По принцип немам намерение да ти променям мнението, даже до скоро и аз бях горе-долу на същото, ама както казах, в момента уча нова история.. па ти, ако искаш я приемай. До момента я караш на преразкази на публикации, нищо черно на бяло.....
Не знам дали има смисъл да ти прикачам доукемтни... или не ги четеш или не мое ги схванеш, щом се налага да потретваме разни неща.
Разселени за да не бъдат изселени, май блъфа е сработил?
Разселването е обяснено в точка "II, д" от плана, ама познавайки начина ти на локумаджийство, умишлено пропускаш да споделиш с аудиторията.
Както и международната експертиза, явно отпадна.
Нещо интересно за фантазията "изпращането на евреите да бачкат, и така да ги казваме, че са ни "нужни""
До тук добре, според фантазията, блъфираме швабите, че ни трябват - за да бачкат. Ма да видим кво се случва като идва момента на заминаването.
Искане на Белев да бъдат освободени от бачкане евреите, които трябва да заминат...
Одобряване на искането:
Т.е. "трябват ни", докато не дойде време да заминават
Евалата на блъфа.
Ми не, 8 дена преди това има заповед на вътрешния министър (по указание на Царя) всички евреи от лагерите да бъдат освободени и това се случва още на следващия ден, чак след това Пешев бие камбаните...
Ми не.. 10 дена преди това, в Кюстендил "изтича" информация и още тогава се бият камбаните, Пешев е потърсен за съдействие тогава, все пак е кюстендилец.
Кратко резюме: Доклад на Тасев до Попов във връзка отпътуването на евреите от Кюстендилско.
Тасев казва, че е изтекла информация и че заминаването вече е "публична тайна", даже евреите започнали да си купуват куфари...
Още на 8-ми Март, обаче, се бият камбаните и се сформира група дето ще ходи до София да иска отмяна. На 10-и се получила информация от Пешев, че заминаването се отменя.
Подобни събития има и в Пловдив, ти трее си запознат, дедо Поп е бил главно действащо лице там.
Като цяло плана се е изпълнявал, ама информацията се разтекла... и греда.
А що се "разболява" сигурно щот е бил много лоялен към Чичо?
Еми лоялен е бил, дали от страх, дали от друго...
И от къде сме толкова сигурни? Те от немците са знаели една шепа хора ма и наш Петко с мъжете.
Ами от историята. Да не забравяме, че той е бил по-фашист и от фашистите.
Пак е обло, леля Гинка не са е справила добре.
Ех значи, ченгелите ги докарахме, сега облото ни пречи...
Тука как е?