, осигуровките им, данъка на ресторанта, наема на помещението, заема към банката?

Не! Ти както болшинството столичани ядеш сготвено вкъщи, ама повтаряш като папагал идиотщини, изплюти от тиквун и сие.

Ти, теди, си нашата малка Грета Тунберг - не ги разбираш нещата, но компенсираш с истерични изблици. Я тропни с краче и кажи How Dare you???
 
Не го следя новия, но ако са му такива изявленията, то значи копира стария. Тръмп започна тая мода да казва едно, после друго, и в крайна сметка да не знаеш точно какво иска и защо прави каквото прави.
По този въпрос не мога да се съглася с теб. Разгеле, да имаме противоречие, че на моменти си мисля, че си вътрешния ми глас, пишещ от друго IP - плашещо е :)

С риск да се отклоним от темата, ето един много точен анализ на ситуацията в САЩ и феномена Тръмп от Бай Георги a.k.a. Борислав Цеков. Ти поне знам, че ще го прочетеш. :)

 
Боже, колко си глупав наистина. Чак на мен ми е неудобно, а на майката ти не знам какво ѝ е...

Тая истерия, че ще умрат хора, заради ресторантите не приляга дори на две годишно детенце. В Швеция и Норвегия гледам капят по улиците като мухи.

Я да те питам: Ти колко храна за вкъщи поръчваш всеки ден??? Достатъчни ли са количествата на поръчките ти, за да покрият стойността на хранителните продукти, ресурсите за превръщането им в конкретно ястие, заплатите на персонала, осигуровките им, данъка на ресторанта, наема на помещението, заема към банката?

Не! Ти както болшинството столичани ядеш сготвено вкъщи, ама повтаряш като папагал идиотщини, изплюти от тиквун и сие.

Ти, теди, си нашата малка Грета Тунберг - не ги разбираш нещата, но компенсираш с истерични изблици. Я тропни с краче и кажи How Dare you???
Напротив, всеки ден си поръчвам. До последно ходех по заведения, когато работеха. Но, НАВЪН, не вътре. Имам глава отгоре, а ти нямаш нищо. Истерични изблици? Съвсем изперка вече, ставаш отново за смях. Стига вече си сравнявала скандинавските страни, ти дори не познаваш културата им. Ааа, да бе, нали беше професор...забравих...
 
Не! Ти както болшинството столичани ядеш сготвено вкъщи,
Ако не живееше в долно уйно, а в София, щеше да знаеш, че средностатистическия жител на София живеещ сам или средностатистическото семейство с 2 деца и без налични баби и дядовци, които искат да помагат в отглеждането на децата и в домакинството се храни почти 100% навън, респективно сега поръчва храна за дома. Просто защото разстоянията са големи, времето оскъдно и никой не иска да се завре зад тиганите и тенджерите още 2-3 часа след работа. То реално ако свършваш работа между 6 и 7, всъщи си до към 7,30 вечерта. Ако тепърва слагаш вечеря да се готви, няма смисъл. Малко са хората които ядат само сухи работи или полуфабрикати, не искам и да знам от какви запеци и произхождащи от тях проблеми и киселини ще страдат от такъв кофти начин на хранене. Така че кръчмите пак си имат клиентила. Аз също не съм спирал да поръчвам храна, повечето от приятелите ми също, единствено местата от които лично аз поръчвам са се променили спрямо мин.година по това време, поради невъзможността на определени “бизнеси” да се адаптират в ситуацията. Парите са там, кандидат-бизнесмените само трябва да разберат начина по който да ги вземат от клиентите.
 
Ако не живееше в долно уйно, а в София, щеше да знаеш, че средностатистическия жител на София живеещ сам или средностатистическото семейство с 2 деца и без налични баби и дядовци, които искат да помагат в отглеждането на децата и в домакинството се храни почти 100% навън, респективно сега поръчва храна за дома. Просто защото разстоянията са големи, времето оскъдно и никой не иска да се завре зад тиганите и тенджерите още 2-3 часа след работа. То реално ако свършваш работа между 6 и 7, всъщи си до към 7,30 вечерта. Ако тепърва слагаш вечеря да се готви, няма смисъл. Малко са хората които ядат само сухи работи или полуфабрикати, не искам и да знам от какви запеци и произхождащи от тях проблеми и киселини ще страдат от такъв кофти начин на хранене. Така че кръчмите пак си имат клиентила. Аз също не съм спирал да поръчвам храна, повечето от приятелите ми също, единствено местата от които лично аз поръчвам са се променили спрямо мин.година по това време, поради невъзможността на определени “бизнеси” да се адаптират в ситуацията. Парите са там, кандидат-бизнесмените само трябва да разберат начина по който да ги вземат от клиентите.
Абе остави я професорката, тя е с плаващо работно време. Пък и си готви сама, не поръчва. Да й отидем на гости да ни гости с някоя манджичка, че горките живеещи в София нямаме разнообразна храна?
 
