От: Скандално: Орешарски предлага Пеевски за шеф на ДАНС!
Без да се бъзикам съм го мислил.. освен на себе си как мога да разчитам на друг... а като някой каже продаваш ли принципите си срещу това децата, внуците и правнуците на правнуците им да са осигурени материално не зная дали ще съм ЗА националния интерес .. при положение, че не обичам думата толерантност..
Браво и друг си задава такива въпроси, значи щом за 1 тъпа комисия с граждани дето се избират от граждани по 100% прозраченост, може се отзоват, могат се допълват, могат се сменят и за главни комисии се искат представители от области. И след всичко това нямаш доверие, а как да имаш доверие на държавата, която нищо от горе изброеното не прави
Аз съм си го мислил по сериозно различни групи от граждани по интереси да съблюдават и тези главните комисии с граждани - тогава имаш силна пирамидална структура от контрол. Не забравяй живеем в много напреднал свят и всяка грешка или съмнение за минути се разбира от всички.
Защо ми допада това ли защото има десетки, които ще бъдат есенция от различни групи и тези пък ще се бъдат следвани и наблюдавани от други групи и при най-малкотото съмнение ще се писка. За това е свободния пазар, което е целта - конкурентите самите се наблюдават самите и при най-малката шашма се пускат новините, от др страна всички се борят да допринесат най-доброто на потребителите - демек 10-ки групи се контролират една другиго за теб! А сега държавата е една група заповядваща на всички и пет пари недаваща за всички!
Няма съвършенна система измислена от несъвършен човек! Но текущото и подръжане на статуквото не е решението!
Но пък живеем в такова време в което има много хора, които са много запалени в интересите си и правят всичко да ги защитават. Само справка виж колко милиони фрее неща има, виж колко опън сорсове има - това са от хора с дадени интереси и искат повече хора да приобщят към тях за по-добро. Аз мисля това и за нашето бъдеще и това да е новата политика но за нашите стандарти, направо е ................ Живеем в технологични времена трябва мислим по-мащабно и да прилагаме всичко, ново което подобрява.
В една книга имаше много хубава мисъл - Мисли глобално, действай локално.
Сигурен съм, че винаги може се измисли много добро нещо след силен брейнстроминг на креативността!
Та патентовам си примидалнта гражданска структура като 1ви за форума, сигурно и други са мислили това, че имат и по-добри идеии от мен. Има много по умни и начетени и креативни от мен - искам от тях се уча. Искам такава промяна, не искам сегашната система!