Ако ресторантьорският бизнес зависеше от вас двамата и познатите ви, хората нямаше да се вдигат на протест в тая виелица днес. Аз пък имам близки с две бирарии в центъра на София и знам, че работата е изключително зле, въпреки че и те предлагат храна за вкъщи. Ако гледахте новини, щяхте да видите дори по казионните медии, че хората от бранша са пред фалит, а персоналът им гладува - буквално.

Тъпо е да ми се правите на филантропи, загрижени за здравето на Бай хуй и родата му, при положение, че бизнесът на чуждите вериги не беше засегнат - напротив. Джъмбо-мъмбо и сие си прибраха печалбата и я изнесоха в собствените си страни, докато дребният и среден български бизнес беше ударен жестоко. Загриженост за здравето или защита на корпоративни интереси?? Я да се скриете някъде и двамата!
 
двоен пост - зима е и проблемите с нета на село са налице.. :)
 
Ако ресторантьорският бизнес зависеше от вас двамата и познатите ви, хората нямаше да се вдигат на протест в тая виелица днес. Аз пък имам близки с две бирарии в центъра на София и знам, че работата е изключително зле, въпреки че и те предлагат храна за вкъщи. Ако гледахте новини, щяхте да видите дори по казионните медии, че хората от бранша са пред фалит, а персоналът им гладува - буквално.

Тъпо е да ми се правите на филантропи, загрижени за здравето на Бай хуй и родата му, при положение, че бизнесът на чуждите вериги не беше засегнат - напротив. Джъмбо-мъмбо и сие си прибраха печалбата и я изнесоха в собствените си страни, докато дребният и среден български бизнес беше ударен жестоко. Загриженост за здравето или защита на корпоративни интереси?? Я да се скриете някъде и двамата!
Ами не, не е тъпо! Защото има здравна криза. СВЕТОВНА. Ти си гледай селото. За теб разбрахме, че бизнесът е много по-важен от човешкия живот. Жалка си!
 
а персоналът им гладува - буквално
Защо персоналът им не е съкратен и изпратен на борсата, където не съм чул да отказват обезщетения за безработица на лица имащи право на такива?
Може би нямат осигуровки?
Може би са осигурени на минимума и 60% от 650 лв не им достигат за нищо, защото не са се научили да си провят сметката?
Може би са толкова високо квалифицирани, че собствениците на ресторанти не искат да ги освободят, за да не вземе конкуренцията да ги прилапа?
Може би самите сервитьори ги е страх, че ако ги съкратят няма да могат да си намерят работа в тоя толкова важен за родната икономика бранш, в който са заети “милиони” по думите на проф. Нанди?

Всички тези неща показват дупки в тоя туж толкова важен за икономшката бранш, който се слави с множество проблеми. Време е за реформи и фалити и кръчмарите най-накрая да научат как да правят легален бизнес.
 
Гледайки от собствената си камбанария, за вас е страшен единствено някакъв вирус, инфекцията от който е първата в историята, протичаща безсимптомно в 80% от случаите.

Вие разбирате от бизнес и икономика, колкото и от квантова физика. Тъжна картинка..

Каменчо пък седнал да нищи проблемите на ресторантьорския бранш. Муньо, светът се вдига, бавно, но категорично, защото бизнесът, хората фалираха. В Дания и Нидерландия сигурно също не си осигуряват сервитьорите и готвачите. А там все пак се изплащат реални обезщетения, а не като у нас - медийни.
 
Гледайки от собствената си камбанария, за вас е страшен единствено някакъв вирус, инфекцията от който е първата в историята, протичаща безсимптомно в 80% от случаите.

Вие разбирате от бизнес и икономика, колкото и от квантова физика. Тъжна картинка..

Каменчо пък седнал да нищи проблемите на ресторантьорския бранш. Муньо, светът се вдига, бавно, но категорично, защото бизнесът, хората фалираха. В Дания и Нидерландия сигурно също не си осигуряват сервитьорите и готвачите. А там все пак се изплащат реални обезщетения, а не като у нас - медийни.
Как ме е яд, че няма задължителна ваксинация, да ви набодат задниците и да спрете да говорите тъпотии. Жалко, че не сме като в Израел.
 

Горе